Vlatko_Gjorce
Ѓубре
- Член од
- 17 април 2009
- Мислења
- 2.561
- Поени од реакции
- 2.524
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Остави го преку цела вечер и поврзи некој уред кој цело време влечи енергија, така да цела вечер преку него има проток на енергија. Колку што знам овие мерачи немаат батерии туку само поголем кондензатор.Не ме израдува многу , после 15 мин. ништо не покажуваше!
Па јас мислам дека е ова второто. Се работи за 16м2, колкави и да се топлотните загуби, а мислам дека не се големи, ако не лажам имаше релативно добри ПВЦ прозори и мислам дека имаше и стаклена волна на кровот не треба да биди проблем да загрее економично.Не знам што да ти кажам или имаш огромни топлински загуби, или нешто климата не е во ред.
Добро и да сака 25 кај него не би требало да е проблем. Луѓето ако не лажат овдека на форумов греат дупло поголеми површини, и со помала изолација, и со помала потрошувачка.во ред си е климата, само проблемот е кај него, што сака 25с
Или јас сум у другите 10% или не е така како што велиш.Моментално е 23,5Ц и потрошувачка 640W, со тоа што денес долго време беше отворена вратата од терасата па треба време да надокнади.На овие температури обично е околу 500W.Ако не веруваш кога ќе те носи патот накај Скопје бујрум на ж'та и салата се разбира, да те разубедамво ред си е климата, само проблемот е кај него, што сака 25с.
90% од луѓето што се греат на клими држат 20-21с, ако јадат трици дека им е 23-24, не верувајте им многу. Нека ја намали климата на 20-21 ќе видиш каква потрошувачка ќе има, сигурно не повеќе од 400W
Појма немам во што е штосот ама во Перо сугурно не еНее, не мислам јас да останам на него ! Он сиромавиот беше купен за ладење ама к 'сметот му отиде на друга страна.
Сега сум у план да го појачам со постар брат од фамилијата на Mitcubishi SF50 ама едно ми мути памет , истата иако номинално има скоро исти карактеристики со EF серијата е за 400 евра поевтина овде кај нас, додека во Јунанистан е иста цена, евро горе доле. Ме јаде јанѕа во што е штосот?
Иначе си дошол како кец на десетка со никот, во ова штосот.
Имаше во наше време една , кога ќе прашаат во што е штосот?
Штосот е у Перо а Перо е на војска, кога ќе дојде ќе ви го каже штосот.
Тоа е чист доказ дека климата не е до толку ефективна ако сака некој дома да му е стоплено, а тоа 20-21 степен е долна граница на номинална температура.во ред си е климата, само проблемот е кај него, што сака 25с.
90% од луѓето што се греат на клими држат 20-21с, ако јадат трици дека им е 23-24, не верувајте им многу. Нека ја намали климата на 20-21 ќе видиш каква потрошувачка ќе има, сигурно не повеќе од 400W
Успешно стигна даисекаито од Грција. 930 еур после одбиен ддв.
Утре ќе се врши монтажа.
Прегледај го приврзокот 181461 Прегледај го приврзокот 181462 Прегледај го приврзокот 181463 Прегледај го приврзокот 181463
Па нема да е сезонски COP 4, туку ќе е SCOP 3. Што е пак 3 ПАТИ поефикасно од друго греење.Тоа е чист доказ дека климата не е до толку ефективна ако сака некој дома да му е стоплено, а тоа 20-21 степен е долна граница на номинална температура.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Ја земав од Мега еуроникс од ЛеринУфф, друже, искрено ти љубоморам. Желба ми е Daiseikai 8 неостварена. Од каде ја зема точно и како помина на царина. И обавезно, ама обавезно да споделиш искуство.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Успешно стигна даисекаито од Грција. 930 еур...
Ami site otepaa mitsubishi mitsubishi , da vidime bash dali ke izleze pogovorkata ako ne znash sta je lepo vidi sta je skupoCestito i so zdravje da te sluzi i da spodeluvas iskustva za unikatov na temava...
Sepak odbra da bides "Totalno drukciji od drugih"
https://www.youtube.com/watch?v=z_7Q2vZVkCU
Najvise od se mi se svigja sto kaj daljinskoto displejot i kopcinja se so pozadinsko svetlo![]()
Ja mislam deka razlikata e vo heat excengerite i nadvoresnite edinici, to est od kakvi materijali i specifikacii se napraeni. Ne mi e jasno zosto ponovite klimi gi deklariraat ovaka, taa daisekai moze da isporaca 5.5kw so ja pravi 18ka a ne 12ka. Kaj mene si pisuva max heat output 3.6kw a max potrosuvacka na kompresorot e 1150w, i tocno tolku e poise od 1100 vati ne vlece koga e kocan ili ako ja staam na 32c.Најбитно е да си ги знаете топллинските загуби на ГРЕЕЊЕ!
како пример на klimi.mk сајт кој ги има скоро сите цени за клими кои се продаваат кај нас, ценовно ако штиклирате инвертери од 3,5KW кои се Декларирани или ке потенцирам РЕКЛАМРАНИ како 3,5ки ги има со цени од 19.990 до 71.990.
Грубата констатација е оваа.....на ЛАДЕЊЕ сите се 3,5ки
Ама Греењето е различно...затоа и цената е различна.
Битно е да не ве лажат дека секоја ке заврши работа!!!
[DOUBLEPOST=1512778295][/DOUBLEPOST]Daisekai серија 8 има 2 верзии
RAS-13G2KVP-E / RAS-13G2AVP-E до -15 Декларирана
RAS-35G2KVP-ND / RAS-35G2AVP-ND NORDIC верзија до -25 Декларирана
И двете верзии имаат исти компресор twin-Rotary а тој е DA150A1T-21F и ист максимален издув при греење од 762м3/h
Што е разликата меѓу двете акo Датабукот на Toshiba го кажува ова:
Првата на -10 дава 3,54KW максимално
Втората на -10 дава 5,05КW максимално или 1500W повеќе!!!
Втората на -25 дава дури повеќе од првата на -15
или максимум 2,82KW имаме кај Nordik верзијата АМА на -25, а само 2,72Kw на едвај -15Ц кај поефтината варијанта-Ненордикот.
Што е разликата ако е се па скоро иста изведба исти компресор и издув ?
И Трик прашање, споредено со Митсубиши FH35VE дали е ова 3,5ka на ГРЕЕЊЕ ако Tbiv e -7 а кај Митсубишито Tbiv= -10 ?
3,18+12%=?
![]()
Најискрено незнам која од двете е подобра.
Тошибата има поголем компресор од Митсубишито а као дава помалку топлина.
Тошибата има детални таблици за секоја поединечна температура од +24 до -15 што е за пофалба и можеме да ги анализираме тие податоци( и да ги троламе).
Од друга страна Митсубиши дава детални податоци за сите температури на Ладење ама многу штури податоци дава за Греење во своите сервисни и само за 3-4 температури што за просечен корисник се тотално нејасни податоци.
Ако читаме по Еуровент испаѓа дека Митсубишито е појако.....ама дали е така ???
Добро е што некој го има Даисекаиво и ке може да го измери на -10 во Битола.....тоа ке биде одлично инфо за темава ако го измери и покаже на -10 колку дава