Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Даикин ftxf50a. Немам мерено немам со што да измерам. Ќе купам деновиве баш би сакал да знам. Инаку после дефростот почнува да дува млако 15-20 секунди и оди кон потопло. Направена ми е на ауто и на 28степени. Сега дува прилично топло да не речам жешко кога ќе измерам ќе знаеме која темп ја има на издув

zaso be na 28? stavi tamu na 24 eventualno 25 ako sakas potoplo:)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Првиот дефрост го направи во 14:45 потоа во 16:05 во тоа време надвор падна темературата и дуваше многу студен ветер. Потоа ветерот се смири и наредниот дефрост беше во 19:00

Првиот дефрост го направи во 14:45 потоа во 16:05 во тоа време надвор падна темературата и дуваше многу студен ветер. Потоа ветерот се смири и наредниот дефрост беше во 19:00

namali ja temperaturata i nema da ti pravi defrost na takvi temperaturi kako preeska:)

zaso be na 28? stavi tamu na 24 eventualno 25 ako sakas potoplo:)

Можеби има 6000 денари месечно за давање :) шала на страна

Даикин ftxf50a. Немам мерено немам со што да измерам. Ќе купам деновиве баш би сакал да знам. Инаку после дефростот почнува да дува млако 15-20 секунди и оди кон потопло. Направена ми е на ауто и на 28степени. Сега дува прилично топло да не речам жешко кога ќе измерам ќе знаеме која темп ја има на издув

Климата после дефрост започнува од ново. Доколку имаш мерач ќе забележиш како потрошувачката пополека расти од 100 до 2000 вати. Половина минута до минута е потребно за да се стабилизира, додека да набие компресорот воздух. После тоа работи нормално. Воопшто не треба да се секираш таа минута после дефрост, ниту да ја местиш климата на 28.

Е ај еве сега те послушав кога ка спуштив до 26 изгасна

normalno e da ti ja iskluci zasto moze vo momentov okolu klimata da e 26 za brzo treba da pocne i posle nekoe vreme pak namalija uste za eden na 25 i ostaj ne diraj nisto :)

Nad 50 stepeni do 60 i te kako e bitno da znaes kolkava e temperaturata da znaes sto si platil dali sve e vo red so klimata i montazata

Значи минимум 50. Кога е на 25 не дува толку топло на издувот како на 28.[DOUBLEPOST=1545767618][/DOUBLEPOST]
normalno e da ti ja iskluci zasto moze vo momentov okolu klimata da e 26 za brzo treba da pocne i posle nekoe vreme pak namalija uste za eden na 25 i ostaj ne diraj nisto 

Ееее добар си еве сега пак дефрост прави и на 25 зададена

Значи минимум 50. Кога е на 25 не дува толку топло на издувот како на 28.

nema da duva tolku toplo kako na 28 zasto nema potreba za da postigne tolku visoka temp, na 25 kje duva so pomalku toplo i kje si odrzuva 25c

@PticaSelica
Daikinov ne na saat kako mojata, ama na saat i pol pravel defrost. Ne znam dali kvalitet na edna klima se meri po toa kolku defrosti pravi.
Таман работа тоа да биде критериум.Сепак мислам дека е подобро да не влегува во дифрост додека саќето не замрзне,а на суво време и саати работа треба за тоа.Кај WNот (претпоставувам) алгоритамот е тој,на саат време дифрост без разлика дали е замрзнато саќето,не чека термистор да му каже кога.
А со дајкинот тешко директна споредба!Ти во ОхриТ @ZigZag1115 во Скупје,различна клима,темп,влага се.Плус он го пука на макс за разлика од тебе.
П.С.ако јас се прашам,ни програмиран дифрост,ни интелигентен,ни он-деманд.Најубаво кога ќе замрзне олд-скул :cool:

Таман работа тоа да биде критериум.Сепак мислам дека е подобро да не влегува во дифрост додека саќето не замрзне,а на суво време и саати работа треба за тоа.Кај WNот (претпоставувам) алгоритамот е тој,на саат време дифрост без разлика дали е замрзнато саќето,не чека термистор да му каже кога.
А со дајкинот тешко директна споредба!Ти во ОхриТ @ZigZag1115 во Скупје,различна клима,темп,влага се.Плус он го пука на макс за разлика од тебе.
П.С.ако јас се прашам,ни програмиран дифрост,ни интелигентен,ни он-деманд.Најубаво кога ќе замрзне олд-скул :cool:
Прилеп бе какво Скопје :-D

Хуморов во новиот Џони Инглиш исфорсиран ептен, нешто како стендапот на Жаре во еден на еден.
Ни првиот, ни вториов ми се свиѓаше.[DOUBLEPOST=1545771069][/DOUBLEPOST]Wont get far on legs смешен ли е?

Okolu defrosti LG-vo pravi samo koga ke zamrzne nadvoresnata,a toa e na minus koga ima golema vlaznost ,na maglata ovie denovi pravese na saat vreme . Primer ako vrne a ne e minus nema defrosti . Inaku ziveam vo Skopje i denes nema napraveno defrost zasto e suvo ,mislam gore dole toa e skoro kaj site inverteri inaku defrostot i e tivok i bez duvanje na laden vosduh .Potrosuvackata e 0,8kwh zadadena 28° autofan vo salon 30m2 odrzava 24°

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom