Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Освен на апликациите на телефон температурата нигде не беше -21.

пред два дена на неколку апликации проверив и во Ск покажуваше -7
стаив мерач надвор едно 10 минути и измери -1

Sent from my iPhone using Tapatalk

Точно така. Вчера вечерта испотурени -7, седнувам во кола -1. Стигам дома термометарчето -1.

Може било -7 на зајчев рид ако дувало.

sega go isprobav kaj mene se si raboti na 23 stepeni mi e namestena

Znaci kaj tebe klimata so sekoe pojacuvanje se zgolemuva i brzinata na fenot od 1 do 5.
A koga ja stavi na powerfull sto promeni imase na klimata? Dali se pojaca toplinata, dali fenot zgolemi brzina, dobro bi mi doslo da znam, bidejki kako sto kazav mojata ne dade nikakvi znaci pa da vikam serviserot da ja provere.

Znaci kaj tebe klimata so sekoe pojacuvanje se zgolemuva i brzinata na fenot od 1 do 5.
A koga ja stavi na powerfull sto promeni imase na klimata? Dali se pojaca toplinata, dali fenot zgolemi brzina, dobro bi mi doslo da znam, bidejki kako sto kazav mojata ne dade nikakvi znaci pa da vikam serviserot da ja provere.
5 = powerful. Јас панасоник имам и кај мене е истото ... имам приметено ако разликата во температура на зададена и моментална 3+ степени се уклучува во 4 и/или 5 брзина а вака ретко иде во 4/5, не знам дали е проблем ова. Ај ќе читнам во упатството.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Затоа пишувам.

Имам постојано поставен мерач низ прозор, за пред да излезам да знам како да се облечам :)

Вчера кога апликациите покажуваа -18, мерачот покажа -10.

Затоа пишувам.

Имам постојано поставен мерач низ прозор, за пред да излезам да знам како да се облечам :)

Вчера кога апликациите покажуваа -18, мерачот покажа -10.
ne mi e jasno od kaj gi vadet temperaturive.

Најверојатно од станици поставени на ридови каде има постојан провев.

Здраво,сакам да загревам 45м2.Препорачајте добра клима што ќе грее добро и во -10,-15 температуриве кога ќе е најладно.Изолација солидна.

Здраво,сакам да загревам 45м2.Препорачајте добра клима што ќе грее добро и во -10,-15 температуриве кога ќе е најладно.Изолација солидна.
Или Хајер Тундра за упола цена.Во секој случај 5.5ка минимум,а ако имаш пари и просторот одговара една 3.5ка и уште една 2.5/3.5 ама се зависи од просторот.

Zdravo na Site,

Srekna Nova i Srekni Praznici.

Zabelezav deka ima nekoi koi koristat Daikin FTXF50, i imaat nekoi zabeleski vo vrska so istata.
Isto i jas go imam toj model i se ubiv od baranje kako prvo da najdam so dva leptira no nikade nemozev da najdam, site se so eden.
Serviserot koj sto mi ja mestese klimata rece deka ovaa bila "najnov" model.
Na oficijalnata strana na Daikin ne najdov info za ovoj model (so dva leptira).
I ako moze nekoj da mi odgovori na slednive moi zabeleski navedeni podole:

Na daljinskoto ima 5 brzini, no kako ja zgolemuvam brzinata od 1 do 3 ima promena no koga ke ja postavam na 4 ili 5 crta ne se oseka nekakva promena vo brzinata na fenot.

Ima dugme "Powerfull" za pobrzo zagrevanje ili ladenje no koga go ukluciv nemase nikakva promena vo rabotenjeto na klimata, dali istoto e i kaj drugite korisnici na ovoj model?

И јас ја имам. Моделите до 3.5кв имаат по еден лептир сјајно бела боја а поголемите по два и мат бела боја.Кај мене како зголемуваш на далечинското така си појачува. Тоа powerfull е истата брзина 5 на внатрешната, за на надворешната незнам дали појачува нешто. Мајсторот да не ги има измешано 4те жици што ги поврзуваат внатрешната и надворешната( појма немам така трескам). За греењето незнам што да ти кажам, јас искрено очекував повеќе. Другиве членови кажуваат дека ги местат климите на 22/23с и дуваат топло темпреатурата во собата е ок и сите се задоволни. Јас ако ја оставам под 25 дува млако и цело време ме мава поладен воздух отколку температурата во собата. Кај мене како ја зголемуваш брзината дува се поладен воздух, незнам можеби оваа клима е за поголеми соби и дува силно и на прва брзина. Мислам дека на втора брзина дува најтопло, и ако не ја ставам на 27/28с не сум стоплен како што треба. Вчера ја сетирав да се уклучи во 4:45 сабајле на 25с, случајно станав во 5:35. Температурата во собата беше 21с на 50см висина и на 2 метри од климата(кај неа беше сигурно 22), дуваше ладничко можеби со 35с, а кога почнала да дува температурата во собата сигурно не беше под 21 зошто парното работеше до 03:30. Прв пат се грејам со клима можеби грешам ама пак оставам поискусните да кажат. Најмногу што сум измерил издув е 53с и тоа за кратко. Како што читав некои многу поевтини клими дигаат и до 60с. Да знаев дека вака ќе се заебавам греела-негреела по цел ден кога е уклучена и да гледам цело време во термометар ич не ја купував.
Незнам како се пресметува колку kw вади еве вчера на надворешна -7, извади издув 48с и не одеше нагоре, собната беше некаде 17.7 на 50см висина кај неа беше сигурно 19/19.5с.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom