Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Da...Prifatliva cena za Fujitsu OsnovenModel ima vo Grcka i toa za BlackFriday....i za monteri so 15% rabat, so koj ti dobro stois....kako sto ti ni 30.000 ne si ja platil....40.000 cena za toj model e samo za laici[DOUBLEPOST=1511735413][/DOUBLEPOST]
Ti sto bi saskal prvo pokazi kaj tvojata Ameba/Avanta kolku reda izmenuvac ima od 50.0000
Najlesno e preku nebulozi da napagas se drugo, ajde imaj malce usul i objani ubavo sto te prasuvam, OBJASNI NI NA SITE NAS STO VERUVAME
Bi sakal i tuka malce da definiras koi se tie twinovi i stejdzovi bas me interesira koi se tie kompresori i vaka laicki na toj amber da mi napravis paralela megu 9-ka i 12-ka, posebno so akcent na toj amberot posto veke kako sto pisav i porano samo ti veruvas uste vo toa deka hansolot e so twin komprsor, ja sum siguren deka ne e, AC ROTTARY bese.
Vidi ubavo, razmisli i pocni konecno da odgovoras KAKO SO 9-ka AMBER TI GREES STAN OD 100 KVADRATA, OTKRIJ JA TAJNATA ZOSTO E TAA KLIMA TOLKU JAKA, ajde poveli !!

Здраво на сите. Дали некој може повеќе да објасни околу самостоечките клими дали се добри, колкава квадратура може да затоплуваат и нормално колку би била потрошувачката.

Do utre ke imas celosna sporedba pomegu tvojata Toshiba i GREE Hansol, za site kapaciteti.[/QUOTE/

Dali e ovoj dijagram postiran na soseden forum
Ko sto gledam na -15 kapacitet ie 40% od mokta t.e 5.8kw se dobiva 2.3kw a toshibata ima 2.38kw

Attachments

• Screenshot_2017-11-26-23-46-53.png
    Screenshot_2017-11-26-23-46-53.png
    113,1 KB · Прегледи: 31
Последно уредено:
@gigovit
2 klimi "bozem" imas i dvete ti se utka, nit dvoreden izmenuvac imas nit greac na tacna, ednata ti e do -10 deklarirana, i dvete greska do greska utki i dvete klimi ti se
Suzumka13ka od 50.000 so ednoreden izmenuvac mrzne i defrostira i na na +0 :D
fmzb.jpg

Vtorata klimaPanasonikot zatapen od strana so pola izmenuvac mrzne i defrosti pravi na +5 :D
RE12QKE-1.jpg
Tvoj izbor...i .tvojata glupost ne ja shiri na site deka si najpameten.

Edno e ocigledno deka mnogu clenovi se padnati bolni od pojavata na GREE.
Dali gi boli sto zemale nesto drugo, nameso GREE, po preporaka na serviser/montazer/prijatel ili e nesto drugo vo prasanje.

Vi rekov, ima vreme ...ke pocnete i vie da go falite GREE...vremeto ke pokaze.

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Ne e e model koj sto e kaj nas....odnovo postiras nevistini. Zatoa ti rekov zemi procitaj nekolku pati pred da kazes nesto i da iskomentiras.
Da da site plasiraat nevistini, samo za gree so e napisano e vistina, bravo.[DOUBLEPOST=1511737392][/DOUBLEPOST]
Ne e e model koj sto e kaj nas....odnovo postiras nevistini. Zatoa ti rekov zemi procitaj nekolku pati pred da kazes nesto i da iskomentiras.
a koj e modelot kaj nas ????

AMBER R32 12k , dimezija na vnatresna 996x301x225 ...13.5kg, nadvoresna 899x596x378.....45.5kg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom