D
Deleted member 95595
Гостин
Jas ne te svakam pogreshno, te svakam mnogu ubavo, ama so dvajca strucnjaci razgovarav i mi kazaa deka postoi shansa da imam problem so zagrevanje na dnevnata samo so edna 5,5kW radi toa shto dnevnata mi e 12,6 metri dolga. Posebno covekot so koj shto razgovarav sabajlevo, detalno me isprasha za izolacijata, za prozorite, razgleduvase po sobite, pravese presmetki za toa kolku shto i kako i isto taka i toj mi dade ideja da stavam 2*3,5kw za da sum na cisto, da ne idam epten knap.Jas pak ke ti povtoram, nema tuka CAKI, ima NAUKA i PRESMETKI.
Nekoj gore se potrudil i ti napravil presmetki za TOPLINSKI ZAGUBI, i namesto da go procitas i go razmozgas, ti se trudese da ne ubedis site tuka deka klima inverter nemala da zgree a peletite ke zgreele.
6KW toplina si e 6 KW, bez razlika dali doaga od peleti, klima ured, nuklearna energija itn.
Imam vpecatok deka ne me razbiras bas, i deka mislis deka loso ti zboram, ama ti si znaes kako ponataka, ti imas problem so greenje, a ne jas.
Namali si go egoto, i pocni da slusas ( ne mora mene, tuka ima mnogu luge na koi muabetot im drzi voda - vo nikoj slucaj ne mislam tuka na trgovcite sto za 50eur kjar ke ti uvalat nekoe gjubre)
Tolku od mene, so sreka, i so lesno![]()