Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
E пријателе да си здрав и жив ! Не верував дека ќе бидат до толку бедни , дека ќе паднат до толку ниско за да мора да докажуваме дека 2+2 се 4.Davenik za slamka se faka, vaka mi izgleda LOBITO vo diskusijata za Haierot.
Dali e B ili e E, ednata ima, drugata nema eurovent. Odgovorot e mnogu prost izgleda, a toa e deka ne postoi B verzija. Bidejki 9-kata i 12-kata se B, nekoi sajtovi po inercija stavaat B i na 18-kata koja vsusnost nosi oznaka E. Mnogu prosto.
PDF od Energija za HAIER TUNDRA, neka otvori koj saka da proveri na nivnata strana
Прегледај го приврзокот 184495
Barav i strana koja prodava takov model so B vo oznakata i eve primer eden romanski sajt
Прегледај го приврзокот 184496
dole ima data sheed za download i otvoriv da vidam sto ima podatoci za toj B model
Прегледај го приврзокот 184497
Izleze deka nema B model tuku e pak so E za 18-kata
Okolu cenata dali e evtina ili skapa kaj nas eve kolku e vo bugarija 1200 leva sto e okolu 36.500 den.
Прегледај го приврзокот 184498
Korisen holandski sajt na koj moze da se proveri koi modeli na Haier se prodavaat i kolku da barate TUNDRA SO OZNAKA B za 18-kata, nema da najdete, a ke najdete eurovent za site modeli
http://www.ecr-nederland.nl/nl/page/downloads/documentatie/haier
Прегледај го приврзокот 184499
http://www.ecr-nederland.nl/files/eurovent_haier_tundra_AS18TD2HRA1U18EE8ERA.pdf
Koristam Gree+ od PlayStore. Redovno ja koristam za vo 14 casot od rabota ja pokacam temperaturata.Едно прашање до сопствениците на Gree клими кои имаат успешно проработено Wifi :
1. Која апликација на playstore ја користите? (линк)
2. Дали сте успеале да ја поврзите климата online преку рутерот и да пристапите до неа онлине со телефонот (не локално на мрежа)?
mu treba na @Klima ured[DOUBLEPOST=1517003968][/DOUBLEPOST]Da ne mu treba na nekoj merac za potrosena elektricna energija kako na slikava 800 denari
штом не исклучува вентилаторот кога постигнува Т, знај дека ептен е квалитетна, тоа го прави за да не те фати дамла( да не се испотиш) затоа ти пирка ладен воздух да се освежиш малкуJas ja koristam vo stan vo dnevna so trpezarija i kujna okoku 40 kv. Za greenje bombona kolku sakas da ti bidi vo sobata tolku jabpostiga za brzo vreme. defrost neznae sto e dosega za okolu nepolni 2 meseci ja nacekav samo nelolku pati na defrost. E sea ima ednabrab so mene ne mi se dopaga e toa sto koga ke postigne temp se podiga prekata na vnatresnata edinica i prodolzuva da vrti minimalno ventilatorot ne se oseka ama moze da bide dosadno zavisi za kogo kako. Vazno za greenje e top gi ima tie grecite sto se uklucuvaat koga e poladno i nema prekini za defrost i razni gluposti sto tuka gi citam vo forumov drugite klimi gi pravat
јас колку што знам носи Ричи компресор[DOUBLEPOST=1517004817][/DOUBLEPOST]Koga veke diskutirate okolu Haier klima uredive moze li nekoj da mi kaze Haier tide 18 btu inverter modelot sto marka na kompredor ima znaci Haier tide 18 btu https://www.google.com/search?q=Hai...hXIaVAKHYR7DMgQ_AUIESgB&biw=360&bih=514&dpr=2
од тоа подобро здравје, честито нека е со здравје и убаво да се топлиш
Taka e doktore za Eurovent, zakon e Eurovent....Hajerov od 38.000 ili Suzumi16 e podobar?..po tie brojki Hajerot e mnoogu podobar od Suzumito16 od 60.000den.....sami kapace si stavate.Немојте така за ЕУРОВЕНТ. Не е тоа било каков документ кој не мораш да го имаш затоашто не вреди, туку тоа е потврда дека по однапред поставени критериуми, одреден уред ќе се однесува на одреден начин.
Не може корисник да ги купи сите можни клими, ќе разгледа еуровент и според него ќе види колку троши, колку грее, итн.
ГРЕЕ немаат таков документ, така да остај што не знаеш што купуваш, туку и не знаеш што да очекуваш - климата може да грее ама и не мора.
Не можеме да споредиме докторе без еуровент затоашто втората НЕМА еуровент.Taka e doktore za Eurovent, zakon e Eurovent....Hajerov od 38.000 ili Suzumi16 e podobar?..po tie brojki Hajerot e mnoogu podobar od Suzumito16 od 60.000den.....sami kapace si stavate.
Ајде докторе тебе ке те послушаме.....за ситниш разлика од 30.000 ден (за тебе)ти би ја зденал првата или втората.....која од двете ?Не можеме да споредиме докторе без еуровент затоашто втората НЕМА еуровент.
Можеме да споредиме само ако во исти услови ги пуштиме двете да работат и мериме потрошувачка, греење, квалитет на греење... Знаеш, како што прават од ЕУРОВЕНТ.
Se cudam samo koj e prost vo prikaznata.само затоа што има шљвент, абе прост народ силна држава