Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Овакво може повеќе ќе треба за ФХ то...пошо нели не работи аутофанот ко шо треба,за Хансолот доволнл е ifeelot ако се работи за една просторија..Ако се повеќе простории кај шо не фаќа ИР ова е must have опција ...Шо пари е?
Во пари 5.500ден, на АутоФан ми е сетиран и одлично менува брзини на Фан и многу точно одржува температура.
Сега на жичаниот ми отчитува и надворешна Температура кога е во минус што претходно го немав на Темп.
IMG_20181220_023822.jpg
А и убаво изгледа иако уште не ми е намонтиран финално.
IMG_20181222_211847.jpg

Последно уредено:
Баце ја затекнавме у станов се уселивме скоро тие претходно што живееа рекоа поише од доволно ја греела дневната.Не сум дома да видам кој модел е,првпат се сретнувам со греење со клима у куќата имам парно на пелети
Bace pa neli pred nea si sedel i mlako duvala a na 4 metri ne se osekala e znaes a da dignes malku temp ne e ok na ovie islovi nadvor kako denes da ja drzis na 20 neli pozdrav[DOUBLEPOST=1545510661][/DOUBLEPOST]
Во пари 5.500ден, на АутоФан ми е сетиран и одлично менува брзини на Фан и многу точно одржува температура.
Strelco a za fh se naoga vakvo kaj teb u prodavnica?

za mene iskreno, mnofu nepraktichno mi e rabotrnjeto so tajmer. Mozebi deka ne go imam svareno ushte i ne znam kako da go iskoristam pitrncijalot.

Bace pa neli pred nea si sedel i mlako duvala a na 4 metri ne se osekala e znaes a da dignes malku temp ne e ok na ovie islovi nadvor kako denes da ja drzis na 20 neli pozdrav[DOUBLEPOST=1545510661][/DOUBLEPOST]
Strelco a za fh se naoga vakvo kaj teb u prodavnica?
Доста праќаш поздрави ти кажувам не се разбирам уопште у клими.Ти кажав што сум приметил.На 30 степени е подесена,надвор нема смрзнато на единицата,рака кога ке ставиш на отворот дува некако не многу топло,а кога ке застанеш на 3-4 метри оддалечен уопште не се осека топло,претпоставувам воздухот не е доволно загреан што излегува од внатрешната единица.

Доста праќаш поздрави ти кажувам не се разбирам уопште у клими.Ти кажав што сум приметил.На 30 степени е подесена,надвор нема смрзнато на единицата,рака кога ке ставиш на отворот дува некако не многу топло,а кога ке застанеш на 3-4 метри оддалечен уопште не се осека топло,претпоставувам воздухот не е доволно загреан што излегува од внатрешната единица.
nemoj na 30 da ja mestis. Namesti ja na 24. I pishto ne se razbiras od klimi, vidi da ne slucajno na ladenje ja inas uklucheno. Slikni go dalinskoto i postiraj slika tuka da vidine kako e podesena.

Vlavot za mali pari sklepa “uradi sam” žican kontroler za FHto pobarajte nanazad..
Vlavot ne sklepa žican kontroler tuku go nastavi senzorot-žicata so kabel
Neka ti procita Nadvoresna T i podesi Weakly Tajmeri Vlavot so toa "istoto" koga nema nisto na zidot....ima zica u plasticna kutija i nisto poveke

Последно уредено:
Vlavot ne sklepa žican kontroler tuku go nastavi senzorot-žicata so kabel
Neka ti procita Nadvoresna T i podesi Weakly Tajmeri Vlavot so toa "istoto" koga nema nisto na zidot....ima zica u plasticna kutija i nisto poveke

Da Da, malce preterav, go pre-narekov :) poantata e deka taka go oprai autofanot na FHto..

Inace za parite tvojov zican kontroler ima stvarno mnogu opcii i pokazuva dosta parametri.. Univerzalen e i za multi-splitovite i voda-vozduh toplotnite pumpi na gree so se prodavaat kaj nas ili razlicno sve?

Последно уредено:
Da Da, malce preterav, go pre-narekov :) poantata e deka taka go oprai autofanot na FHto..
AutoFanot na FH mora da raboti...ako ne raboti , ondak klimata e Defektna!!
klimata ne e gjaba tuku e 60.000den, zar za tie pari treba i maaani da ima?
Sto ti znaci toa go opravil AutoFanot? AutoFanot e Defekten pa treba da se oprava ?
DEFEKTO znaes sto znaci.....se vrakjas od skijannje i na +10vo soba zadavas +30 i nemrda od vtora brzina ili 384m3 na Fan, da prdnam ke izvadam 400m3, aloo Amber vo prva Fan ima 430m3.
Ete toa e Defekto druze.....sakas kupi edna pa proveri dali ne e taka...samo 60k ke te kosta.
I SCOPot i vazi za Defektni.

Последно уредено:
AutoFanot na FH mora da raboti...ako ne raboti , ondak klimata e Defektna!!
klimata ne e gjaba tuku e 60.000den, zar za tie pari treba i maaani da ima?
Sto ti znaci toa go opravil AutoFanot? AutoFanot e Defekten pa treba da se oprava ?

Me mrzi da baram nazad ama ako pamtam ubavo muabetot bese deka FHto koga ke o se pojaca zadadena T ili posle luftiranje koga ke padne T za nekolku stepeni dreme u ista brzina namesto da razduva ondonsno zashalta so brzinite nagore pa koga ke postigne da smali..? Toa sakav da kazam deka se resi so produzuvanje na zicata na senzorot.. na kraju kraeva ti polemizirase togas mozda i nesto ne sum zapamtil ubavo jbg..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom