Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@zzoranpetrovic
Jeste visoka cena za taj model Hansol, sto se prodaje u Makedoniji.Zato sam i pitao koji model se prodaje u Makedoniji ,dali sa Bakarne cevi ili olovne-aluminijum,gvozdje?

Eve ti za Hansol sliki mozes da se uveris od sto e napraven Samo nemoj da recis manipulacija e. Kolku sto znam I kaj vas vo srbija e ista cena a i vo bugarija isto taka.
https://forum.kajgana.com/threads/Најекономично-греење-затоплување.39011/page-561#post-7721794[DOUBLEPOST=1496001419][/DOUBLEPOST]@zzoranpetrovic
A eve i za Gree change kako eden od poeftinite modeli I toj e od bakaren izmenuvac napraven

https://forum.kajgana.com/threads/Најекономично-греење-затоплување.39011/page-563#post-7723707

Последно уредено:
Taj model Change ima toliko negativnih komentara o grejanju , tako da njemu ni Bakar nece pomoci.
Znaci ima i sa Aluminijum i sa Bakar, kod vas.Nije lose upozoriti kupce da se dobro informisu i raspitaju pre kupovine.Ima dosta detalja na koje treba obratiti paznju pre kupovine , bilo koje klime.To je ono sto kupac moze i vizuelno da primeti.
Jedino ta elektronika nije dostupna .

Taj model Change ima toliko negativnih komentara o grejanju , tako da njemu ni Bakar nece pomoci.
Znaci ima i sa Aluminijum i sa Bakar, kod vas.Nije lose upozoriti kupce da se dobro informisu i raspitaju pre kupovine.Ima dosta detalja na koje treba obratiti paznju pre kupovine , bilo koje klime.To je ono sto kupac moze i vizuelno da primeti.
Kaj vide ti deka se od aluminium.? Vide od sto e napraven Hansolot, bas me interesira da slikas so kakov izmenuvac se napraveni ovie Fucicu LLC I LMC seriite12ki so nadvoresni sto tezat po 25 kg- da ne izlezat tie deka se od aluminum . Ne po servisno tuku daj slikaj pa da vidime. Imas i Fucicu LT slikaj go i nego.

T
Nije lose upozoriti kupce da se dobro informisu i raspitaju pre kupovine.Ima dosta detalja na koje treba obratiti paznju pre kupovine , bilo koje klime.To je ono sto kupac moze i vizuelno da primeti.

Ja sam gore lepo napisao moj odgovor.Procitaj.

Nasden, da to je taj senzor. Možeš da biraš da ga uključiš ili isključiš na daljinskom upravljaču. Evo iz uputstva:
i-see CONTROL ( ) MODE In the i-see control mode, the room temperature is controlled based on the sensible temperature. (1) Press SENSOR button with a thin instrument during COOL, DRY, HEAT and AUTO mode to activate i-see control mode ( ). The default setting is “active”. (2) Press SENSOR button again to activate ABSENCE DETECTION ( ). (3) Press SENSOR button again to release i-see control mode. ABSENCE DETECTION ( ) This function automatically changes the operation to energy-saving operation when nobody is in the room. (1) To activate this function, press SENSOR button until appears on the operation display of the remote controller during the i-see control mode. (2) Press SENSOR button again to release ABSENCE DETECTION.

Da. Za 3D senzorot prasuvam, sto e vo vnatresnata edinica.
Сензорот е класичен сензор, нема никакво зрачење кое е штетно по човекот. Сличен тип на сензори има скоро СЕКАДЕ од кола, лифт, мобилен телефон итн... Основното далечинско е на секој ТВ е IR така да немаш никаков проблем околу него и да не се исклучува, инаку како што пишаа и претходно да се исклучува функцијата а со тоа и сензорот.

Здраво на сите.

нов стан 2016, барем на хартија добра топлотна изолација и дограма, ориентација север, голема дневна со ходник 30м2, планирам да грејам со инвертер. Ценовниот ранг ми е до 40к макс. Прашањето ми е, дали да земам 5.5КВ ама од поефтините брендови (Грее или Вивакс, за таа цена се добиваат релативно подобри модели, со А+/++, Wifi), или да земам 3.5КВ од подобар бренд (Даикин и останати јапонци)?

поздрав

Me interesira edna informacija.

Dali i na kolku vreme treba da se dopolnuva (proveruva) freonot

I dali so kvalitetna monraza nema potreba od dopolnuvanje na freon

Koga ke se iskluci 3D senzorot na Micibusi MSZ FH35, kako ke raboti klimata? ...odnosno kako ke ja meri klimata, temperaturata vo sobata. Dali ova znaci deka koga e isklucen 3D senzorot, klimta postojano ke raboti?[DOUBLEPOST=1496330663][/DOUBLEPOST]
Nasden, da to je taj senzor. Možeš da biraš da ga uključiš ili isključiš na daljinskom upravljaču. Evo iz uputstva:
i-see CONTROL ( ) MODE In the i-see control mode, the room temperature is controlled based on the sensible temperature. (1) Press SENSOR button with a thin instrument during COOL, DRY, HEAT and AUTO mode to activate i-see control mode ( ). The default setting is “active”. (2) Press SENSOR button again to activate ABSENCE DETECTION ( ). (3) Press SENSOR button again to release i-see control mode. ABSENCE DETECTION ( ) This function automatically changes the operation to energy-saving operation when nobody is in the room. (1) To activate this function, press SENSOR button until appears on the operation display of the remote controller during the i-see control mode. (2) Press SENSOR button again to release ABSENCE DETECTION.

Koga ke se iskluci 3D senzorot na Micibusi MSZ FH35, kako ke raboti klimata? ...odnosno kako ke ja meri klimata, temperaturata vo sobata. Dali ova znaci deka koga e isklucen 3D senzorot, klimta postojano ke raboti?

Последно уредено:
Koga ke se iskluci 3D senzorot na Micibusi MSZ FH35, kako ke raboti klimata? ...odnosno kako ke ja meri klimata, temperaturata vo sobata. Dali ova znaci deka koga e isklucen 3D senzorot, klimta postojano ke raboti?[DOUBLEPOST=1496330663][/DOUBLEPOST]

Koga ke se iskluci 3D senzorot na Micibusi MSZ FH35, kako ke raboti klimata? ...odnosno kako ke ja meri klimata, temperaturata vo sobata. Dali ova znaci deka koga e isklucen 3D senzorot, klimta postojano ke raboti?
Тој е сензор за движење. башка си има сензор за температура ако не сум грешка.

Deset pati e daden odgovorot za senzorot,deckoto ili si go ladi so vas ili e glup .

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Здраво на сите.

нов стан 2016, барем на хартија добра топлотна изолација и дограма, ориентација север, голема дневна со ходник 30м2, планирам да грејам со инвертер. Ценовниот ранг ми е до 40к макс. Прашањето ми е, дали да земам 5.5КВ ама од поефтините брендови (Грее или Вивакс, за таа цена се добиваат релативно подобри модели, со А+/++, Wifi), или да земам 3.5КВ од подобар бренд (Даикин и останати јапонци)?

поздрав
Ako si zainteresiran za polovna prodavam Mitsubishi FH35VE Delux serija na Mittsubishi....pisi mi na privatna poraka.
Koristena e 2 zimi a pod garancija e do Avgust mesec. Moze i na rati do Septemvri :)[DOUBLEPOST=1496353228][/DOUBLEPOST]
Deset pati e daden odgovorot za senzorot,deckoto ili si go ladi so vas ili e glup .

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
A za koj senzor ti zboris kako pameten a toj drugiot glup?
Ako citas kako sto treba ovde imame vesela matematika so vkupno 2 senzora....od dvata edniot (toj smikkerskiot) moze da se ugasi i ko za cudo pak sve si raboti normalno.

Последно уредено:
U Makedoniji dali postoji mogucnost narucivanja sa " Aliexpress " ? Citam kako ljudi pisu, da su klime Gree a i ostali Kinezi jako jeftini.

U Makedoniji dali postoji mogucnost narucivanja sa " Aliexpress " ? Citam kako ljudi pisu, da su klime Gree a i ostali Kinezi jako jeftini.
Не ја сваќам поентата на постот ?! Пробувате некого да омаловажите или ?! Вие како многу читани и со големо знаење може да отворите aliexpress и самите да видете дали и какви клими се нудат и по која цена.

За оние кои не пребарале со едноставен search освен некој мобилни и некој имитации по скапи цени не успеав да најдам ништо покорисни.
Сепак правеме муабет за клима уред не за маска за мобилен телефон.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom