Si mozel, a i sega ne kasno da ja postavis vo svetliot otvor na balkonot, spustena na nosaci. Malku ce smeta estetski, no ce imas odlicen pristap za cistenje na izmenuvacot.другиот "ѕид" е голем прозор од кој доаѓа природна светлина во пресобјето низ внатрешните скали.
Kako sto sega e postavena, ce imas vo zima za 5-6C poladen prostor, od koj klimata treba da se izbori da odzeme toplina tebe da te zagree.....poinako kazano ako e -10C taa ce raboti kako da e -15C, baska mnugu povece defrosti i zgolemena potrosuvacka i na taa osnova.
Prakticno tvojata japonska klima si ja pretvoril po efektot vo eftina kineska klima.
Ne znam pa sto se zamaram so ova, no mi e neprijatno koga gledam kako ludjeto gi macat uredite i gi teraat da rabotaat "prekuvremeno" bez nikakva potreba.
Ova neka bide primer za idnite korisnici, kako ne treba da se montira klima koga ce se montira na balkon.....
Inace ti pozeluvam dolgo i uspesno da si ja koristis klimata za koja sum siguren deka ce se izbori i so vakvi usluvi na rabota i so makedonskite monteri.