Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Вчера на влегување во Скопје, од Маџари до Кисела вода, најчисто беше околу раскрсницата кај Цеметара, нај не се дишеше околу Бул. В.С.Бато Аеродром, па таму се сомневам дека некој се грее со дрва.

Која клима јонизира?
Некои имаа функција јонизатор (и се кажува дека имаат) со што испуштаат во воздухот негативни јони кои се врзуваат со честички,чад и сл. и така го чистат воздухот. Филтрирање и прочистување на воздухот. Но проблемот бил кај тие ( не сите) кај кои можело како пропратна појава да се создаде озон.

Тоа го имаат прочистувачи на воздух. И не не интересираат.

Климите имаат филтри, карбонски филтри и електростатски филтри. Не сум сретнал со јонизатор.

На тие со железарско парно не само што немаат потреба од бекап греење туку на кипање им се прозорците од што е јако парното :)
Вентилите на парното ми се на 1/3 проток пошто немам термостатски. Бекап во смисла на дефект или меѓусезона. Пред три недели некој идиот се приклучувал нелегално и цела зграда ја испразни, два дена беше многу ладно.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

20 000 пећки на пелети, 20 000 инвертери Сител, Макрадули live

20 000 пећки на пелети, 20 000 инвертери Сител, Макрадули live
Тое сигурно само за СК или низ цела МК? Мислам Оптшините имаа тука надлежности за субвецирање на пeлети и килими

Последно уредено:
Тоа го имаат прочистувачи на воздух. И не не интересираат.

Климите имаат филтри, карбонски филтри и електростатски филтри. Не сум сретнал со јонизатор.
го имаат и некои клими ... некои го викаат јонизатор, некои по свое име технологија, не знам дали принципот е ист ...

http://timcomputers.mk/product/c4ed0a03
на оваа клима во Останато пишува јонизатор ... за што служи тоа?

Дечки, на Хансолот веќе некој период се слуша звук кога дува како да вергла нешто внатре..виу миу...како да се мачи..

https://streamable.com/gzd3m

Што може да биде?

TOSHIBA SUZUMI PLUS RAS-13PKVSG-E/RAS-13PAVSG-E или
TOSHIBA MIRAI RAS-B16BKVG-E/RAS-16BAVG-E
за вкупно 35м2, две соби со отворена врата. Која би ја препорачале?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom