- Член од
- 30 мај 2012
- Мислења
- 5.027
- Поени од реакции
- 2.888
Nisto ne se lazeme, toa se realnite smetki, ama i kazi deka realno si zgrean na konstantna temperatura bez da se ebavas so drva kako vo kameno vreme so na kraj bi cinele i poskapo. Ako bi se greel na drva garant dva kubika ke gi spickas na mesec a kade e rabotata i pluis smradot, prasinata po doma i zagaduvanjeto.Економично е една врло субјективна категоријаЗа кого како...
Повеќе пати имам напишано. Имам 2 инвертера кои работат 24h x 30d во добро изолиран стан со ПВЦ 3X стакла итн итн.
Едната клима е подесена 20-25 а другата 23-28 во зависност од колку е саат(дење, ноќе), надворешна темп, луѓе во просторијата, активност(спиење, трчање мали деца, гледање тв)...итн итн
Помали од тие температури не доаѓаат во предвид, кој сака нека се лади, јас се ладам јули и август а сега се греам !
Мојата сметка за струја од 10 Ное 2017 - 10 Дек 2017 е на рамно 8.630 ден
Мојата сметка за струја од 10 Окт 2017 - 10 Ное 2017 беше 6.500 ден
и пред да ме праша некој и непотребно да реплицираме што друго спаѓа во таа сметка, дали жена ми пегла и пере и готви на скапа струја...
Мојата сметка за струја од 10 Сеп 2017 - 10 Окт 2017 беше 2.500 ден
Мојата сметка за струја од 10 Авг 2017 - 10 Сеп 2017 беше 2.100 ден
Ако греење во период од 10 Ное - 10 Дек, значи во период во кој имаше барем 15 топли дена. 10 свежи дена и 5 ладни дена и за кое треба да платите 8630 ден сметка за струја или реално минимум 6500 ден само од климите, за вас е економично, во ред економично е !
Ако сметате дека таа сметка е астрономска, да повторно во ред, астрономска е ! Такво е реалното греење со инвертери ! Без лага, без фалби, без полувистини, без демагогии, без проценти, без провизи, без комплекси дека мојот избор е нај нај ! Да повторам само за крај ! Вакви се сметките ако со инвертерите СЕ ГРЕЕТЕ ! Ако се ладите на 18Ц и ги гасите навечер и ги пуштате само насабајлее 1-2h и после работа 16h-22h, и кога имате гости, вашите сметки можеби ќе бидат и 3 пати помали но тогаш вие се греуцкате колку да не премрзнете и ги лажите кутрите неинформирани луѓе кои откако ќе си ги фрлат парите за скапи инвертери замислуваќи сауна за 2000 ден месечно, потоа мислат дека инвертерите им се расипани, трошат, а не греат...
@mdeni veke ti naprail uba matematika samo zaboravil da navede deka realno prodavacite kradat po 10-20% od drvata koga kupuvas.
За кого како...

.
!