Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Abe chitajte malku. Deckovo imal zadadeno 22 na dalinskoto, znaci klimata treba da meri 22 stepeni gore kaj nea shto znaci vo sobata nekade ke e 20 stepeni. Toj veli deka 24 se krenala temperaturata. Ako e tocno toa shto go kazuva, toa moze da znaci deka senzorot od vnatreshnata edinica ne chita dobro. Znam, zoshto jas go imav kompletno istiot problem. Nrka gi slika dupkite od crevata da vidine kako i dali mu se zatvoreni.

Внатре му е 20 зашто климата поработела можда 5 пати у денот по 2 мин и угасила.....на видеото климата неработи што непокажува јапанска технологија и алгоритам дека климата не е Он/Офф. Узпут и чоекот сам го има кажано дека му гаси, скриншот ти треба?
Башка самите си кажаа, ова било Сузуми ефтина класа за домашна употреба небило ова Професионална серија за да работи 24/7. И секако дека нема да работи 24/7 со минимум што ти го збориш а да те*ам у 10 год тролање не го покажа ниеднаш.
Stedi brka cop. A ovie doma po montki :) se spremaat za skijanje.:)

Па дигнала до 1000W и угасила, што тука има разлика со Хансолот?
Само да те потсетам, до вчера ја величаше Тешибата дека работи со минимум од незнам свеќа 10W....кога момаков у Ријека лоциран го извади видеото се покажа дека Сузуми неспушта така ниско потрошувачка како што се тврдеше. Сеа Он/Офф е оправдано и за Сузуми одеднаш.

Abe chitajte malku. Deckovo imal zadadeno 22 na dalinskoto, znaci klimata treba da meri 22 stepeni gore kaj nea shto znaci vo sobata nekade ke e 20 stepeni. Toj veli deka 24 se krenala temperaturata. Ako e tocno toa shto go kazuva, toa moze da znaci deka senzorot od vnatreshnata edinica ne chita dobro. Znam, zoshto jas go imav kompletno istiot problem. Nrka gi slika dupkite od crevata da vidine kako i dali mu se zatvoreni.
Ne se mesaj predvereme, on prvo nigde nema kazano kade mu e 24C, odnosno dali na senzorot so Temp e 24, ili vnatre izmeril 24 ....ima li kazano ? NEMA
Na daljinskoto na Gree klimiite ima edno kompce TEMP sokoja proveruvas postignata Temperatura kaj senzorot lociran kaj sto e klimata-tavanot....i ako vnatre vo prostorot e primer 22C senzorot ima kopenzacija default na +2C i ke pokaze 24C i togas ke iskljuci.
[DOUBLEPOST=1541284342][/DOUBLEPOST]
Novava edinica za pomalku od 5 minuti zagrea i iskluci. So setirani 22 stepeni, zapocna da gree od 20 stepeni, do 24 i na 24 iskluci.
Ti kaj go procita toa ? A go cekam da kaze
Vtoro....klimata moze da ja setira preku daljinskoto i da promeni kopenzacijata na senzorot ima nacin kako se prvi toa preku daljinskoto.

Последно уредено:
Ne se mesaj predvereme, on prvo nigde nema kazano kade mu e 24C, odnosno dali na senzorot so Temp e 24, ili vnatre izmeril 24 ....ima li kazano ? NEMA
[DOUBLEPOST=1541284342][/DOUBLEPOST]
Ti kaj go procita toa ? A go cekam da kaze
Vtoro....klimata moze da ja setira preku daljinskoto i da promeni kopenzacijata na senzorot ima nacin kako se prvi toa preku daljinskoto.
A kade mozel da izmeri ako ne u sobata, :eek: na senzorot so temperaturata :eek:, aj ke drkame raboti demek ne e jasno sto e kako e.

Ova sto tuka go opisuvas e opis na prosecna, a mozda i podprosecna on-off klima.
Zosto !!!
Na zadadeni ili kako sto velis setirani 22 stepeni podiga 24 stepeni, toa e nedopustlivo za brend klimi.
Za 5 minuti ako podignala 4 stepeni znaci rabotela so nominala od 1000 wati a mozda i poveke, znaci identicno kako on-off klima.
Rabotela 5 min. i izgasnala, Otidi kaj nekoj sto koristi on-off klima i ke vidis deka raboti isto kako ovaa.
Da ne me svatis pogresno no prav inverter ne smee da raboti na vakov nacin.
Druze kompletno te razbiram na sto mislis. Megutoa poslednata minuta klimata duvase znacitelno polandno, taka da veruvam dekane mozese da spusti pod nekoj minimum za toa toa izgasna. A zosto krena do 24 ne znam. Mozebi senzorot otcituva na 1 minuta namesto vo real time. Vo sekoj slucak vakvata rabota za mene e poprivlecna, odkolku predhodnata defektna edinica koja vlece po 800W celo vreme i ne isklucuvase.

Dali ti ja zatvorija majstorite dupkata na zidot niz koja shto pominuvaat cevkite od klimata?
Dupkata e kompletno ispolneta so kamena volna, zrnca od stiropor a na krajot zatvorena so silikon.

P.S Podesuvanjata bea, 22 na klimata, nadvoresnata temperatura bese 19, vnatresnata temperatura bese 24 koga iskluci.

So +25C nadvor ako si i zadal 20C na klimata, sekako deka nema da ukljuci....tvojata e na zadaeni 20C pa sigurno meracot ti e na nula.
Samo slikni go meracot da se popali raja deka najmalce trosis :)
toj amberot ke te unisti, osekam, na vakvo toplo vreme trosis ko na drva da se grees:pos: po 2 kubika na mesec.

Druze kompletno te razbiram na sto mislis. Megutoa poslednata minuta klimata duvase znacitelno polandno, taka da veruvam dekane mozese da spusti pod nekoj minimum za toa toa izgasna. A zosto krena do 24 ne znam. Mozebi senzorot otcituva na 1 minuta namesto vo real time. Vo sekoj slucak vakvata rabota za mene e poprivlecna, odkolku predhodnata defektna edinica koja vlece po 800W celo vreme i ne isklucuvase.

Dupkata e kompletno ispolneta so kamena volna, zrnca od stiropor a na krajot zatvorena so silikon.

P.S Podesuvanjata bea, 22 na klimata, nadvoresnata temperatura bese 19, vnatresnata temperatura bese 24 koga iskluci.
Овој со водомер мери температури.....со што мериш 24Ц ај да видиме. Слика некоја ке показеш или да ти го собереме Хансолот и да ти неместиме еден Аери може ?

Sekako si kar vo odnos na defektnata, ovaa za razlika od proslata barem ke te gree dodeka trosi, aj samo kazi kolku bese stara i kolku bese koristena pa taka se rasipa sto duri ne se popravase.[DOUBLEPOST=1541285277][/DOUBLEPOST]
Овој со водомер мери температури.....со што мериш 24Ц ај да видиме. Слика некоја ке показеш или да ти го собереме Хансолот и да ти неместиме еден Аери може ?
Bree, ostaj go na mira covekot, eve zadovolen e, ke ja setirate vie toa klimata, senzorot, ova-ona preku daljinskoto.

Ако подобро размислам една Мираи ке му закачиме 3,5ка за 40к.....па нека мери после температури со водомерот.[DOUBLEPOST=1541285642][/DOUBLEPOST]
toj amberot ke te unisti, osekam, na vakvo toplo vreme trosis ko na drva da se grees:pos: po 2 kubika na mesec.
цели 4Kw na den, jebi ga mojata e so zadadena 25C na greenje i mnogu trosam sporedeno so tvojata sto uste e na ladenje :D

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Ако подобро размислам една Мираи ке му закачиме 3,5ка за 40к.....па нека мери после темпераури.
AUUU treba da vnimavate na kogo prodavate veke, sramota sto narod stana ova, im davate ogromen kvalitet za bez pari za na kraj da ne ve cenat, pu jazk.[DOUBLEPOST=1541286062][/DOUBLEPOST]
Ако подобро размислам една Мираи ке му закачиме 3,5ка за 40к.....па нека мери после температури со водомерот.[DOUBLEPOST=1541285642][/DOUBLEPOST]
цели 4Kw na den, jebi ga mojata e so zadadena 25C na greenje i mnogu trosam sporedeno so tvojata sto uste e na ladenje :D
Aaaa a celo vreme li raboti ili gasi, kako odi so modulacija, ili sam ja gasis-palis, sam izigravas modulacija.Daj malce poopsirno, ako moze i sliki na goli rakavi i u kupaci kako setate po doma, inace ne se vazi, u kupatilo kolku ti e a kolku e na terasa, i na hodnik ako moze.

Последно уредено:
Голем грев е да не бидеш задоволен од грее, не гледај како работи, гледај ги тука графиконите и резултатите од белиот мерач.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom