B
Blade Torch
Гостин
Ех бре буржоазија бреее. На најскапите карти одат на кино...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Класика бе ХефчеПак сме утнале за 1 термин, јас сум од 9![]()
За 500-550евра клима со голем број на функции и додатоци ( кој нормално ја креваат цената ) воопшто не е разочарување, ако на -9 извади 50 тогаш на -15 колку е декларирана ке вади сигурно 40-45 тина што е одлична за цената која ја плаќаш. Има клими по 700евра и поскапи кој одвај го постигнуваат истото така да ... далеку е од разочарување.Морам да кажам дека амберот на стрелец слабо се покажа односно ме разочара.
На -9 дава само 50 степена издув...лошо.
Мислев нова технологија,нов фреон...ама подобро е ломото
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
E Sega da vidis kako Eurovent gi dobiva I prepisuva informaciite I parite od proizvoditelot. Na toa servisnoto za Lg na 153 strana Ima podatok za pdizajnite i cop na razlicni temperaturi I toa istoto samo eurovent go ima po se izgleda prepisano a sto ima testirano najverojatno nisto. - znaci stoi zaklucokot toa sto e vo katalogot istoto go ima prepisano eurovent.Не реков дека мора да се тестира на -15, не знам што сте запнале. Ама ако можеле сите други производители со единици во тој ценовен ранг да си платат "иљадници евра" за плус еден еуровент податок, можеле и LG. Тоа е фирма со милијарди евра приход и тие иљадници евра не им се никаков проблем. А пошто очигледно знаеле дека со тој тест ќе си направат анти-реклама, решиле да не го прават.
Јас вторник со душа чекам кино да видам, они за викенд...курва животЕх бре буржоазија бреее. На најскапите карти одат на кино...
Badzo tuka se raboti za zdravje a ne za luksuz taka da parite nema da bidat frleni..ovoj so go gledas mi se cini mnogu mal dali ke napravi razlika neznam mozda ako se pokaze dobar posle da dokupis uste eden dosta eftina mu e cenata..sekako si ima rabota da znaes dopunuvanje na sekoi vo tvojov slucaj 5h najveke zasto za da ti postigne ke go rabotis na max bidi siguren..ja poradi maliov moj i goleminata na prostorot go zemav lani ovoj na gorenjeБаџо баш сега ја загледав саќето е побелено (добро е нормална била , а ја мислев чудовиште сум чувал дома), има тенок мраз фатено нешто како утрински мраз на шофершајбна. Да не го прочитав постот воопшто немаше ни да приметам, пошто не гледам некоја разлика во работата (бар до сега) троши 700-800W а Т е 24ц.[DOUBLEPOST=1484442193][/DOUBLEPOST]Еве го и дефростот траеше 8 минути
[DOUBLEPOST=1484442760][/DOUBLEPOST]Сакам да земам навлажнувач, ќе брка ли работа овој или ако можете да ми посочите некој друг, ама да не е претерано скап не ми се фрла многу пари.
Како заклучи дека еуровент ги копирале податоците од LG, а не обратно?E Sega da vidis kako Eurovent gi dobiva I prepisuva informaciite I parite od proizvoditelot. Na toa servisnoto za Lg na 153 strana Ima podatok za pdizajnite i cop na razlicni temperaturi I toa istoto samo eurovent go ima po se izgleda prepisano a sto ima testirano najverojatno nisto. - znaci stoi zaklucokot toa sto e vo katalogot istoto go ima prepisano eurovent.
Знам дека не е најниска класа. Муабетот ми беше дека таа финта со дефинирање TOL -10 ја имам видено само кај ниска класа инвертери, пошто не сакаат да се објави моќта која ја имаат на -15. Иначе сите тие клими како што видовме си функционираа зимава и под -20. Секако не мора да се согласиш со моето мислење дека намерно не се прави тој тест.I ovaj model na lg ne e najniska klasa tuku e skala podolu od najakata 12 ka lg athena. - koja po performansi e posilna I od micubisito fh35ve toa mozes da go proveris.
Постојат огромни разлики. Пример Toshiba Super Daiseikai, клима од 1.500 евра, има 3.2 kW моќ на -7, а 2.1 kW на -15. Луѓе се жалат од Toshiba дека многу слабо им грее кога ќе паднат температурите под -10. Претпостаувам нешто слично се случува и со твојата единица, само што немаме релевантен податок да видиме колкав е тој пад на моќта.I nemoze ako edna klima ima sila da dade 3.5 kW na -10 na -15 stepeni da dade samo 2kw.
И јас учествував во дискусијата за Fujitsu-то и кажав дека може да се постигне таа моќ со софтверско зголемување на лимитот на обртаи на компресорот на ниски температури. Можеби на сметка на пократок животен век, ама битно може и нема причина да се плука по еуровент.Na eurovent ima polno primeri( kako ovaj so lg-to) kaj mnogu slabi( so slabi kompresori) I poeftini brend klimi "davaat" I" 3 kw" na -15 stepeni kako fucicu 12LLC I drugi.
Не реков дека не чинат кинеските брендови. И јас би купил кинеска клима во одредени ситуации. Реков дека гледам членови по форуми со кинески клими што се жалат за неефикасност и високи сметки, а не се сеќавам некој со корејска или јапонска клима да го каже истото.I ovaa lg-to( ne e made in kina tajland tuku e made in Korea) ja imam sporeduvano so Hansol koj e sver vo odnos na nea I.nemozes generalno da zemas deka kineskite brendovi necinat kako sto se izjasni ti tuka.
Пробај ова:Добро бе, кај е темана за кои ти се најбоље филмои у 2016-та?
Не дека не е срцка али Ема Стоун е по "да ја грабнеш и да бегаш" redhead од овааНе е реална!
![]()
Имав направено мислам лани тема за 2015...ама не ја најдов..и решив ова вака да ја именувам за да не се отвара нова тема догодина пак туку да си биде running тема.Да @dragonsky што модератор ќе беше ти? Зошто немаш ставено?
Иначе да, треба да има 2016 у името, и јас еднаш требаше да потрошам десетина секунди повеќе гледајќи без да ми падне веднаш во очи.
Ема Стоун е жабец невиден и во суштина е грда.
НО
Прави многу добри гримаси, гестикулации, одлично глуми и затоа е таква, интересна.. иначе, поминала покрај убава.