Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Да не ти кашла секој саат? Погоре вика некои клими кашлале секој саат.

To nije klima 24 BTU .Pogledaj podatak
-- input struje
-- koliko vazduha izbacuje unutrasnja jedinica
-- Kapilara
-- Vanjski izmenjivac 55 kg loseg gvozdja( metala)[DOUBLEPOST=1489342947][/DOUBLEPOST]

Gde se nalazi taj Eurovent sertifikat za model Gree Hansol ? Ovo nije model Hansol u Eurovent tabeli.Opet neke manipulacije.
Da de znaeme ANONE manipulacija manipulacija manipulacija de sakas eurovent de nesakas. Imase eurovent sega izbrisan e.
Ne e toa eurovent za Hansol tuku e eurovent za York koj e ist model kako Hansolot do -20 ama ti pak ke races manipulacija ama se naviknavme na toa. Tuku eve citaj tuka eveti fatamorgana specijalno za tebe
Imas servisni I se ostanato da se potvrdi deka modelot e identicen so Hansol. @vlavot eveti informacii da ne recis od rakav e izvaden euroventot
http://forum.kajgana.com/threads/Најекономично-греење-затоплување.39011/page-645#post-7843054

Tuku ANONE kako fucicu LLC toa sto go falese mnogu gledam imale problemi lugeto so nego na srpskiot forum taka se pisi zbudalvalo samoto od sebe I toa od poveke korisnici e napisano ne e od eden ili toa e japonska rabota, japonski proizvoditel Ili taka treba da bidi  takva mu e rabotata :)
https://www.elitemadzone.org/p3744396
(y) sega nemoj da recis manipulacija zatoa sto ti go preporacvase ovaj model na Fujitsu LLCC kako odlicen -vrven japonski proizvod

Koga bese 90-95% nadvor vlaznost pravese na sekoj cas cas i polovina inaku voopsto ne pravese bas koga bese -20 ne pravese posto ne bese vlazno vremeto.
I najskap inverter da e na gusrta magla misam ke pravi pocesto defrosti

Spored moe iskustvo do seka sum nemal nikakov problem so vivax-ot isto i moi prijateli imam sto koristat vivax vece podolgo vreme nikoj do sega se nema pozaemo. Spored cena i kvalitet se sosema solidni za taa cena ova e moe licno iskusvo isto imam koristeno KOREL steta sto ne bese inverter
Kaj prijatelite tvoi sto model e vivaksot ako e pred nekoja godina kupen e rebrendiran Gree vsusnost

Neznam dali e gree ili daikin
imaa takov isti model kako vivax i model daiikin pa sega dali e vivax gree ili dajkin neznam[DOUBLEPOST=1489425522][/DOUBLEPOST]Jas imam aezi vivax i super si e

Imas li informacija dali i carrier e rebrendiran gree? Fala odnapred
Кериер, Тошиба, Мидеа, GMCC се заедно воглавном.

Моменталните вивакс АЕ се направени од горниве кои ги наведов.

Na kraj kraeva ne se slozuvam deka e rebrendirana zatoa sto site klimi na lik se slicni ko jajce na jajce[DOUBLEPOST=1489426436][/DOUBLEPOST]Motorot i elektrobikata se bitni a dali lici na gree ili neznam listo ne e bitno

Луѓе, знае ли некој кога е период на поголеми попусти на инвертер климите ?

Кериер, Тошиба, Мидеа, GMCC се заедно воглавном.

Моменталните вивакс АЕ се направени од горниве кои ги наведов.
Jas za carrier prasav,da znam dali vredi da dadam pari. Gt1 isto e tvoj profil?

Da de znaeme ANONE manipulacija manipulacija manipulacija de sakas eurovent de nesakas. Imase eurovent sega izbrisan e.
Ne e toa eurovent za Hansol tuku e eurovent za York koj e ist model kako Hansolot do -20 ama ti pak ke races manipulacija ama se naviknavme na toa. Tuku eve citaj tuka eveti fatamorgana specijalno za tebe
Imas servisni I se ostanato da se potvrdi deka modelot e identicen so Hansol. @vlavot eveti informacii da ne recis od rakav e izvaden euroventot
http://forum.kajgana.com/threads/Најекономично-греење-затоплување.39011/page-645#post-7843054

Tuku ANONE kako fucicu LLC toa sto go falese mnogu gledam imale problemi lugeto so nego na srpskiot forum taka se pisi zbudalvalo samoto od sebe I toa od poveke korisnici e napisano ne e od eden ili toa e japonska rabota, japonski proizvoditel Ili taka treba da bidi  takva mu e rabotata :)
https://www.elitemadzone.org/p3744396
(y) sega nemoj da recis manipulacija zatoa sto ti go preporacvase ovaj model na Fujitsu LLCC kako odlicen -vrven japonski proizvod

Еве да речеме дека YORK е навистина истата клима со ХАНСОЛ, иако после тој пост читам содржини од голем дел од членовоите... има што да прочитам.
Еве и да е тој ХАНСОЛОТ, на -10 3.2kw со 2.38, e како сакаш пак е еден просечен резулат, кој у никој случај не можеш да го споредуваш со Хиперинвертер. Пишува дека биле некаде 45.000 денари, шо не знам, (пак е сива зона) пак, дали се исплаќа за парите, у однос шо кај нас нема или има слаб избор... ама пак тука е AERI-то.
И уствари испаѓа дека ГРЕЕ кај нас моментално продава ХАНСОЛ кој е по спецификации полош од претходниот а го наплаќа поскапо 50.000 денари. Моменталниот хансол ама у никој случај не вреди кај нас ама У НИКОЈ СЛУЧАЈ.

Пак се навраќаме, едно е AERI иако нема податоци не дека ќе прежалип 35.000 денари ама 45.000 и 50.000 денари веќе се премногу. Сакаш да си играш со големите момци повели покажи резултати.
И ме иритира тоа што немат ексклузивитет. Ако пример купам јас FH35VE, знам дека тој модел го има само Мицубиши и знам дека тој премиум уред само они го продаваат и не можам да го најдам како некоја чкљ марка со натпис го класифицира како свој.
Овде со ГРЕЕ од Airwell до Cooper and Hunter, да ти стане утре криво купиш едно и на ЧЕН од Кина му текне и јас ќе праам клими и доаѓа тука по 50.000 денари ги продава.
Не бива тоа така.

Ne e toa eurovent za Hansol tuku e eurovent za York koj e ist model kako Hansolot do -20 ama ti pak ke races manipulacija ama se naviknavme na toa.

Za mene je ovo neverovatno !!! Dali je moguce da ljudi u Makedoniji stvarno veruju u ovakve price koje vi kao ekipa prodavaca Gree, plasirate ovde na forumu ?
Daj pokazi mi Eurovent setifikat za model Hansol ? Nemoj ti meni da prodajes price o York,Daikin,Aierwel ( oni imaju Eurovent sertifikat ) , daj pokazi za klime Gree.
Imaju isti izgled plastike a sta se nalazi unutra ( elektronika,inverterski sklop,kvalitet ugradjenih ostalih komponenti i delova).Vasa glavna prica za manipulaciju je kompresor gde pokusavate da manipulisete i na taj nacin prikazete kako je to sve jedna ista klima.Klima se ne sastoji samo od kompresora mnogo je to kompleksiji uredjaj i mnogo detalja utice na rad klima uredjaja.
Svi znaju da Kinezi sve kopiraju i sve su iskopirali ali zato imaju i jako niske cene.Hiljadu razlicitih oznaka i brojeva imaju za unutrasnje i vanjske jedinice i mnogo razlicite i nepotpune dokumentacije.Zato takve klime i nemaju Evropski sertifikat o energetskoj efikasnosti.
Klime Gree su sasvim solidne klime sa niskom cenom ali postoje i druge klime koje zasluzuju paznju.Recimo dobar je i ovaj novi model klime Midea Mission, koji nema kapilaru , nego el. expansioni ventil.To je slicna klima kao i Gree i ima dobru cenu i vredi razmisliti ali nema Evropski sertifikat.Klasicni Kineski proizvod sa niskom cenom.
Ova tema na forumu moze da promeni ime u " KUPITE KLIMU GREE A SVE OSTALE KLIME NISU DOBRE ".
Dali je moguce da narod u Makedoniji jos cita i veruje u te vase manipulacije.
Uvek kada se kupuje klima treba da se proveri TACNA OZNAKA I SERIJSKI BROJ ,unutrasnje-vanjske jedinice.

Последно уредено:
@zzoranpetrovic
Mene jasno mi e vo vrska so tebe ANONE I da se isti do zavrtka- navrtka
Pak ke races manipulacija manipulacija.
A sto e vo vrska so defektite kaj Fucicu LLCC koe ima vrvna japonska tehnologija? - toa e realnosta ili fatamorgana I toa zboruvame za klimi po godina dve stari ili tuka zboruvame za klasicen japonski proizvod so kineski komponenti ama po cena za japonec.
I taa vasata tema" Koja Klima " treba da ja smenite vo Fucicu klima

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom