Најекономично греење и ладење

L

lleeoo

Гостин
Клима уред vivax inverter 3.5 неможе да загрее 30 м2.Нормално е тоа? Приметувам дека воздухот што излегува од неа е млак,ако застанеш на 4 метри раздалеченост не се ни чуствува дека дува топло
Abe druze prethodno eden so hansol ne zgea 25kv pa se prefrli na drva ti pa sakas so vivax 30kv :))))abe ajde nema veze. Se e mozno neli nema.veze i izolacija i sto vivax e na dali e stan ili kuka . Ti "neznaes" sto model e a kamoli drugi raboti aj pozdrav

Член од
19 декември 2014
Мислења
566
Поени од реакции
735
Какви молекули бе друже. Молекулот на ВОДА дали ти знаеш од што се состои.2 атоми на водород и 1 на кислород. Кога водата испарува тогаш молекулите преминуваат во гас и тоа не се молекули на вода повеќе.
Druze vrati se u sredno procitaj hemija.Toa e promena na agregatna sostojba a ne na hemiska formula;).Voda si e voda osven ako mislis klimava gi deli na atomi na vodorod i kislorod.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Од неодамна Амберот апдејтиран со програмабилен ѕиден-жичан или у превод Wired Controller XK-76, пасува и за Хансол и Ломо.
https://www.greeonline.com/upload/products/hyper/hyper-downloads/XK76 Maual 66160000384.pdf
IMG_20181222_202023.jpg izgled.jpg
На минута пред дефрост со цела побелена надворешна параметрите што ги отчитува контролерот се овие, 69C на излез со цела надворешна замрзната:
@tzlatko ако би можел да искоментира за ова мислам дека ке биде добро за темава
IMG_20181222_171015.jpg IMG_20181222_171128.jpg
На скоро крај од дефростот параметрите се овие:
IMG_20181222_175841.jpg IMG_20181222_180027.jpg
Од Опции Тајмери:
Дневен, Неделен Тајмер со 8 подесувања дневно, Двонеделен итн ги има мноогу :)
tajmeri.jpg
Моментално сетапот ми е овој, 7 сетинзи дневно од 8 можни ми се доволни :)
week1.jpg weak2.jpg
Системско мени во кое се дефинира кој температурен сензор да се користи оној од внатрешната или зидниот контролер, сетап на Фан брзини, корекција на Т може да се менува од -6C do +6Ц во зависнот од поставеноста на контролерот на зид:
Sensor Indoor.jpg sensor controller.jpg
Доаѓа со 8м долг кабел и кога ке се постави на 8м одалеченост од климата, во децимала точно одржува зададена температура каде е поставен во просторот....засега презадоволен., жичаниов поставен на 8м од климата со АутоФан загрева цел стан од 80м2 .

Последно уредено:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Abe druze prethodno eden so hansol ne zgea 25kv pa se prefrli na drva ti pa sakas so vivax 30kv :))))abe ajde nema veze. Se e mozno neli nema.veze i izolacija i sto vivax e na dali e stan ili kuka . Ti "neznaes" sto model e a kamoli drugi raboti aj pozdrav
Баце ја затекнавме у станов се уселивме скоро тие претходно што живееа рекоа поише од доволно ја греела дневната.Не сум дома да видам кој модел е,првпат се сретнувам со греење со клима у куќата имам парно на пелети

