D
Daedalus
Гостин
„The Shape of Water“ - 0.5/10
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Iskreno, edna od pricunite zoshto odime so dve 3,5ki kaj mene vo dnevna e toa shto celata soba mi e so kosini, spushtano so knauf, i bukvalbo edinstvenoto mesto kade shto bi mozela da stoi edna klima so tolkavi dimenzii kako edna 7ca e skroz na edniot kraj od sobata i ke treba da izduvuva za da stigne topol vozduh do drugiot kraj. Koga bi bila sobata vo forma na kocka, polesno ke beshe, ama vaka, ke moram dve pomali 3,5ki koj ednata ke stoi na pozicija kade shto ke duva pravo nadolz tie 12,5 metri, a drugata na sredina od sobata nad vratata od balkonot i od shto tolku mi se niski taavanite i so kosini, 5-10 cm od klimata shto ke bide nad balkonskite vrati ke shtrci od ednata strana. Shto znam, dodeka ne gi stavam klimite nema da znam dali sum donel prava odluka, premnogu se opteretiv, duri i noki ne spiev ama kako shto piminuva vreme nekako otrpnav i samo sakam da ja zavrsham rabotata.JUROVENT kako sto go vikas e ocigledno so nekoj problemi pa ne pokazuva podatoci za mnogu modeli
http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_programme.php?lg=en&rub=04&srub=01&select_prog=AC&select_partic=2208&select_marque=MITSUBISHI+HEAVY+INDUSTRIES+THERMAL+SYSTEMS&select_class=AC-1+/+A+/+S+/+R&tri_chp=&debut_affiche=0&indice_affiche=0
Kako mislish mu predlagam klimiste za 1600 evra kako golema cifra, koga toj ke dade 1700-1800 evra za tie 2, plus ke ima poveke i za montaza ???
Izolacijata si e plus za nego za pomali smetki, a kvaliteten hiperinverter kako ovoj ke raboti so 400-500w za odrzuvanje na takov gloem prostor so dobra izolacija, a tie dvete ke rabotat so 400-500w sekoja poedinacno.
Ovaa klima ima pogolema moknost od tie dvete i na +7 i na -15.
Voopsto ne e problem mlazot od edna klima vo golema prostorija ako pravilno se postavi, pogolem problem e pravilno da pozicioniras 2 vo edna prostorija poradi mnogu pricini koi sega ne se ni bitni vo diskusijata.
Okolu nadmenosta, tocno ja ima, no poradi tvojata nadmenost prethodno.
I edno prasanje do tebe posto mnogu ja razbiras problematikata, kazi mi zosto postojat vakvi klimi i hipoteticki TI kade eventualno bi stavil vakva klima, vo kakva prostorija i so kakvi dimenzii ???
Dali treba da se stavat dve 7-ci vo 20 kvadrata, dve 9-ki vo 30kvadrata, 1 9-ka i 1 12-ka vo 40kv, i na kraj od logikata 2 12-ki vo 50kv, ?? Bas me interesira koja ti e logikata.
Izvini ako nesto ti smeta unapred.
JUROVENT kako sto go vikas e ocigledno so nekoj problemi pa ne pokazuva podatoci za mnogu modeli
http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_programme.php?lg=en&rub=04&srub=01&select_prog=AC&select_partic=2208&select_marque=MITSUBISHI+HEAVY+INDUSTRIES+THERMAL+SYSTEMS&select_class=AC-1+/+A+/+S+/+R&tri_chp=&debut_affiche=0&indice_affiche=0
Kako mislish mu predlagam klimiste za 1600 evra kako golema cifra, koga toj ke dade 1700-1800 evra za tie 2, plus ke ima poveke i za montaza ???
Izolacijata si e plus za nego za pomali smetki, a kvaliteten hiperinverter kako ovoj ke raboti so 400-500w za odrzuvanje na takov gloem prostor so dobra izolacija, a tie dvete ke rabotat so 400-500w sekoja poedinacno.
Ovaa klima ima pogolema moknost od tie dvete i na +7 i na -15.
Voopsto ne e problem mlazot od edna klima vo golema prostorija ako pravilno se postavi, pogolem problem e pravilno da pozicioniras 2 vo edna prostorija poradi mnogu pricini koi sega ne se ni bitni vo diskusijata.
Okolu nadmenosta, tocno ja ima, no poradi tvojata nadmenost prethodno.
I edno prasanje do tebe posto mnogu ja razbiras problematikata, kazi mi zosto postojat vakvi klimi i hipoteticki TI kade eventualno bi stavil vakva klima, vo kakva prostorija i so kakvi dimenzii ???
Dali treba da se stavat dve 7-ci vo 20 kvadrata, dve 9-ki vo 30kvadrata, 1 9-ka i 1 12-ka vo 40kv, i na kraj od logikata 2 12-ki vo 50kv, ?? Bas me interesira koja ti e logikata.
Izvini ako nesto ti smeta unapred.
Iskreno, edna od pricunite zoshto odime so dve 3,5ki kaj mene vo dnevna e toa shto celata soba mi e so kosini, spushtano so knauf, i bukvalbo edinstvenoto mesto kade shto bi mozela da stoi edna klima so tolkavi dimenzii kako edna 7ca e skroz na edniot kraj od sobata i ke treba da izduvuva za da stigne topol vozduh do drugiot kraj. Koga bi bila sobata vo forma na kocka, polesno ke beshe, ama vaka, ke moram dve pomali 3,5ki koj ednata ke stoi na pozicija kade shto ke duva pravo nadolz tie 12,5 metri, a drugata na sredina od sobata nad vratata od balkonot i od shto tolku mi se niski taavanite i so kosini, 5-10 cm od klimata shto ke bide nad balkonskite vrati ke shtrci od ednata strana. Shto znam, dodeka ne gi stavam klimite nema da znam dali sum donel prava odluka, premnogu se opteretiv, duri i noki ne spiev ama kako shto piminuva vreme nekako otrpnav i samo sakam da ja zavrsham rabotata.
@rusrus
Osven na ovie dve mesta, nema nikade drugo mesto kade moze da stoi klima vo dnevnata.
Jas klimata kaj balkonot bi ja namestil naj levo sto mozi i bi ja nasocil da duva naj levo sto mozi.Прегледај го приврзокот 185907
Desno klimata barem vo kjosot nakaj tv da ja postavis vaka iznad prozorot iznad trosedot epten u glava ke ti bie..
E da, ama ne ti kazav deka ova e slika od arhitekt, a ne realna slika. TV-to e isto postaven, no namesto 3-2-1 garnitura, zedov agolna koja se naogja na dolniot desen agol od sobata, taka da nema da mi bide klimata voopshto nad glavata. A ovaa vtorata vo ovaa pozicija ke bide postavena, no malku polevo.[DOUBLEPOST=1518995939][/DOUBLEPOST]Прегледај го приврзокот 185907
Desno klimata barem vo kjosot nakaj tv da ja postavis vaka iznad prozorot iznad trosedot epten u glava ke ti bie..
Kako shto napishav pogoreJas klimata kaj balkonot bi ja namestil naj levo sto mozi i bi ja nasocil da duva naj levo sto mozi.
Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Se ubo objasni ok e ama so toj greacot nekako mnogu si mi dosleden koj, sto ,kako ti si znaes vo sekoj tvoj post go imaПрегледај го приврзокот 185880 Прегледај го приврзокот 185881 Инпут за потрошувачка 17.01. до 17.02..Простор изолација не се повторувам тој што знае знае,тој што не знае ако сака ќе најде...Да преведам ако не се разбираат сликите,(сметки за струја не ставам тие многу побрзо ги "разбирате" ама колку се веродостојни не знам) 510кв потрошени за 31ден,16.4кв дневно...680вати на час...
ПС За @lleeoo пак се запна за дупката т.е. сега чепот од кога виде дека не постои црево овој пат.. @tzlatko одговори што е проблемот, а ти пак си запнал за чепот т.е. дупката ...Па и сто дупки да имаше на климата и греач на тацна таа пак ќе имаше мраз..Зборам за тој модел, да преведам низ дупка дупки мраз не проаѓа...Времето на дефрост е кратко(таков и е тој алгоритам изгледа временски ти ја имаш и така кажа) и не успева да го стопи целиот мраз..Па при секој нареден тој се трупа уште повеќе..Климата на север уште ни сонце немат...А работи и на максимум..Ако грешам нешто златко поправи ме..
Поздрав
E da, ama ne ti kazav deka ova e slika od arhitekt, a ne realna slika. TV-to e isto postaven, no namesto 3-2-1 garnitura, zedov agolna koja se naogja na dolniot desen agol od sobata, taka da nema da mi bide klimata voopshto nad glavata. A ovaa vtorata vo ovaa pozicija ke bide postavena, no malku polevo..
