Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Сплит-систем монтиран во нов стан пред еден месец со намена за ладење бидејќи станот има сопствено парно. Во тој момент беше пуштена на греење бидејќи се работеше нешто во станот а надвор 7 °С и врнежливо.По мое мислење оваа клима не би загреела ни соба од 10-12 кв во преоден период од причина што издувот и во 2 од 3 брзини е многу млак( промаја).Цена околу 16-17000 денари.20171119_185538.jpg 20171119_183837.jpgБодејќи користев и он офф клима некогаш за догревање сум сигурен дека за класа беше подобра за греење од Хундаито.

Сплит-систем монтиран во нов стан пред еден месец со намена за ладење бидејќи станот има сопствено парно. Во тој момент беше пуштена на греење бидејќи се работеше нешто во станот а надвор 7 °С и врнежливо.По мое мислење оваа клима не би загреела ни соба од 10-12 кв во преоден период од причина што издувот и во 2 од 3 брзини е многу млак( промаја).Цена околу 16-17000 денари.Прегледај го приврзокот 181860 Прегледај го приврзокот 181861Бодејќи користев и он офф клима некогаш за догревање сум сигурен дека за класа беше подобра за греење од Хундаито.
Nadvoresnata edinica iako e slikana od strana na lik ( kalapot ) e slicna so mojava aezi
Ako ne ti e tesko sliknija celosno nadvoresnata edinica da vidime dali e slicna na lik so aezi-to

Od licno iskustvo sve sto imam kupeno od elektrometal so pogodilo dosta izdrzlivo kvalitetno dali prodolzni kabli dali stekeri osiguraci bukvalno sve se ima pogodeno do sega.
Jas sekoja nedela zimam po nesto od niv..sluzbeno...i nisto ne se pogodilo..osobeno rasveta. Kaj kinezite e lesno,zimas kolicina,i kako sakas ke ti go krstat brendot. Isto bese i so fonko,i so ST,itn

Nadvoresnata edinica iako e slikana od strana na lik ( kalapot ) e slicna so mojava aezi
Ako ne ti e tesko sliknija celosno nadvoresnata edinica da vidime dali e slicna na lik so aezi-to
Подобро од ова слика не бива закачена е на железа од тресална( нема тераса) освен да се качам на борот од карши на 5ти! Ти гуглај HYUNDAI AC 120 ECO M па pic и ќе ја споредиш мада не е за репер.

Подобро од ова слика не бива закачена е на железа од тресална( нема тераса) освен да се качам на борот од карши на 5ти! Ти гуглај HYUNDAI AC 120 ECO M па pic и ќе ја споредиш мада не е за репер.
Vidov na net nema mnogu sliki tie sliki sto gi dava na net ne se isti so aezi-to mozebi tvojata e slicna no nema na net mnogu sliki od toj modell na nadvoresna edinica ist so aezi-to ako najde nekoj slika neka postira pozz.[DOUBLEPOST=1513378932][/DOUBLEPOST]
Jas sekoja nedela zimam po nesto od niv..sluzbeno...i nisto ne se pogodilo..osobeno rasveta. Kaj kinezite e lesno,zimas kolicina,i kako sakas ke ti go krstat brendot. Isto bese i so fonko,i so ST,itn
Mozebi FONKO bese rebrendirana klima no na vremeto fonko vo mk bea edni od naj dobrite kvalitetni skapi klimi sto i den denes bez problem rabotat
Fonko mislam imaa MITSUBISHI kompresor ?

Na nekoj nema poenta ni logika da im repliciras, na niv ne im treba Replika....im treba Dijagnoza

Е вака како нов на форумов поздрав
Сега одма на прашање
Пред некој ден земав VIVAX AERI 18ka убаво се ок ама кога ке ја постигне зададената температура вентилаторот во внатрешната единица не се гаси туку продолжува да работи цело време како вентилатор а перката се затвара од пола повеќе. Дали е тоа Ок затоа што се осеќа како да ја лади просторијата

Primetuva li nekoj tuka 800W razlika vo potrosuvacka ?
Hjungjasab.jpg
20171119_185538a.jpg

Последно уредено:
Другари,
се ближат новогодишни празници и кинескиве фирми пуштаат пристојни попусти.

Понуда од Fasttech:
Термометар 1
Термометар 2
Мерач на потрошувачка 1
Мерач на потрошувачка 2
Еве нешто и за другарот Климе Infrared

Овие се стандардни цени, очекувајте 15% попуст за Католички Божиќ, 20% на 1-ви Јануар. Има бесплатен шипинг за над $20. Ако вредноста е помала, се доплаќа нешто ситно за шипинг.

Производиве што ги линкував се само капка у морето, има метео станици, мерачи на влажност и многу други работи. Фирмава е супер безбедна, секој што ја посетил темата за електронски цигари на ИТ форумот го знае тоа, сите со години нарачуваме од таму. Што и да нарачате, гаранцијата ќе ви вреди многу повеќе отколку во 90% од нашиве домашни продавници.

При нарачка, имате избор за пошта, секогаш бирајте Hong Kong Air Mail, таа е најбрза (5-15 дена, најчесто 7-10).

За една соба зборуваме. Толку се троши по градов во просек. 3 во стан, 5-8 кубици во куќа.
друже, ако не сум грешка, ти вчера зборуваше дека Прилеп бил половина со плитар ??
и мојата е од плитар 90см надворешни зидови кој место железо-арматура на трегери и стубови има обични дрва од 5-10см.Куќата преживеа не знам и јас колку потреси над 5 рихтер пред да ја реновирам. Значи тие што беа од обичен блок, нова градба , секаде имаше пукнатини, кај мене ништо. Не реновирав јас поради тоа, него од естетски причини. Сега имам под трската 5см тервол па гипс картон, над трската (таванот) уште 5см, во план се уште 5см. За потрушувачка имам пишувана назад, кој сака нека побара, соба од 20м2 80% од зимата ја грее обична НЕО клима( не дај боже да се појави од некаде @Vanlok љубител на мојата он-оф ) ќе каже дека таа може да грее до 0с, а кај мене се бројат на прсти деновите кога е под нулата. Имам во истата соба и друга клима, Гри инвертер која ја палам колку да не зариба, иако веќе ова и е втора сезона, нема греено повеќе од 50h :D
Верувам дека ќе ме служи најмалку 25год.:P[DOUBLEPOST=1513383980][/DOUBLEPOST]
Covece jas vo postot spomnav deka HYUNDAI klima uredite vo mk gi uvezuva elektrometal.

E sega neznam na koja firma mislis ti ako mislis na elektrometal mislam deka gresis bidejki elektrometal e edna od najdobrite prodavnici so kvalitetna tehnika
A za HYUNDAI klimite licno iskustvo nemam no MNOGU gi falat kalo dosta kvalitetni solidni klimi zatoa i prasav na forumov dali nekoj ima iskustvo so HYUNDAI klima inverter.
јас имам искуство со HYUNDAI Accent, може да вози 5 души без проблем ,иста и е потрошувачката :P

Последно уредено:
друже, ако не сум грешка, ти вчера зборуваше дека Прилеп бил половина со плитар ??
и мојата е од плитар 90см надворешни зидови кој место железо-арматура на трегери и стубови има обични дрва од 5-10см.Куќата преживеа не знам и јас колку потреси над 5 рихтер пред да ја реновирам. Значи тие што беа од обичен блок, нова градба , секаде имаше пукнатини, кај мене ништо. Не реновирав јас поради тоа, него од естетски причини. Сега имам под трската 5см тервол па гипс картон, над трската (таванот) уште 5см, во план се уште 5см. За потрушувачка имам пишувана назад, кој сака нека побара, соба од 20м2 80% од зимата ја грее обична НЕО клима( не дај боже да се појави од некаде @Vanlok љубител на мојата он-оф ) ќе каже дека таа може да грее до 0с, а кај мене се бројат на прсти деновите кога е под нулата. Имам во истата соба и друга клима, Гри инвертер која ја палам колку да не зариба, иако веќе ова и е втора сезона, нема греено повеќе од 50h :D
Верувам дека ќе ме служи најмалку 25год.:P
Ако не е тајна зошто не ја користиш Гри-то.Треба да е поекономична од Нео-то.Или нешто пропуштам?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom