Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Енергосистем карши Скендеровски во Ск.Супер, имаме уште една добра клиа на форумов за споредба и споделување искуство. Од каде ја зеде? Дали се двоумеше помеѓу оваа и некој фуџитсу?
Фала!So zdravje da se koristi i dolgo da te sluzi
Koj servis ti ja montirase ako ne e tajna
Со здравје да се користи.Денеска го монтиравме Mitsubishi SF 50 , надворешната е голема како термо печка 4,5 ка. Бушевме праку цел ѕид за да бидеме сигурни дека нема да се урниса . Вакумирањето 10-15 мин , тие 5 мин. на мое инсистирање инаку мајсторот си стоеше на своите 10.
Бафери не ставивме, по препорака на продавачот и монтерот, демек внатре самата клима има амортизација! Ќе почекам па ке правам заклучоци, засега работата е рекла казала.
Прегледај го приврзокот 181906 Прегледај го приврзокот 181907 Прегледај го приврзокот 181908 Прегледај го приврзокот 181909
Со здравје да се служиш. Се гледа дека е вистински змеј. Колку квадрати ќе грееш со неа?Фала @omlet13m , да си купиш поубава!
Да таа е, само од Мк ја купив и поевтино ми излезе , трошка!
67 000 без монтажа, плус 80 евриќи монтажа .
Фала, поубава да си купишСо здравје да се служиш. Се гледа дека е вистински змеј. Колку квадрати ќе грееш со неа?
Фала, поубава да си купиш
Генерално е за 40 ама од спалната ќе има помош од уште една 3,5 ка.
Куќата е 60 м2, се надевам овие две клими ќе бидат доволни додека не фати -10 и поладно.
...
Вентил видов на последната слика.
Не ми се верува да е со ел.вентил а да не е со капилара?![]()
Не е воопшто разочарувачки за мене,капилара и очекував.
Не очекував добра изолација на моторот
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Фала , двапатирусCestito i so Zdravje da te sluzi!
Magaricava od 55kg ke bide dovolna do -15 togas bidi spokoen, plus uste edna 3.5ka od spalna ko sto velis 60te kvadrata banja ke ti bide.
JurasikVent vika 3.4kW ke ti isporacuva na -15C
Прегледај го приврзокот 181915
Kurnaski Mitsu za VE dava na -15 a za VEH na -20 podatok.
Sega sto e kvakata ovde ednava e Nordic verzija i koristi Zubadan tehnologija ili se raboti za istata??
Posto VE posle -15 nema da zastane ke prodolzi da raboti i na -20 pak tie 2.30kW kao VEH ke gi isporaca! Se bara konkreten odgovor Davajte[DOUBLEPOST=1513454095][/DOUBLEPOST]
Ne bi da te razocaruvam ama ova na kapilara mi lici..
И јас мислам дека нема да има проблем да се згрееш и на пониски температури. во секој случај ќе покриваш повеќе од 90% од грејната сезона. Која марка е втората клима?Фала, поубава да си купиш
Генерално е за 40 ама од спалната ќе има помош од уште една 3,5 ка.
Куќата е 60 м2, се надевам овие две клими ќе бидат доволни додека не фати -10 и поладно.
Фала , двапатирус!
Правев математики со Елада ама, постигнав задоволувачка цена овде и тоа одлучи.
Мислам дека не се работи за нордик варијанта кај VE от , кој знеа што мутат со тоа тестовите?Ама ова е само претпоставка!
Ако има некој кој е поупатен, не е лошо да напише во што е штосот!