- Член од
- 2 март 2017
- Мислења
- 1.396
- Поени од реакции
- 441
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нов стан со јужна ориентација, 5.5 е тамам со солидна резерва за 35 м2. Малку ќе ти биде проблем дистрибуцијата на топлината, пошто во дневната ќе биде на многу потопло од спалната, ако ја планираш само Тошибата.Dobro jas sakav samo .da.prasam.dali e poekonomicno da se gream na klima.ili parno na struja.
A veke odluciv na klima Toshiba inverter.[DOUBLEPOST=1540920076][/DOUBLEPOST]
Nova.zgrda dobra izolacija fasada stiropor. Na jug e stano. Sakam da gream momentalno spalna i dnevna.
Okolu 35m2.
Mislam so 5.5 Inverte Toshiba ke bide toplo i.ekonomicno.
A kako zakluchi deka so Toshiba ke bide toplo I ekonomicno?Dobro jas sakav samo .da.prasam.dali e poekonomicno da se gream na klima.ili parno na struja.
A veke odluciv na klima Toshiba inverter.[DOUBLEPOST=1540920076][/DOUBLEPOST]
Nova.zgrda dobra izolacija fasada stiropor. Na jug e stano. Sakam da gream momentalno spalna i dnevna.
Okolu 35m2.
Mislam so 5.5 Inverte Toshiba ke bide toplo i.ekonomicno.
Гледаш што ник има? Вага е другарчетоA kako zakluchi deka so Toshiba ke bide toplo I ekonomicno?
Za 3 saati odbra klima, I toa od nieden predlog (javen), makar I na klime da beshe.
Namesto da davate 30+ karti na kinesko nedokazano tezgere Gree FAIRY za istite pari imate LG dokazan korejski kvalitet brend so Twin Rotary compresor ( DUAL INVERTER )
Прегледај го приврзокот 198871
Прегледај го приврзокот 198869
Верувам дека доколку шефот му заповеда и он офф клими изненадно ќе станат најдобри за користење. Аргументи што би можеле да се користат, не трошат кога се исклучени, имаат фиксна потрошувачка, нема да се мачат да трошат повеќе отколку што треба и слично.
Човече кои ликови, до пред две недели ЛЦЛХ беше најдобра клима на светот која даваше 5кв топлина на -20, сега Фери имала уште пософистицирана технологија еднореден изменувач. Па нели бе климите со еднореден изменувач се мачат на минус температури и влегуваат во дефрост на 10 мин. Во оваа што ставиле камења за да тежи и да се палите на тежина на надворешна со Зухаи Ланда компресор на колку време ќе оди во дефрост. ЦЦЦ кои ликови. Оваа Фери ни со Нео не може да се споредува, не па да се спомни тука како предлог на некој да ја купи
@Chicco69
Jas brat ne se razbiram mnogu tehnicki od klimive, ali kakov k*r vrska ima toa shto klima troshela 275w na odrzuvanje na +12 nadvoreshna temperatura? Pa ne se razbiram od tehnologija, ali znam matwmatika. Pa znaete li vie shto se 275W? 275W covece!!! 4 sijalici se toa!! Ne samo toa, nego bilo problem shto japanskata klima nemala pomal minimum od 350W! Jakoto made! 350W!! Pa jas koga ke vidam ne 350, nego 650W potroshnja na klimite moi svrshuvam u gakji, zatoa shto znam matematika i znam shto znaci so takvi mizerni potroshnji da si ja grees kukjata/stanot! Pa preteravte site so gaganje megju sebe so kilovatazi i minimumi, skroz e bezveze. Pa ushte "losh bil ovoj inverter, rabotel kako ON/OFF klima". Tepila. 81 kvadrat gi gream so dve 3,5ki i smetka za struja za period 01.10-30.10 mi e 2400 denari! Nit znajme koga e evtina/skapa struja so zena mi, nitu pa planirame da ne interesirat! Si svirkame! Me zabole k*rot shto mi troshat klimite 350W na odzuvanje.
Mene Vivax-ot mi e 5.5kw i gream 55m2 a ovoj LG sto e 30 karti e za 40m2а зашто ти фрли пари на кинескиот вивакс?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mene Vivax-ot mi e 5.5kw i gream 55m2 a ovoj LG sto e 30 karti e za 40m2
Jas imam pogolema kvadratura.
ако де
вака им солиш памет на другите да не зимаат кинески тезгериња а дома имаш кинезарија
Sent from my iPhone using Tapatalk