Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Повеќето таков користиме. Енергение тој ако е. Јас имам два. Сосема во ред е.Ovaj wat meracov od anhoch dali e vo red sakam da go zemam .Mislam deka nekoj imase pisano deka ne bile vred ili nesto slicno ili mozebi grasam .
Takov e .FalaПовеќето таков користиме. Енергение тој ако е. Јас имам два. Сосема во ред е.
Мој предлог за тој Буџет и простор ти е ЛомоЛЦ 24ката за 43.990 која иде со EЕВ вентил.Здраво дечки ми треба совет за околу 50м2 отворен простор Заинтересиран сум за инвертер што е подобро две 3.5кв или една 5.5кв се мислам на следниве:
Секако ако имате некој друг предлог до 42.000 мкд
- MIDEA inverter MA-18NXD0-I BLANC:38.000 MKD
- Vivax ASP 18CH50AERI:40.000 MKD
- GREE LOMO LC 1800BTU R32 GWH18QD (K6DNB4B-K6DNA1B) :40.000 MK
Поздрав
Nema vakvi do -22 i greaciznae nekoj neshto za klimive?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jas imam pishuvano za wat meracot na anhoch dobro meri ali losh kvalitet(kinezarija).Podobra opcija i pokvaliteten e meracot na Commel malku poskap ali podobar kvalitet. Okolu 1200 den e.Ovaj wat meracov od anhoch dali e vo red sakam da go zemam .Mislam deka nekoj imase pisano deka ne bile vred ili nesto slicno ili mozebi grasam .
Potpolno se slozuvam vo odnos na indukcionoto zagrevanje na vodata.Za greaci do 2000W izvedbata na elektronikata za indukcija e relativno eftina, no za snagi od 20kW e izgor skapo. Za vo kujna e odlicno i poekonomicno od obicna ringla, staklokeramika ili plin, zatoa sto direktno go zagreva dnoto na posudata a ne okolinata. Kaj kotelot e druga prikazna, tamu el. greac e vece vo vodata i celata energija se predava na vodata, pa iskoristuvanjeto e 100%, dodeka induktorot moze da predade najpovece 90% od energijata....И покрај сета шареноликост тука,мислам дека нема да најдеш ниту еден доволно храбар(или попрецизно глуп) што користи Кано!
Дали се добри незнам,ама обично електрично парно во основа.
Тоа што водата индукциски се загрева можеби и заштедува нешто кога се работи за рингла/шпорет,а ти готвиш манџа.Меѓутоа во систем за греење каде намерно има загуби и оддавање на топлина на околината тоа е целосно непотребно,комплицирано и не заштедува ништо во однос на котле се обичен греач!
Аааииии пак за тундрата се навртевте, старе ране још ме пеку.
Нека се најде некој научник нека понуди клима во тој ценовен ранг со слични перформанси по еуровент.
Модулации барајте кај 9ки и 12ки, овде имате сирова снага во 18ка.
Ако барате модулација во 18ка ќе најдете во цена над 70 000ден.
Малку конструктивни и реални бидете
Oвие две клими по “бучност“ ги споредуваш?Што се однесува до надворешната единица во однос на ГРЕЕ компресорите, тундрата е побучна, можеби е на блиска раздалеченост 2.5 м од внатрешната поставен ама па и ГРЕЕ ломо еко е на иста па внатре воопшто не се слуша.
Oвие две клими по “бучност“ ги споредуваш?
Прегледај го приврзокот 204666
на прв поглед би требало да биде јасно зошто Тундрата е побучна...
се работи за Тундра 18ка и Ломо Еко 12ка, така!?