Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Последно уредено:
Имаше муабети за овој вид изолација само не знам кој ја има во пракса испробано, 350-750 денари квадрат само премазот.
https://forum.kajgana.com/threads/tecna-toplotna-izolacija.90222/

Некако 30-50% делува SF, ама и 5% е топ.. Цената е изгор. Иначе внатрешен ѕид и со тапети една колона сум имал можност да почувствувам разлика во температура има огромна на допир.

Ова немора да се гледа како којзнае што. Ама јас го гледам како океј решние за луѓе што имаат проблематични делови. А не сакаат многу да се замараат.

Ако ова успее да ја крене температурата за степен или два и да ја намали можноста да се појави мувла на тоа место е супер.

Имено има некои места кај столбови или прозорци каде е пипаво да се стави изолација. Ако ова може маалкуцка барем да помогне би било океј.

Е сега прашањето е дали може макар и маалкуцка да помогне. Сепак е премногу тенок слој за да има некаква реална функција.

Имам едно прашање на колку време излегуваат новите модели на клими? се надевам нее ко телефониве на секоја 1г

Имам едно прашање на колку време излегуваат новите модели на клими? се надевам нее ко телефониве на секоја 1г

na kolku i da izlagaat, ako si zadovolen so tvojata ne ja menjaj dodeka ne rikne :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

na kolku i da izlagaat, ako si zadovolen so tvojata ne ja menjaj dodeka ne rikne :)

да да туку работава јас уште немам земено планирам месециве да не биде kinder suprise си купил некоја и по 1м нови модели поинтересни спецификации .... s10 comming sooon :))

да да туку работава јас уште немам земено планирам месециве да не биде kinder suprise си купил некоја и по 1м нови модели по интересни спецификации .... s10 comming sooon :))

ako gleas taka ne zimaj, zaso na eden mesec izlagaat po nekoj model nov od razlicna kompanija... procitaj si vidi si koja najvise ti odgovara i ti fakja okce i lapaj ne mu ja misli mn mn :)

да да туку работава јас уште немам земено планирам месециве да не биде kinder suprise си купил некоја и по 1м нови модели поинтересни спецификации .... s10 comming sooon :))
Нема некоја револуционерна разлика, па да те јаде јанѕа! По некое софтверско надградување и некое иљадарче поскапо.
Рачунај у следните 10-15 години ќе ја користиш, секако дали за 1 година дали за годинаипол ќе биде постар модел;)

Нема разлика никаква веќе 10 години. Прогрес нема на ова поле никаков. Се се знае веќе 100 години во оваа техника. Вајфај и клауд ако ти мења едино...

aec4de75b7041714fe587aaee8719ae4.jpg

nekoj imase shto stavi daikin i se zalese od drzacot... eve kaj komsijata shto stavile, valda imaat samo treba malce podrzok da si i da si barash:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom