D
Deleted member 95595
Гостин
Ako vekje imas 18ka vo dnevna zashto bi staval ushte edna 3,5ka? Ili ne te razbrav dobro? Kolkavi ti se drugite sobi?Пробував неколку варијанти, вака ми е оптимално за комфор. Крилцата се наместени вертикално така подобро ја распределува топлината во долниот дел. Иначе дефинитивно на втор и трет издув постигнува повисока температура, ама па така за да ми биде 23 ц во дневната треба да ја насетирам на 25 со што ќе дува поладен воздух и ќе створи повеќе провев и real feel ќе биде како да има пониска температура.
Втор степен на издув користам само кога дневна температура е -5 и повеќе.
Климата си е одлична за цената. Не сум мерел детално потрошувачка со иструменти. Затоплувам 2-спрат од куќа, сендвич ѕид, двојно стакло дрвени прозори, дневна од 35 м2 споена со кујна со лизгачка врата, ходник - панел, 2 соби со панели, ВЦ со панел и прошлиот месец стигна сметка 6.800 ден. Струја за други потреби е околу 2.000 денари. Климата не ја гасам.
Иако на мисла сум да ставам една парапетна 3.5 и една ѕидна 3.5 за дневната и за собите по една 3.5 кв.
Според мене инвертерите се толку штедливи во однос на останатите типови на греење што нетреба да се такмичиме кој инвертер е поштедлив туку како да се постигне оптимален комфор.
Peobaj na Auto stavi go izduvot, cim so prva brzina ti e dobro, togas mislam deka Auto opcijata za tebe ke e mnogu dobra. Stavi 26 stepeni na dalinsko i Auto fan.

.