- Член од
- 26 септември 2016
- Мислења
- 166
- Поени од реакции
- 190
Мислам дека е редно да престанеш да ги омаловажуваш сте тука на форумот, убаво те прашав кај виде, немора да се силеш толку може многу лесно да те спуштат/спуштам на земја.[DOUBLEPOST=1507064468][/DOUBLEPOST]Стигна маил од VIVAX. Ова е тоа што добив.Секоја клима што ке ја продадеte во кутијата покрај упатствата мора да има енергетска налепница...значи ти можеш да го користиш каталогот во рекламни сврхи и да ја рекламираш како 3,5ка но енергетската налепница ја покажува декларираната снага од Производителот на климата а не флаерот.....отвори една кутија па провери дали во неа стои каталогот или EnergyLabel со 2,6Kw.
Ако ги знаете правилата и што пишува на таа енергетска налепница нема да пафтате со глупостиве, зашто ако некој краен купувач купи клима рекламирана од вас како 3,5KW на греење (потенцирам на греење) во точно определена зона(топла или умерена), има право да ја врати климата ако на неа има енергетска налепница со цел киловат помалку или пример 2,6 наместо 3,5.
Tочно се знае што се означува на Енергетската налепница и како се чита а школа за тоа јас нема да ви бидам (ниту на вас ниту на пар тука незахвалници), продавате клими а немате основни познавања...македонска работа.
Финален производ на Еуровент тестирањата е токму таа Енергетска налепница, истото што го читаме во таблиците на Еуровент za Pdesign SEER SCOP и годишна потрошувачка е запишано и на Енергетските налепници....само кој знае да чита
Последно уредено:

za VIVAX AEYI modelot odlicni rezultati
....glup jebe zbunjenog....po ova se gleda kolku znaat da izmerat, razbiram da e izmeren pogolem izduv od deklariraniot posto ima povekje podesuvanja na difuzerot a se dava samo eden podatok za izduv....ama 2,6 e mnoooogu daleku od 4,69.
.