Vakov e planot brat. A dali i vo praksa ke bide vaka, ostanuva da vidime.Taka potaman ke bide, sepak ke se oseka provev kaj klima 1 ako nekoj sedi kaj zoltata zvedzica..iako tamu generalno ke ti bidat nogite oprcen pred tvCenam deka ke moras da gi nasocis horizontalno perkite nadesno nakaj tv a klima 2 ke ja nasocuvas po potreba polevo ili podesno da butka zavisno kade ke sakas da ja koncentriras toplata masa na vozduh ama se toa so eksperimentiranje vo praksa najubavo ke go uvidis..Bi dodal sto se odnesuva do vertikalnoto nasocuvanje na perkite vo rezim na greenje moja praksa e da dur se boravi vo dnevnata se fix najdole nasoceni a navecer ili koga nema nikoj da saraat gore dole za da go mesaat vozduhot..
Прегледај го приврзокот 185916
Види кој ја сликал климата за која правиме муабет, друг член е,ја слика со цел постави прашање и му одговори ја, истиот и тебе ти реолицираше дека цревото е извадено .Ти реплицирав тебе бидејки ти беше упорен со цревото и чепот, и покрај одговорот кој беше точно даден..Не сликам туѓи клими, не поставувам слики од други клими на интернет на темава, поставувам слики(сликам) од мојот мерач на потрошувачка и поставувам потрошувачка на мојата клима, за да споделам искуство...Ме иритираат невистини како таа за греачот на тацна(од тебе) за тоа го споменувам... Ме иритира барање на клонови,ботови, кој сака придонесе нека зборува со факти без навреди, ако не е точно нека се врати со контраргумент, не со ти си клон, бот...ако мислиш дека некој е клон пријави го или не го следи, само не споделувајте невистини за тие клоновски војни..Јас ниту сум "СТРЕЛЕЦ" ниту "РОБИН ХУД" ако мислите дека сум нечиј клон пријавете ме(пријави ме) не ме следи ако сакаш..Придонесете за темата...Се обидов на Климе да му објаснам видов не вреди...Се обидував и тебе гледам не вреди...Еден колега ми рече "џабе везеш" и изгледа вистина било џабе...Se ubo objasni ok e ama so toj greacot nekako mnogu si mi dosleden koj, sto ,kako ti si znaes vo sekoj tvoj post go ima))))))))) sekoj si ima fantazija
))))) AJT ......
p.s. aj slikaj ja pak sa ja vidime ,dupkata, na klimata mislam sa vidime da ne e zamrznata))
p.s.s.
Prasaj go tvoeto ALTER EGO sto te uci da slikas i snimas dugi klimi sto e i kako e))
Bas taka ignore dobra idejaВиди кој ја сликал климата за која правиме муабет, друг член е,ја слика со цел постави прашање и му одговори ја, истиот и тебе ти реолицираше дека цревото е извадено .Ти реплицирав тебе бидејки ти беше упорен со цревото и чепот, и покрај одговорот кој беше точно даден..Не сликам туѓи клими, не поставувам слики од други клими на интернет на темава, поставувам слики(сликам) од мојот мерач на потрошувачка и поставувам потрошувачка на мојата клима, за да споделам искуство...Ме иритираат невистини како таа за греачот на тацна(од тебе) за тоа го споменувам... Ме иритира барање на клонови,ботови, кој сака придонесе нека зборува со факти без навреди, ако не е точно нека се врати со контраргумент, не со ти си клон, бот...ако мислиш дека некој е клон пријави го или не го следи, само не споделувајте невистини за тие клоновски војни..Јас ниту сум "СТРЕЛЕЦ" ниту "РОБИН ХУД" ако мислите дека сум нечиј клон пријавете ме(пријави ме) не ме следи ако сакаш..Придонесете за темата...Се обидов на Климе да му објаснам видов не вреди...Се обидував и тебе гледам не вреди...Еден колега ми рече "џабе везеш" и изгледа вистина било џабе...
Baj d vej, dali nekoj znae shto znaci stavkata kaj klimite "vlezna moknost greenje"? Kaj FH35 pishuva " vlezna moknost greenje 800W", a kaj WN35 pisuva 900W. Shto znaci ova?