Mene so sigurnost ne si me prasal, zatoa ne mi nametnuvaj na mene deka jas sum te ubedil.Druze greska si. Prodavacite si gi nadcenuvaat klimite.
Eve i samiot javno priznavas deka jas si gi kazuvam vistinskite toplotni baranja na prostorot. Bas i kazav koga me ubeduvaa da mi ubutaat edna 24 za na mojot sprat/dneven prestoj da bidam stoplen za bez pari. Koga gi prasav dali moze da dadat 10KW na -7, muabetite zavrsuvaa. Ete vrati se na postovite ponazad koga Aleksandar bese da go proveruva defektniot Hansol (by the way, sto se sluci so nego? Sigurno tople nekoj za bez pari so debela izolacija, koj ne drze otvoreni prozori), dodeka cekavme da se postigne temperaturata i so nego go razgledavme mestoto.
Dobro e sto citas loso e sto ne docituvas. A eve jas uste ednas ke ti kazam. Jas na mojot sprat, kaj mojot dneven prestoj imam 10KW zagubi. Pod mene ima dukan koj ne se gree, imam poveke prozori na severna strana so kutii za roletni, imam tri nadvoresni zida i nad mene imam samo armiran beton za tavan koj vo eden del e erker odnosno terasa za tavanskite sobi i na kraj neizolirano potkovje.
Seto ova go nema kaj prostorijata koja treba da ja zagreva klimata. Pod nejze ima vizba so konstantna temperatura od 17-18 stepeni, nad nea e detska soba koja se zagreva i nikogas temperaturata ne e -7 tuku okolku 14-15 stepeni. Ima dva nadvoresni zida.
BTW, Dosega barem eden od VASITE monteri i serviseri ke kazese deka prostorot ne moze da se zagree bideki ima golemi toplotni zagubi, nad kapacitetot na klimata, namesto da me ubeduvaat deka ke se great ne samo ednata prostorija no i malata spalna so najmnogu 2000 denari mesecno.
I za toa imam pisano predhodno, deka ako gi slusav ovie pikaski, deka trebase da bidam nezadovolen.
A eve i za tebe eden HINT. Gore desno imas opcija za prebaruvanje na postari postovi. A i za poslesno da ti bide, nemam mnogu postovi pa lesno ke se snajdes.
Ti ako si sakal 24k da stavis, posto gledam razbiras, ne si neuk covek...zosto ne stavi. Znaes da citas specifikacii i da prebaruvas info nasekade.
Ne e problemot kaj tebe deka ne si stoplen, PROBLEMOT E STO TI IMAS GOLEMI ZAGUBI I POTROSUVACKATA E NORMALNO GOLEMA. So 24K ke bese uste pogolema, zatoa ne kazuvaj kontradiktorni raboti. Uste ednas, so 500W nema klima sto moze da dava 10KW......Koga ke najdes pisi.[DOUBLEPOST=1545596837][/DOUBLEPOST]
Greska, ne e Lomo Eco.[DOUBLEPOST=1545597063][/DOUBLEPOST]Ovaa e ista lomo eco samo bez wi fi.
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Kaj vide deka pisuva Gree???