D
Deleted member 95595
Гостин
Klimata si troshi onolku kolku shto treba da si troshi za da gi nadoknadi toplotnite zagubi. Iskluchi greenjeto doma ti i vidi dali 6 stepeni ke ti padne temperaturata vo soba kako kaj mene shto e.Na nekoj sto lebot go vadi od Lihva i zivotni osiguranja lesno mu e da stavi izolacija pa i 20.000evra da kosta za da si go opravda kompleksot - klimite....steta ne sme site kako tebe umni t.e bogati, obace prosticok si ni Tbiv neznaes sto e ama toa e relnosa nasa nasusna, si imal pari si platil Brent za da trosi 900W u 20m2 i da bide top izbor, sega IN e neznalici kako tebe da go vodat svetot napreT[DOUBLEPOST=1546040252][/DOUBLEPOST]
Amber9.000btu ili 2,5ka so prosek od 3,6Kw na -15C ja jade FH35VEHZ koja kaj nas ne se ni prodava a e deklarirana so 4Kw na -10, VE umesto VEHZ moze da bide samo poslaba
Прегледај го приврзокот 202160
Прегледај го приврзокот 202161
Inache ne znaev deka da stavis izolacija 8000€ so EKO kredit zemeni na 8 godini otplata za kukja 260m2 kade kreditot ke go otplakjaat dve familii (i majka mi i tatko mi pa duri i sestra mi ke ucestvuvaat vo plakanje na ratata) znachi deka treba da si bogat. Ne sum bogat, daleku od toa sum, ama 50€ ako nekoj za cigari gi dava mesechno, ke gi davam jas za otplata na kredit za fasada i toa samo 8 godini. Sedi, kec.