Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Тој што сака и постојано зборува за клонови, нека оди на тема за Star Wars :)...Овде се прави муабет за најекономично греење,секој има право на свое мислење...Се дебатира со аргументи и контрааргументи..Тој што има Грее, фаворизира грее, има позитивни искуства со Грее треба да го напушти форумот???Што ќе беше ако членот се одлучеше за Грее место за Мици, немаше да му посакате со здравје да ги работи, хипотетички недај Боже да имаше позитивни искуства со Грее, ќе станеше и тој одма Клон?! Кога ќе ги земи и намести @Fikshe1989 климите со здравје нека ги работи, нека купи мерачи и нека споделува искуства...И мене искрено не ми се допаѓа идејата за две ѕидни единици во дневен престој, во деловен простор салон,чекална да, таму сигурно не седиш 24/7...Во дневен простор со две ѕидни единици немаме човек со искуство на темава или грешам?! Членот ја имаше цела тема на располагање без да му се делат совети и мислења можеше сам да одлучи, послушал пријател-продавач кој можеби е компетентен и му направил услуга на Фикше, или пак обратно Фикше му направил услуга него и човекот си направил добра зделка...
Извини другар што те мешам, ниту сакам да те навредам тебе ниту марката која си ја одбрал, Се надевам дека добро ќе те служат и греат...Само си искажав мое мислење...
Поздрав

Можеби подобар избор ќе беше една парапетна и една клима. Во секој случај со здравје.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ke spodelam drugari, nemajte gajle. Nikogas ne sum koristel merachi vo zivot, ama ete poshto sega i jas ke sum ljubopiten mnogu kolku ke troshat klimite, ke si stavam i ke ve informiram. Ne se malce pari, vistina, ama jas dadov tolku pari zatoa shto ocekuvam vrven kvalitet, a dali ke go dobijam, ostanuva da vidime, a ako ne go dobijam sigurno deka ke vi kazam. Teorii ima mnogu, praksata e drugo.

Nema nikoj komentar za izborot na 2te WN35VA i cena po parce od 41.990 ?
80.000 bi dal nekoj za ova kutivce od 25kg ?
I hahahah na godinata....ova kutivce so ednoreden izmenuvac i samo 25kg napraveno za Spanija i juzna Italija treba da i pomaga na edna FH35VE od 60.000den (i toa zamislete) u "najladnoto" ke pomaga....na potoplo >+7 FH sama ke butkala 55m2....ama u najladnoto malava (eftinava od 40k) mnogu ke i pomogne na FH so toa sto pola den ke dreme u defrost i ke dava maksimalni 2,4kkw(3,5kava) :tapp:
Jas te razbiram drugar. A kolku vreme ja koristis tvojata FH35 i WH-to?[DOUBLEPOST=1518809780][/DOUBLEPOST]
Тој што сака и постојано зборува за клонови, нека оди на тема за Star Wars :)...Овде се прави муабет за најекономично греење,секој има право на свое мислење...Се дебатира со аргументи и контрааргументи..Тој што има Грее, фаворизира грее, има позитивни искуства со Грее треба да го напушти форумот???Што ќе беше ако членот се одлучеше за Грее место за Мици, немаше да му посакате со здравје да ги работи, хипотетички недај Боже да имаше позитивни искуства со Грее, ќе станеше и тој одма Клон?! Кога ќе ги земи и намести @Fikshe1989 климите со здравје нека ги работи, нека купи мерачи и нека споделува искуства...И мене искрено не ми се допаѓа идејата за две ѕидни единици во дневен престој, во деловен простор салон,чекална да, таму сигурно не седиш 24/7...Во дневен простор со две ѕидни единици немаме човек со искуство на темава или грешам?! Членот ја имаше цела тема на располагање без да му се делат совети и мислења можеше сам да одлучи, послушал пријател-продавач кој можеби е компетентен и му направил услуга на Фикше, или пак обратно Фикше му направил услуга него и човекот си направил добра зделка...
Извини другар што те мешам, ниту сакам да те навредам тебе ниту марката која си ја одбрал, Се надевам дека добро ќе те служат и греат...Само си искажав мое мислење...
Поздрав
Jas ti garantiram, bilo koi klimi da kupev, za nekogo ke napravev perfekten izbor a drugite ke se krstea vo neveruvanje na glupiot moj poteg. Ama sega stvarno me interesira zoshto @Strelec ne e zadovolen od negovata FH35ka i od WH35kata.....

Последно уредено од модератор:
никаде не видов коментар за мулти-сплит системи и ме копка какви видови има,дали има супер хипер инвертер, и со колку внатрешни тела може да се поврзат
a истотака за "каналски клима уреди"дали тоа значи дека со една клима може да се грејат повеќе простории или ?

Последно уредено:
Jas te razbiram drugar. A kolku vreme ja koristis tvojata FH35 i WH-to?[DOUBLEPOST=1518809780][/DOUBLEPOST]
Jas ti garantiram, bilo koi klimi da kupev, za nekogo ke napravev perfekten izbor a drugite ke se krstea vo neveruvanje na glupiot moj poteg. Ama sega stvarno me interesira zoshto @Strelec ne e zadovolen od negovata FH35ka i od WH35kata.....
Затоа што продава Грее и мораше да ја смени за Грее. Во спротивно сите му викаа "продаваш грее, а дома мицубиши".

Jurovent za klimava jok..??
Ocigledno ne ja poznavas dovolno problematikata, eve da ti objasnam, zamenet e so nov model SRC63ZR-S/SRK63ZR-S, no stariot model 63 ZM-S po moe mislenje bese nesto nadvor od sekakva konkurencija i ako go imase uste toj model kako sto pisuva na objavata, bese odlcna zdelka.za tie uslovi kaj covekot.

никаде не видов коментар за мулти-сплит системи и ме копка какви видови има,дали има супер хипер инвертер, и со колку внатрешни тела може да се поврзат
a истотака за "каналски клима уреди"дали тоа значи дека со една клима може да се грејат повеќе простории или ?
Komentarot e izlisen zatoa sto kaj nas 50-60.000 za klima e mnogu, se bara klima za 20-30.000 denari.
Kvalitetna multi e nad 100.000 so 2 vnatresni, znaci najmalku kolku 2 od istiot proizvoditel, a moze da kosta i poveke bidejki kvaliteten multi e original JAPONSKO proizvodstvo a toa nosi i povisoka cena.

Komentarot e izlisen zatoa sto kaj nas 50-60.000 za нe mnogu, se bara klima za 20-30.000 denari.
Kvalitetna multi e nad 100.000 so 2 vnatresni, znaci najmalku kolku 2 od istiot proizvoditel, a moze da kosta i poveke bidejki kvaliteten multi e original JAPONSKO proizvodstvo a toa nosi i povisoka cena.
не е коментар туку си барам решение за дома и ме интересира разликата меѓу обични или мултисплит
затоа барам решение за каналски клима уреди дали стварно можат повеке соби да се греајт со една клима или како

Прегледај го приврзокот 185778

Mnogu mraz ova a nadvor sonce puka denes bese okolu 7 stepeni
Hehehe abe mnogu jaki ste so slikanje туѓи klimi. Aj vrati se od kaj sto si ja slikal i bidi sovesen graganin i kazi mu deka crevoto za odvod na vodata od kondenzatot pri defrost mu e zamrznato i deka mi se zbira vodata i se mrzne odma ma obaa of on klima. Jas ja imam istata i 10 god ja koristiv sega e premestena vo detska 15kv banja ja pravi[DOUBLEPOST=1518824145][/DOUBLEPOST]
Najverojatno na klimata i fali freon treba da se dopolni so freon.
Konsultiraj se so monteri ( servis )
Defrost dali pravi i na kolku vreme?
Druze jas ja imam istata defrost pravi na 50 min taka e programirana i na -5 i na plus 10. Samo sto treba da go izvadi crevoto dole i cepot za da istekuva vodata od defrostot slobodno i nema da ima gajle

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom