Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ja sam mislio na IC senzor, koji vidi da li u prostoriji ima ljudi i obara temperaturu u Grejanju ako nema nikog.

Novi model Mitsu iz serije LN.
Изменето од админ

Последно уредено од модератор:
Имаш место за банер горе десно ако сакаш да се рекламираш, плати па клати.
За слично рекламирање крлежов веќе е баниран од еден друг МК форум.
Линков што го постираш е линк до реклама и ништо повеќе, не е нити твое корисничко видео нит па ја имаш климава!!!
@admin треба да реагира (ако го има)

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Ima visoku cenu ali i visoki kvalitet ima Gree Hansol -tuka lezi zajakot

Jeste visoka cena za taj model Hansol, sto se prodaje u Makedoniji.Zato sam i pitao koji model se prodaje u Makedoniji ,dali sa Bakarne cevi ili olovne-aluminijum,gvozdje ?[DOUBLEPOST=1495996447][/DOUBLEPOST]
Имаш место за банер горе десно ако сакаш да се рекламираш, плати па клати.

Moja namera nije da nikoga reklamiram.Samo da pruzim prave informacije i da ljudi u Makedoniji imaju mogucnost da cuju nesto drugacije.Najbolje je kada imate mogucnost informacija sa vise strana.
Pa neka svako proceni i donese svoje misljenje.[DOUBLEPOST=1495996571][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1495996667][/DOUBLEPOST]
За слично рекламирање крлежов веќе е баниран од еден друг МК форум.

@admin

Imas lose informacije ili nesto si pomesao u glavi.

Последно уредено:
@zzoranpetrovic
Jeste visoka cena za taj model Hansol, sto se prodaje u Makedoniji.Zato sam i pitao koji model se prodaje u Makedoniji ,dali sa Bakarne cevi ili olovne-aluminijum,gvozdje?

Eve ti za Hansol sliki mozes da se uveris od sto e napraven Samo nemoj da recis manipulacija e. Kolku sto znam I kaj vas vo srbija e ista cena a i vo bugarija isto taka.
https://forum.kajgana.com/threads/Најекономично-греење-затоплување.39011/page-561#post-7721794[DOUBLEPOST=1496001419][/DOUBLEPOST]@zzoranpetrovic
A eve i za Gree change kako eden od poeftinite modeli I toj e od bakaren izmenuvac napraven

https://forum.kajgana.com/threads/Најекономично-греење-затоплување.39011/page-563#post-7723707

Последно уредено:
Taj model Change ima toliko negativnih komentara o grejanju , tako da njemu ni Bakar nece pomoci.
Znaci ima i sa Aluminijum i sa Bakar, kod vas.Nije lose upozoriti kupce da se dobro informisu i raspitaju pre kupovine.Ima dosta detalja na koje treba obratiti paznju pre kupovine , bilo koje klime.To je ono sto kupac moze i vizuelno da primeti.
Jedino ta elektronika nije dostupna .

Taj model Change ima toliko negativnih komentara o grejanju , tako da njemu ni Bakar nece pomoci.
Znaci ima i sa Aluminijum i sa Bakar, kod vas.Nije lose upozoriti kupce da se dobro informisu i raspitaju pre kupovine.Ima dosta detalja na koje treba obratiti paznju pre kupovine , bilo koje klime.To je ono sto kupac moze i vizuelno da primeti.
Kaj vide ti deka se od aluminium.? Vide od sto e napraven Hansolot, bas me interesira da slikas so kakov izmenuvac se napraveni ovie Fucicu LLC I LMC seriite12ki so nadvoresni sto tezat po 25 kg- da ne izlezat tie deka se od aluminum . Ne po servisno tuku daj slikaj pa da vidime. Imas i Fucicu LT slikaj go i nego.

T
Nije lose upozoriti kupce da se dobro informisu i raspitaju pre kupovine.Ima dosta detalja na koje treba obratiti paznju pre kupovine , bilo koje klime.To je ono sto kupac moze i vizuelno da primeti.

Ja sam gore lepo napisao moj odgovor.Procitaj.

Nasden, da to je taj senzor. Možeš da biraš da ga uključiš ili isključiš na daljinskom upravljaču. Evo iz uputstva:
i-see CONTROL ( ) MODE In the i-see control mode, the room temperature is controlled based on the sensible temperature. (1) Press SENSOR button with a thin instrument during COOL, DRY, HEAT and AUTO mode to activate i-see control mode ( ). The default setting is “active”. (2) Press SENSOR button again to activate ABSENCE DETECTION ( ). (3) Press SENSOR button again to release i-see control mode. ABSENCE DETECTION ( ) This function automatically changes the operation to energy-saving operation when nobody is in the room. (1) To activate this function, press SENSOR button until appears on the operation display of the remote controller during the i-see control mode. (2) Press SENSOR button again to release ABSENCE DETECTION.

Da. Za 3D senzorot prasuvam, sto e vo vnatresnata edinica.
Сензорот е класичен сензор, нема никакво зрачење кое е штетно по човекот. Сличен тип на сензори има скоро СЕКАДЕ од кола, лифт, мобилен телефон итн... Основното далечинско е на секој ТВ е IR така да немаш никаков проблем околу него и да не се исклучува, инаку како што пишаа и претходно да се исклучува функцијата а со тоа и сензорот.

Здраво на сите.

нов стан 2016, барем на хартија добра топлотна изолација и дограма, ориентација север, голема дневна со ходник 30м2, планирам да грејам со инвертер. Ценовниот ранг ми е до 40к макс. Прашањето ми е, дали да земам 5.5КВ ама од поефтините брендови (Грее или Вивакс, за таа цена се добиваат релативно подобри модели, со А+/++, Wifi), или да земам 3.5КВ од подобар бренд (Даикин и останати јапонци)?

поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom