- Член од
- 13 август 2013
- Мислења
- 1.062
- Поени од реакции
- 2.071
A sto ima razlika ovoj han-solo so on-off klima, aj opisi kako toj raboti ???Па дигнала до 1000W и угасила, што тука има разлика со Хансолот?
Последно уредено од модератор:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
A sto ima razlika ovoj han-solo so on-off klima, aj opisi kako toj raboti ???Па дигнала до 1000W и угасила, што тука има разлика со Хансолот?
Ne se mesaj predvereme, on prvo nigde nema kazano kade mu e 24C, odnosno dali na senzorot so Temp e 24, ili vnatre izmeril 24 ....ima li kazano ? NEMAAbe chitajte malku. Deckovo imal zadadeno 22 na dalinskoto, znaci klimata treba da meri 22 stepeni gore kaj nea shto znaci vo sobata nekade ke e 20 stepeni. Toj veli deka 24 se krenala temperaturata. Ako e tocno toa shto go kazuva, toa moze da znaci deka senzorot od vnatreshnata edinica ne chita dobro. Znam, zoshto jas go imav kompletno istiot problem. Nrka gi slika dupkite od crevata da vidine kako i dali mu se zatvoreni.
Ti kaj go procita toa ? A go cekam da kazeNovava edinica za pomalku od 5 minuti zagrea i iskluci. So setirani 22 stepeni, zapocna da gree od 20 stepeni, do 24 i na 24 iskluci.
So +25C nadvor ako si i zadal 20C na klimata, sekako deka nema da ukljuci....tvojata e na zadaeni 20C pa sigurno meracot ti e na nula.Kako vi se uklucuvaat klimive na toplovo ne znamNa greenje vi se ili na ladenje.
A kade mozel da izmeri ako ne u sobata,Ne se mesaj predvereme, on prvo nigde nema kazano kade mu e 24C, odnosno dali na senzorot so Temp e 24, ili vnatre izmeril 24 ....ima li kazano ? NEMA
[DOUBLEPOST=1541284342][/DOUBLEPOST]
Ti kaj go procita toa ? A go cekam da kaze
Vtoro....klimata moze da ja setira preku daljinskoto i da promeni kopenzacijata na senzorot ima nacin kako se prvi toa preku daljinskoto.
Druze kompletno te razbiram na sto mislis. Megutoa poslednata minuta klimata duvase znacitelno polandno, taka da veruvam dekane mozese da spusti pod nekoj minimum za toa toa izgasna. A zosto krena do 24 ne znam. Mozebi senzorot otcituva na 1 minuta namesto vo real time. Vo sekoj slucak vakvata rabota za mene e poprivlecna, odkolku predhodnata defektna edinica koja vlece po 800W celo vreme i ne isklucuvase.Ova sto tuka go opisuvas e opis na prosecna, a mozda i podprosecna on-off klima.
Zosto !!!
Na zadadeni ili kako sto velis setirani 22 stepeni podiga 24 stepeni, toa e nedopustlivo za brend klimi.
Za 5 minuti ako podignala 4 stepeni znaci rabotela so nominala od 1000 wati a mozda i poveke, znaci identicno kako on-off klima.
Rabotela 5 min. i izgasnala, Otidi kaj nekoj sto koristi on-off klima i ke vidis deka raboti isto kako ovaa.
Da ne me svatis pogresno no prav inverter ne smee da raboti na vakov nacin.
Dupkata e kompletno ispolneta so kamena volna, zrnca od stiropor a na krajot zatvorena so silikon.Dali ti ja zatvorija majstorite dupkata na zidot niz koja shto pominuvaat cevkite od klimata?
toj amberot ke te unisti, osekam, na vakvo toplo vreme trosis ko na drva da se greesSo +25C nadvor ako si i zadal 20C na klimata, sekako deka nema da ukljuci....tvojata e na zadaeni 20C pa sigurno meracot ti e na nula.
Samo slikni go meracot da se popali raja deka najmalce trosis![]()
Овој со водомер мери температури.....со што мериш 24Ц ај да видиме. Слика некоја ке показеш или да ти го собереме Хансолот и да ти неместиме еден Аери може ?Druze kompletno te razbiram na sto mislis. Megutoa poslednata minuta klimata duvase znacitelno polandno, taka da veruvam dekane mozese da spusti pod nekoj minimum za toa toa izgasna. A zosto krena do 24 ne znam. Mozebi senzorot otcituva na 1 minuta namesto vo real time. Vo sekoj slucak vakvata rabota za mene e poprivlecna, odkolku predhodnata defektna edinica koja vlece po 800W celo vreme i ne isklucuvase.
Dupkata e kompletno ispolneta so kamena volna, zrnca od stiropor a na krajot zatvorena so silikon.
P.S Podesuvanjata bea, 22 na klimata, nadvoresnata temperatura bese 19, vnatresnata temperatura bese 24 koga iskluci.
Sekako si kar vo odnos na defektnata, ovaa za razlika od proslata barem ke te gree dodeka trosi, aj samo kazi kolku bese stara i kolku bese koristena pa taka se rasipa sto duri ne se popravase.[DOUBLEPOST=1541285277][/DOUBLEPOST]Druze kompletno te razbiram na sto mislis. Megutoa poslednata minuta klimata duvase znacitelno polandno, taka da veruvam dekane mozese da spusti pod nekoj minimum za toa toa izgasna. A zosto krena do 24 ne znam. Mozebi senzorot otcituva na 1 minuta namesto vo real time. Vo sekoj slucak vakvata rabota za mene e poprivlecna, odkolku predhodnata defektna edinica koja vlece po 800W celo vreme i ne isklucuvase.
Dupkata e kompletno ispolneta so kamena volna, zrnca od stiropor a na krajot zatvorena so silikon.
P.S Podesuvanjata bea, 22 na klimata, nadvoresnata temperatura bese 19, vnatresnata temperatura bese 24 koga iskluci.
Bree, ostaj go na mira covekot, eve zadovolen e, ke ja setirate vie toa klimata, senzorot, ova-ona preku daljinskoto.Овој со водомер мери температури.....со што мериш 24Ц ај да видиме. Слика некоја ке показеш или да ти го собереме Хансолот и да ти неместиме еден Аери може ?
цели 4Kw na den, jebi ga mojata e so zadadena 25C na greenje i mnogu trosam sporedeno so tvojata sto uste e na ladenjetoj amberot ke te unisti, osekam, na vakvo toplo vreme trosis ko na drva da se greespo 2 kubika na mesec.
AUUU treba da vnimavate na kogo prodavate veke, sramota sto narod stana ova, im davate ogromen kvalitet za bez pari za na kraj da ne ve cenat, pu jazk.[DOUBLEPOST=1541286062][/DOUBLEPOST]Ако подобро размислам една Мираи ке му закачиме 3,5ка за 40к.....па нека мери после темпераури.
Aaaa a celo vreme li raboti ili gasi, kako odi so modulacija, ili sam ja gasis-palis, sam izigravas modulacija.Daj malce poopsirno, ako moze i sliki na goli rakavi i u kupaci kako setate po doma, inace ne se vazi, u kupatilo kolku ti e a kolku e na terasa, i na hodnik ako moze.Ако подобро размислам една Мираи ке му закачиме 3,5ка за 40к.....па нека мери после температури со водомерот.[DOUBLEPOST=1541285642][/DOUBLEPOST]
цели 4Kw na den, jebi ga mojata e so zadadena 25C na greenje i mnogu trosam sporedeno so tvojata sto uste e na ladenje![]()
Knauf zeleni....pregradi cel stan za da zgrees so klimiceto.....aj tuku ne go...[DOUBLEPOST=1541286408][/DOUBLEPOST]Голем грев е да не бидеш задоволен од грее, не гледај како работи, гледај ги тука графиконите и резултатите од белиот мерач.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Modulacija Manipulacija.....nula potrosnja....epten ekonomic.AUUU treba da vnimavate na kogo prodavate veke, sramota sto narod stana ova, im davate ogromen kvalitet za bez pari za na kraj da ne ve cenat, pu jazk.[DOUBLEPOST=1541286062][/DOUBLEPOST]
Aaaa a celo vreme li raboti ili gasi, kako odi so modulacija, ili sam ja gasis-palis, sam izigravas modulacija.Daj malce poopsirno, ako moze i sliki na goli rakavi i u kupaci kako setate po doma, inace ne se vazi, u kupatilo kolku ti e a kolku e na terasa, i na hodnik ako moze.
Ajde cekame....bilo mozda i 28 a ne samo 24.....ama nevidovme ni 24 ni 28 nie glupite sto ne svakjame sto prikaski nizes na toa tutunarkite.Dupkata e kompletno ispolneta so kamena volna, zrnca od stiropor a na krajot zatvorena so silikon.
Nemoj da bides tolku duhovit, ne mozam vozduh da zemam od smea. Inace temperaturite bea od senzorite na samata klima.Овој со водомер мери температири.....со што мериш 24Ц ај да видиме
...да ти го собереме Хансолот и да ти неместиме еден Аери може ?
Ако подобро размислам една Мираи ке му закачиме 3,5ка за 40к.....па нека мери после температури со водомерот.
Ti pak za lanskiot sneg, daj opisi modulacija kaj toa Amebceto tvoe, da vidime kolku e razvieno, gresi li u temperaturata senzorot ili go setirase preku daljinskoto, krcka li nesto plastikata ko sto ja opisuvaat deka e nekvalitetna i puka cesto, defrost slucajno da ne pravi na ova letno vreme so 25 stepena nadvor ko sto i sam velish, na koja brzina ja koristish ili na auto fan ti e, kako menuva brzini, dali shalta od prva u peta ko sto imam slusnato ili ti sam taka kazuvase, ne se sekavam, ima li samocistenje kako drugite brendovi ili se mrsi izmenuvacot, ima li auto swing i dali go koristish, na kaj ti duva na dole ili na gora posto grees neli 100 ili 200 kvadrata ili 40 kv. ne sum siguren posto razlicno interpretiras kvadratura sekogas, ili mozda pocna da merish kubatura, daj nesto poveke za da svatat lugeto za kakva mokna masina se raboti.Knauf zeleni....pregradi cel stan za da zgrees so klimiceto.....aj tuku ne go...[DOUBLEPOST=1541286408][/DOUBLEPOST]
Modulacija Manipulacija.....nula potrosnja....epten ekonomic.
[DOUBLEPOST=1541286653][/DOUBLEPOST]
Ajde cekame....bilo mozda i 28 a ne samo 24.....ama nevidovme ni 24 ni 28 nie glupite sto ne svakjame sto prikaski nizes na toa tutunarkite.