ako dimenziite se: mitsu 880*840*330 - gree 980*790*427
togas gree ima pogolema povrzina na predna strana, a i pogolem volumen
taka da ona deka mitsubishi e pregolema i glomazna ne drzi voda
Не дека на било кој му менува дали на Strelec ќе му биде убава таа која е поголема од таа за која вели грда.
Три пати со ред го прашувам затоа што не може да се добие ни трошка кредибилитет кога некој истакнува поединечни недостатоци на секој клима која не е ГРЕЕ, а во меѓувреме кога Амбер е уште поголема да се избегнува одговор.
За да биди кредибилен треба од време на време да каже и по некоја пофалба за другите клими а и да си дозволи да каже што не е така добро кај некоја од ГРЕЕ, па потоа нека ги форсира аргументите зошто некој треба да одбери ГРЕЕ. Вака на сите им е јасно.
Si mozel, a i sega ne kasno da ja postavis vo svetliot otvor na balkonot, spustena na nosaci. Malku ce smeta estetski, no ce imas odlicen pristap za cistenje na izmenuvacot.
Kako sto sega e postavena, ce imas vo zima za 5-6C poladen prostor, od koj klimata treba da se izbori da odzeme toplina tebe da te zagree.....poinako kazano ako e -10C taa ce raboti kako da e -15C, baska mnugu povece defrosti i zgolemena potrosuvacka i na taa osnova.
Prakticno tvojata japonska klima si ja pretvoril po efektot vo eftina kineska klima.
Ne znam pa sto se zamaram so ova, no mi e neprijatno koga gledam kako ludjeto gi macat uredite i gi teraat da rabotaat "prekuvremeno" bez nikakva potreba.
Ova neka bide primer za idnite korisnici, kako ne treba da se montira klima koga ce se montira na balkon.....
Inace ti pozeluvam dolgo i uspesno da si ja koristis klimata za koja sum siguren deka ce se izbori i so vakvi usluvi na rabota i so makedonskite monteri.
Еве го балконот, првично ми инсистираа да се постави кај црвениот правоаголник, каде се разбира дека не сакав.
Тој е дел кај шо пушам а и преку цел ден држи сенка.
Празната сушара е поставена за појаснување како ни се користи балконот.
Ва ваков случај ќе беше комплетно неупотреблив.
Во следната слика се гледа расојанието меѓу надворешната и внатрешната.
Идеални 3м и некој цм.
Во третата е каде се гледа прозорецот.
На ваква поставеност (куќата е на југ) на лето не е директно на сонце, а на зима не се трупа со снег.
На крај, ваљда не предлагаш решение како на четвртата слика???
Друже златко твојата експертиза за топлотни пумпи и стручност ми е малку извитоперена.
Неговата надворешна клима е апсолутно пример за тоа како треба да биде наместена една клима.
![]()
Еве што вика мицубиши за монтирање на надворешна единица.
Неговата единица е на соодветно место, со идеална оддалеченост од балкон, со добар аирфлоу од страна и кровче над неа.
Ако ја стави на земја ќе биде изложена на сончева светлнина и дожд повеќе одколку таму каде што е ставена.
А и дури и каде и да било поставена, каков е тој заклучок од клима на -15 ќе работи -10, таму каде што е поставена ќе биде 5 степени разлика споредба со подот.
???
5-6 степени човече, 5-6 степени нема разлика меѓу Берово и Гевгелија зимно време а не па на пола метар балкон горе доле.
Какви ти се овие изјави, имаш мерено, документација или претпоставуваш, бидејќи и логички тоа што го говориш не се совпаѓа.
![]()
![]()
Sent from my iPhone X using Tapatalk
Ете.