Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Пак не си ги испил апчињата?
Јас до твоето прашање никаде не го спомнав Еуровент и ме боли лево ќоше и за него и за тебе , простак еден.
Ај ќе те молам откачи ми се!
По тоа пишувањето може човек да види колкав простак е и од што е простак е нападен и одбивен.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Апчињата за Еуровент?
мене такви не ми требаат a ти побарај ги кај оној Фолкерот....за 70.000 цело пакло има да ти шитне ;)
Аргументи кога немате на вреѓање
одма ја вртите....море сите вакви сте за на одмор да ве пратат
А што очекуваше после твоите навреди?
Да го свртам и другиот образ?
Не сум до толку посветен христијанин.
Те враќам на игнор, сега со целото твое друштво.

SE gree li nekoj na peleti I kolkava e potrosuvackata Po kvadratura so sto izolacija e?

SE gree li nekoj na peleti I kolkava e potrosuvackata Po kvadratura so sto izolacija e?

Nesto pomalku od vreka na den za 45-6 kvadrati so parno vo zgrada so dobra izolacija.
Vo odrzuvanje na plamen (modulacija) 1kg/saat.
Od druga perspektiva, 1kg peleti = 4.5kwh. Od toa korisna energija grubo 4kwh (zemeno vo predvid efikasnost na kamin, zaguba po cevki od hodnici ili prostori so ne sakas da gi grees - sho zavisi od postavenost na rabotite)

170/15=11.3 za 1kg
11.3/4 = 2.8

Znaci, kolku kosta greenje na peleti = 2.8mkd/kwh ili COP: 2.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Бајаги поскапо од квалитетен инвертер испаѓа ако мериш на цела цезона. Повеќе од дупло поскапо.

Inaku ova so hello kitty e od Ant-Man and the Wasp :pos:
Dedpul gi moca site od keramidi odvaj cekam za dvojkava

DVShXWGV4AAf9xc.jpg

DVN2tVWUMAA2tsh.jpg

Бајаги поскапо од квалитетен инвертер испаѓа ако мериш на цела цезона. Повеќе од дупло поскапо.

Да, али и квалитетот на топлење е дупло подобар, мојата 6кв на издув во втора брзина вади 400 степени, а има 5 брзини. Тоа за климата е мисловна именка со три па и четири непознати.

Да, али и квалитетот на топлење е дупло подобар, мојата 6кв на издув во втора брзина вади 400 степени, а има 5 брзини. Тоа за климата е мисловна именка со три па и четири непознати.
Ja imam istata pecka koj 400stepeni drug da lazis:)

Ja imam istata pecka koj 400stepeni drug da lazis:)

Ајде ќе ти снимам клипче, па ќе ти поставам овде за да докажувам на клима лобито, и после тоа што ќе биде твојот одговор кога ќе видиш 400 степени издув ?

Ете снимав два клипа, рУкава ми ја изгоре, у прва иде на моменти преку 300 степени, во втора на моменти преку 400 степени, само ме интересира кој ќе ти биде одговорот, за да знам дали вреди да се замарам.

Последно уредено:
Rotten Tomatoes
Just now ·
Game of Thrones' David Benioff & D.B. Weiss will create a series of Star Wars films.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom