Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Во таа класа се и грее килимите како што се и фелиција и тико во автомобилската класа. Убава компарација даде

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Ama felicija sega izrasna Vo oktavia :)

Ај ѕирни го овој
http://www.loging.mk/1934/186696/0/ShowProduct/USB_ekstender
дали ќе ти врши работа
Ова ако е 10м секако ке го бидне, ама ценава 1.170ден ??
Го прашав @Ljesh Njeri за комбинација да земам 5м кабел машко/женско пошто ми текна дека самава камера има 2м кабел па би дошле вкупно 7м....само дали ке функционира заради должината, да не недобива струја камерава заради длжината па да треба и Хуб.
Мислам вака дека ке пробам па што биде нека биде.....185den e 5м женско/машко
Adapterot za 68den so 2 zenski e valjda ?? ама нема да треба ако се 7м

Последно уредено:
Ekipo vaka jas imam problem so klimata od koga e kupena imav povikano serviser koj me ubeduvase deka moeto custvo za toplina e "subjektivno" ispadna ednas servis za istecen freon ednas servis za problem so elektronika problemot ne bese resen mene mi bese bitno da ne se vlecat drva do 4ti sprat da se resi problemot potoa barav iskustva od forumot nezavisno koj brend da e voopsto ne shm fanatik na bilo koj ednostavno go kazav moeto iskustvo so Daikin a ispadna deka go nemam problemot samo jas, kako i da e postoi DPI dokolku ne se resi situacijata so klimata i toa e toa ....
E pa toa mi bese muabetot za tie clenovite (plukacite) koi nasekoe kineski tezgarinja pisuvaat. I sigurno ima I drugi nezadovolni I od drugi marki na klimi ama ne se napajgaat tie marki na kliimi bidejki ne se kineski bidejki gree pocna masovno da se prodava I sega na nekoi toa mu smeta.

Ова ако е 10м секако ке го бидне, ама ценава 1.170ден ??
Го прашав @Ljesh Njeri за комбинација да земам 5м кабел машко/женско пошто ми текна дека самава камера има 2м кабел па би дошле вкупно 7м....само дали ке функционира заради должината, да не недобива струја камерава заради длжината па да треба и Хуб.
Мислам вака дека ке пробам па што биде нека биде.....185den e 5м женско/машко
Adapterot za 68den so 2 zenski e valjda ?? ама нема да треба ако се 7м

Тука вика дека не е потребно (види на обележаното), но не сум докрај стручен за сигурно пред купување инфо кај продавачот

Секако ке има Live Broadcasting вака или онака....а кабелот ке му го најдеме...бил 180 или 1.150ден небитно....играа на карта дека нема да го направам тоа зашто вероватно си мислеа дека сум IT неписмен....Неписмен? а бе подмокани ИТ детишта, Стрелец од IBM и DOS почнал а не од Prozorite...за вас е Гуру ИТ може часови да ви давам иако сум баниран таму (по вторпат и по моја желба)

Прво зборот Лажго е тежок збор па макар е и за ситница.
Лажење на оваа тема некој може многу да го кошта, па од етичка страна нит сум ја практикувал нит ке ја практикувам.
Пошто ја сум тој што прв спомнав дека ХАИЕР со B нема Еуровент АМА моделот од 18000бту ХАИЕР18 А НЕ ХАИЕР12, тогаш да разјасниме кој лаже тука ??
ПА САМО ТИ СИ ЛАЖГОТО!!! Ми пикаш зборови за 12ка која не сум ја спонмал, ако има таков мој пост за 12ката дај да го видиме!!!

upload_2018-1-28_0-18-56.png

Пред само неколку часа. Се правиш дека не знаеш како да го најдеш еурвоентот за Тундра 12 :ROFLMAO:
Па потоа продолжуваш да лажеш дека оваа клима е со Б и немала Еуровент, а има. Еве ја по трет пат:

upload_2018-1-27_19-6-41-png.184562

.
Чисто да те потсетам, и заголицам.....Термометрите нели стигнаа од АЛи....шо мерат, за што ги чуваш, под кревет да не мериш?

Како што вика Свети Бан, почна да се губиш. Видеата беа направени и постирани.
Премногу алкохол за пранзиците?:rolleyes:

Да те потсетам пошто имаш амнезија, резултатите за COP беа ок, ама вие не бевте, грее клонот Но3 рече да си ги пикнам мерачите во газ:
upload_2018-1-28_0-32-46.png

А ти не беше ништо подобар:
upload_2018-1-28_0-33-32.png

Но1 продавачи на месецов :eek: :bravobe:[DOUBLEPOST=1517096323][/DOUBLEPOST]
Стрелец од IBM и DOS почнал а не од Prozorite...за вас е Гуру ИТ може часови да ви давам иако сум баниран таму (по вторпат и по моја желба)
Фискална имаш од ИБМ-от? :rolleyes: Кој беше застапник

Прегледај го приврзокот 184576

Пред само неколку часа. Се правиш дека не знаеш како да го најдеш еурвоентот за Тундра 12 :ROFLMAO:
Па потоа продолжуваш да лажеш дека оваа клима е со Б и немала Еуровент, а има. Еве ја по трет пат:

upload_2018-1-27_19-6-41-png.184562
Fala omlet, bas me iznervira sto tokmu mene me citirase so mojata 12ka i uste i mi gi mrsese so B i E ama nemav nervi da mu objasnuvam i da mu go najdam postot... Fala uste ednas.
Patem i zmigo ima 09 ako se sekjavam dobro... Duri i nego i negovata klima gi spomnuva vo postot.
Koja blamaza...

Сите невероватно се бламирате на форумов место да слушнеме корисни кориснички совети...

BtW ти требнал еуровент ако климата има 2 или некоја година гаранција...

Ти требнал еуровент ако истата не задоволува за таму каде е поставена...

Повеќето негативни искуства се од корисници кој стискаат само он офф копче и никад у живот не прочитале упатство за употреба

Јас неодамна ви викам сите спротиставени напрајте екипа и ела мерете кај мене има ftx50,amber 3.5, midea 3.5 од сите сум задоволен зарем треба да верувам на некој на форумов дека не ги бива па тоа неможе никој да ме убеди...

Сликава и фали нешто ....сте ја скратиле на COOLING

Aj na Heating da ja vidime:vozbud:sto ja kriesEVthundraFull.jpg
ZOOOOOOM
EVthundraHeat.jpg
@Ljesh Njeri cestito 2,4ka :D
Ovaa so E (Europe) ako ja ima u Energija za IC-PARE e podobra do dolnive dve....spored Sertifikatot na Ejrovent sto sami go duvate ko balon taka iskaca....Suzumito 16 od 60.000den i Suzumito18 od 72.000den se poslabi od Haier18 za 38k(onoj so E)
Samo sto kaj nas momentalno ima model samo so B a TOJ GOSPOD ZNAE STO TENEKE E, A DEKA NA EUROVENTOV GO IMA SAMO HAIER 18EE8ERA OD AVION SE GLEDA, EUROVENT IMA SAMO verzijata 18EE8ERA AMA I NE TOJ jeftinjakot HRVATSKITOT 18BE8ERA !!!
ev-suzumi16-jpg.184523

eventsuzumi16-jpg.184525

Na -7 Hajerot18 poJurovent dava 4,25KW cisti, a Suzumi 18 za 500evra poskapo samo 3,63Kw....sami se fakjate u gluposta

Последно уредено:
Kakva reklama i napraivte na tundrata bas me ubedivte da zemam za kaj roditelite mislev da zemam kako mojata aeri18 ama izgleda ke bide tundra18 fala za pomosta vo izborot:))
"Сaмо" 38к треба да се испружиш за да дознаеш дали kе добиеш фискалана со Е или со B!
ЕБ некој мора да биде па ти биди јумферот за сите тука :D

"Сaмо" 38к треба да се испружиш за да дознаеш дали kе добиеш фискалана со Е или со B!
ЕБ некој мора да биде па ти биди јумферот за сите тука :D
Vo energija ja ima so E . A mozes ti da bides lumfer ako ti e pi zelba recnikot ti e kako coban da si :)))

Vo energija ja ima so E . A mozes ti da bides lumfer ako ti e pi zelba recnikot ti e kako coban da si :)))
Може е со Е може да е со B еци-пеци-пец........ама да не искочи накрајот дека кај B имало Twin-Rotary само во количината од 24.000btu и нагоре :D
Таков им е обичајот....Твин компресија ....ама само кај тие од 70.000ден и поскапите :)

Може е со Е може да е со B еци-пеци-пец........ама да не искочи накрајот дека кај B имало Twin-Rotary само во количината од 24.000btu и нагоре :D
Таков им е обичајот....Твин компресија ....ама само кај тие од 70.000ден и поскапите :)
Ne tresi gluposti. Ako mu dadat 18 so B moze komotno da ja vrati i da si go pobara celiot platen iznos zatoasto nikade na energija ne se spomnuva B za 18kata. Istoto vazi i za setec, i tamu 18kata e so E i so eurovent. Klimi.mk zosto bapnale B ne znam, najdobro tie znaat ili uste podobro e od tamu da ne kupuvate klima osobeno ne haier koga setec se uvoznik k najdobra cena mozat da dadat. Plus ja nudat so E, so eurovent.
E sega, na gree bez eurovent se i sesto mozes da dobies, koj da ti go znae ksmetot koga nema eurovent.

Ova tvoeto e 'bilo je to
Ke staveme slikicki ne se sekiraj i fiskalna i nalepnica od klimata:)))da ne sakas i od aeri to da ti pratam sliki kako prave banja na ova vreme nadvor :))) bes defrosti i ladni vetrista kako tie tvoite klimi :)))pozdrav sekoe dobro[DOUBLEPOST=1517101985][/DOUBLEPOST]
Ne tresi gluposti. Ako mu dadat 18 so B moze komotno da ja vrati i da si go pobara celiot platen iznos zatoasto nikade na energija ne se spomnuva B za 18kata. Istoto vazi i za setec, i tamu 18kata e so E i so eurovent. Klimi.mk zosto bapnale B ne znam, najdobro tie znaat ili uste podobro e od tamu da ne kupuvate klima osobeno ne haier koga setec se uvoznik k najdobra cena mozat da dadat. Plus ja nudat so E, so eurovent.
E sega, na gree bez eurovent se i sesto mozes da dobies, koj da ti go znae ksmetot koga nema eurovent.
Pa normalno fala bogu nekoj da razmisluva pametno

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom