D
Deleted member 95595
Гостин
@Strelec
Konechno mi se javi prilika da izmeram i vo spalnata kakva e situacijata so WNot pa aj vidi kako so FHto sho beshe, napraj matematika ako ne ti e maka. Mislam deka site parametri gi zapishav:
21m2 soba, zadadena 25, trojka izduv. Nadvoreshna temperatura -4,5. 780-830 w potroshuvachka. 44,5 stepeni izduv. 25,4 usisna temperatura.[DOUBLEPOST=1545862003][/DOUBLEPOST]
Smiri se. Zapali cigarche.
zs be me ignoriras? @Strelec
....Сметката 2500 над летните сметки за греење на 85м2... така!? Супер!.... Ме интересира само како се однесуваат он-оф климите на пониски температури од нула те на -5... и дали си ја следел само нивната потрошувачка (без инвертерот)? Прашувам затоа што покрај инвертер 12ка, имам и обична Он-Оф 09ка (2.5кW) Vivax, па ме интересира мислење, дали би можела како таква да загрева просторија 4Х4 на приземје со внатрешно изолиран ѕид (испод кнауф гк плоча 8цм новотерм) и со прозор дрвен (масив храст - словенски) со термопан (аргон полнето) стакло...!? При тоа тоа би била уклучена да речеме цел ден на помалку степени 17-18 да одржува а би ја користел појако на 24-25*С кога е време за ручек и кога е евтина тарифа 14-16 часот!? Всушност што би било подобро така или кога се надворешните над нула (пладне до кај 16часот) само да ја пуштам турбо! Верувам претпоставуваш само за време на ручек ми треба да ја користам! Како греалка би му дошло повеќе!