Член од
7 декември 2015
Мислења
195
Поени од реакции
544
Од неодамна Амберот апдејтиран со ѕиден-жичан или у превод Wired Controller XK-76, пасува и за Хансол и Ломо.
Прегледај го приврзокот 201792 Прегледај го приврзокот 201797
На минута пред дефрост со цела побелена надворешна парапетрите се овие, 69C на излез со цела надворешна замрзната:
Прегледај го приврзокот 201793 Прегледај го приврзокот 201794
На крај од дефростот параметрите се овие:
Прегледај го приврзокот 201795 Прегледај го приврзокот 201796
Од Опции Тајмери:
Дневен, Неделен Тајмер со 8 подесувања дневно, Двонеделен итн ги има мноогу :)
Прегледај го приврзокот 201803
Моментално сетапот ми е овој
Прегледај го приврзокот 201799 Прегледај го приврзокот 201798
Системско мени во кое се дефинира кој температурен сензор да го користи, Фан брзини, корекцја на Т може да с еменува од -6C do +6Ц во зависнот од поставеноста:
Прегледај го приврзокот 201801 Прегледај го приврзокот 201800
Доаѓа со 8м долг кабел и кога ке се постави на 8м одалеченост од климата, во децимала точно одржува зададена температура каде е поставен во просторот....засега презадоволен., жичаниов поставен на 8м од климата загрева цел стан од 80м2 .
Овакво може повеќе ќе треба за ФХ то...пошо нели не работи аутофанот ко шо треба,за Хансолот доволнл е ifeelot ако се работи за една просторија..Ако се повеќе простории кај шо не фаќа ИР ова е must have опција ...Шо пари е?

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Овакво може повеќе ќе треба за ФХ то...пошо нели не работи аутофанот ко шо треба,за Хансолот доволнл е ifeelot ако се работи за една просторија..Ако се повеќе простории кај шо не фаќа ИР ова е must have опција ...Шо пари е?
Во пари 5.500ден, на АутоФан ми е сетиран и одлично менува брзини на Фан и многу точно одржува температура.
Сега на жичаниот ми отчитува и надворешна Температура кога е во минус што претходно го немав на Темп.
IMG_20181220_023822.jpg
А и убаво изгледа иако уште не ми е намонтиран финално.
IMG_20181222_211847.jpg

Последно уредено:
L

lleeoo

Гостин
Баце ја затекнавме у станов се уселивме скоро тие претходно што живееа рекоа поише од доволно ја греела дневната.Не сум дома да видам кој модел е,првпат се сретнувам со греење со клима у куќата имам парно на пелети
Bace pa neli pred nea si sedel i mlako duvala a na 4 metri ne se osekala e znaes a da dignes malku temp ne e ok na ovie islovi nadvor kako denes da ja drzis na 20 neli pozdrav[DOUBLEPOST=1545510661][/DOUBLEPOST]
Во пари 5.500ден, на АутоФан ми е сетиран и одлично менува брзини на Фан и многу точно одржува температура.
Strelco a za fh se naoga vakvo kaj teb u prodavnica?

D

Deleted member 95595

Гостин
za mene iskreno, mnofu nepraktichno mi e rabotrnjeto so tajmer. Mozebi deka ne go imam svareno ushte i ne znam kako da go iskoristam pitrncijalot.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Bace pa neli pred nea si sedel i mlako duvala a na 4 metri ne se osekala e znaes a da dignes malku temp ne e ok na ovie islovi nadvor kako denes da ja drzis na 20 neli pozdrav[DOUBLEPOST=1545510661][/DOUBLEPOST]
Strelco a za fh se naoga vakvo kaj teb u prodavnica?
Доста праќаш поздрави ти кажувам не се разбирам уопште у клими.Ти кажав што сум приметил.На 30 степени е подесена,надвор нема смрзнато на единицата,рака кога ке ставиш на отворот дува некако не многу топло,а кога ке застанеш на 3-4 метри оддалечен уопште не се осека топло,претпоставувам воздухот не е доволно загреан што излегува од внатрешната единица.

D

Deleted member 95595

Гостин
Доста праќаш поздрави ти кажувам не се разбирам уопште у клими.Ти кажав што сум приметил.На 30 степени е подесена,надвор нема смрзнато на единицата,рака кога ке ставиш на отворот дува некако не многу топло,а кога ке застанеш на 3-4 метри оддалечен уопште не се осека топло,претпоставувам воздухот не е доволно загреан што излегува од внатрешната единица.
nemoj na 30 da ja mestis. Namesti ja na 24. I pishto ne se razbiras od klimi, vidi da ne slucajno na ladenje ja inas uklucheno. Slikni go dalinskoto i postiraj slika tuka da vidine kako e podesena.

Kajgana Shop

На врв Bottom