D
Deleted member 95595
Гостин
Mozea na pochetokot da me izlazat tie shto bea zlonamerni, ama sega ne, si vidov kolku e saatot. Auto fan e odlichna opcija kaj inverterite SAMO koga klimata e odlichno dimenzionirana, odnosno i malku predimenzionirana. Samo radi toa shto FH35kata e 63000 ne znachit deka e magichna i odednash ke stane 7,5ka. Taa si e 3,5ka, skapa 3,5ka ama si e za do 35m2 i toa e toa. I da imas ultra izolirana 45m2 soba, nema da stavis 3,5ka, ke si stavis 5,5ka i ke si kuliras TEK togas na AUTO FAN, vo site drugi slucaevi ke si shaltash sam so brzinite. Mnogu se lazit ovde na forumov i se gledat da se omalovazet tugjite klimi, ito to najmnogu gree lobivo go prajt. Mnogu e glupo.[DOUBLEPOST=1545953751][/DOUBLEPOST]Ова нека стои за сите што местат фх35 во 80м2 и викаат дека аутофан не работи![]()
najgolemiot problem so tebe vo situacijava e sho ushte mislis deka Japoncive ja naprajle klimava so maana. Ama to ti sho go gledas kako mana, jas go gledam kako fantastichna rabota naoravena od Japoncite, klima, fenomenalna klima, napravena da raboti na perfekten nachin, so ultra komfor, da te zgree, evtino da te zgree, a da ne osetis deka greenjeto ti dogja so duvanje.Na Autofan ne se meri, ama FTXFA50 ima golem izduv i na najslab Fan (i nemozes da go namalis) ama kapacitetot si e Ok po toa sto go kazuvas dava nad 5kw(Fan=Medium) ili nad 4Kw(Fan=Low).
Zimam 24 na usis zasto ako sobna kazuvas ti e 22 merena na 1m od pod ili na kolku si ja merel (bitni se ovie informacii) togas na tavan kaj klimata e sigurno +2C.
Прегледај го приврзокот 202106
Прегледај го приврзокот 202107 Прегледај го приврзокот 202105[DOUBLEPOST=1545953311][/DOUBLEPOST]
Mala ispravka, onie so FH35 sto great 80m2 si kazale deka im e na 4ta Fan crta ili maximum Fan celo vreme a ne na AutoFan.
Znaci ne manipuliraj.
Na Eurovent taa klima e merena isklucibvo na MAx Fan ama doma koga ke ja doneses i stavis na AutoFan ne mrda od 2ra i NEMA da dobies SCOP=5.
I si potvrdiva deka neraboti AutoFanot a za da raboti treba da se dokupi nesto za da raboti
sonda so kabelce za 30funti ili kolku bese.
https://forum.kajgana.com/threads/Најекономично-греење-затоплување.39011/page-1494#post-8564750
Ako Najdobriot model e so Maaana....znaci li toa deka site ostanati se sekako so maana se slagas? Tvojata da ne bez maana ?