Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Сигурно секој од нас барем еднаш се запрашал и сериозно се загрижил за проблемот за глобалното затоплување кој станува од година во година сѐ посериозен како и енормното загадување во градовите кое неколку пати ги надминува границите над дозволеното, особено во зимскиот период од годината поради греење со дрва, пелети и различни други цврсти материи.

Одговорот е TOSHIBA inverter воздух/вода топлинска пумпа со ниска потрошувачка на енергија кој претставува најекономичен и најеколошки систем за греење и ладење.

Тoshiba Estia split inverter воздух/вода топлинска пумпа:

- Можност за работа во 2 температурни зони
(вентилаторски конвектори - фенкојлери / радијатори / подно греење / санитарна топла вода).
- Инвертер технологија twin rotary компресор.
- COP = 4,88 – фактор на заштеда.
- Греење на стан од 150 м2 со највисока месечна сметка од 3.000,00 ден (01/2015) - Case study Energija Energy House
- Излезни температури до 60°C на вода и работен опсег во режим на греење до -25°C надворешна температура (Hi Power серија).
- Екстремно тивка работа на надворешната единица.
- Можност за приклучок на соларни панели.
- Произведена во Toshiba Јапонија.
- Тoshiba е водечки светски бренд од областа на климатизација.
- Сертификат за квалитет од Eurovent.

Прегледај го приврзокот 198714

За било какви дополнителни информаци, обратете се наinfo@energija.com.mk или телефонските броеви:
+389 (0)2 3061 466
+389 (0)2 3061 467
+389 (0)72 213 590

http://energija.com.mk/

Следете не на нашата facebook страна:
https://www.facebook.com/EnergijaMakedonija/

или повелете во нашиот продажен салон на
ул. Лондонска 1А, Скопје.

https://forum.kajgana.com/threads/К...У-од-лагата-за-“глобално-затоплување’’.40165/

:P

Pa valjda ke go napravat toa no najpametno e da im go kazam toa. A vaka okej klima e daikin ftxb35c/rxb35c. Prifakjam i negativni raboti ne se lutam ne sum jas od onie koj preferjra gree ili daikin. Ednostavno gledam i citam sto se kupuva

Pa valjda ke go napravat toa no najpametno e da im go kazam toa. A vaka okej klima e daikin ftxb35c/rxb35c. Prifakjam i negativni raboti ne se lutam ne sum jas od onie koj preferjra gree ili daikin. Ednostavno gledam i citam sto se kupuva
Po pravilo nikogas ne se kupuva poceten model od bilo koj proizvoditel, a ovoj e poceten. Imam pisuvano za Daikin porano i nemam visoko mislenje za niv, bidejki samite izjavuvaat deka pravat klimi za borba so kinezite, klima spored mene mnogu dole po performansi. Od Daikin mislam samo imeto ostana.

Jas ova go gledam kako resenie za greenje vo zima pa se nadevam deka ke mi gi zadovoli moite ocekuvanja. Jas dosta pofalni zborovi imam slusnato za daikin. No ke vidime vo praksa nabrzo

Дали имате вие наместено изолација на внатрешните ѕидови,те молам сподели искуство. Не се појавува потење на ѕидовите,мувла или слично. Што имаш поставено на ѕидовите(стиропор,стиродур,друго). Поздрав
Imam staveno kamena volna 10 cm +gipskarton i e ok nemam nikakvi problemi potenje muvli samo sto e skapo isto ko cena za fasada ama imas moznost soba po soba da pravis

јас имам стиропор од внатрешната страна на надворешните ѕидови од цел стан веќе 4-5 год. и до сега сум немал проблеми со потење на ѕидови, влага итн.
Која дебелина на стиропор ја имаш поставено за изолација?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom