- Член од
- 13 август 2013
- Мислења
- 1.062
- Поени од реакции
- 2.071
Sega se prodava suzumi so r32 i nikoj ne moze da ti odgovori konkretno za novite modeli bidejki do skoro bea so r410 i imaa drugi nadvoresni.Не станува збор сега за парите.
Јас се јавив во ицс груп за 70 000 ден со се монтажа да го земам даикинот сенсира 5ка. Но го немаат на лагер. Тек за 2 недели ке го добијат и додека ми го монтораат ке пројде 1 месец а јас не можам да чекам толку долго.
Па затоа цело време прашувам дали Тошиба Сузуми рас 16 ке ми заврши работа за греење на тие 33-35м2 кога ке панднат температурите на -10 , -15. Цело време ме интересира дали има толкава огромна разлика за греење меѓу овие 2 клими.
Ме интересира дали ке ми го грее просторот тошибата.
16-ta suzumi bese so nadvoresna 38 kg, sega ovaa e so 34kg. Bese so twin rotary kompresor, sega ne e. Dali ke bide istata klima samo so zamena na r32 e prasanjeto
Inaku starata suzumi 16-ka bese super klima i za tie 30-35 kvadrati ke nemase problem.
Sestra mi gree so nea stan 55-60kv bez spalnata.
Jas imam 13-ka veke 4 zimi i moze da kazam samo pofalni zborovi, gream 25kv vo kuka i za cela grejna sezona od oktomvri do maj mi trosi okolu 1200kw.