- Член од
- 23 јули 2016
- Мислења
- 12
- Поени од реакции
- 6
Sakam da prasam koe e najdobroto podesuvanje na klima za zatopluvanje. Imam Mitsubishi FH35VE, ja imam od sredinata na septemvri?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
@mt07485
Normano deka netrosi 65W ama nerealno e kolku imas potroseno i so 350W
Znaci brojkite se ovie:
44000W/350W=126h (ili...ako raboti samo na minimum za 126h ke gi postigne tie potroseni 44000Kw/h )
Problemot e sto 126h ne se 27dena tuku edvaj 5 dena, fakticki celoto 27 dnevno greenje se sveduva na samo 5dena, ili vo saati od 648h na 126h.
E sea kako da go svrtis a da preraspredelis ramnomerno 126h vo 27dena?
126h/27=4,67 h
Ili so minimumot od 350W vo 27dena klimata vo 24h bi ti rabotela samo 4,6h dnevno(ili po 11minuti na sekoj sat)....vo drugoto vreme(552h) ili bila OFF ili bila na Standby....kakva e taa izolacija sto ja imas stvarno neznaeme, ama da odrzuvas nonstop 24C doma so neceli 5casa greenje mi e nekako preoptimisticki, iako nevikam deka ne bi mozelo da se ostvari ama kaj nas toa....
.
.не сум меродавен јас бидејки не греам цел ден, на работа сум најизменично прва втора трета смена, ама колку за илустрација сметката за октомври е само 200ден. зголемена во споредба со август септември, За ноември очекувам некои 300-400ден за греење на 20м2 и тоа се уште со тоа обичното Нео, инвертерот одмара, чека минусни Т ако ги дочека@yamaha10 ти кажа дека ти е топ изолирана куќата, колкава е потрошувачката кај тебе (знам дека не се споредува куќа со стан, ама чисто за информација)?

Здраво форумџии.
Дали имате некакво искуство со daikin - ururu sarara 5kw.
http://icsgroup.mk/icsgroup/files/SPLIT_jc8e9y50.pdf
Исто така ја гледав и на Toshiba - Super Daiseikai8 од 5kw.
http://energija.com.mk/wp-content/uploads/2014/11/resi_2014_MKD_Daiseikai-8.pdf
Потребно е за греење на дневна со кујна и трпезарија cca 55-60 квадрати отворен простор. Дограмата е солидна.
Дури тие што се занимаваат со оваа проблематика може и да дадат и замена за горе наведените клими.
Ви благодарам добри луѓе.

Od site navedeni samo Innova H ili IWMH vi e verovatno nepoznata marka, opisana so 2-stage Landa kompresor do -30 mislam ne treba da opisuvam za koja klima se raboti a e so svedska cena od "samo" 19500kruni (2000evra)
Ururuto e kaj niv preku 32000kruni

)

Не ме чуди ако на крај излезе дека грее работат за наса и се одговорни за климатизацијата во спејсшатловите.
Sent from my Huawei P9
хаха ме изнасмеа...I tvojata micubisi fh35ve e najverojatno specicijalno dizajnirana za zapaden Balkan, siguren si deka e istata sto se prodava kako micubisito fh35ve vo zapadna evropa.@Strelec , daleko su Svedska , Norveska od nas .Mi ipak zivimo na Balkanu.
Znas da te klime Gree , koje se prodaju tamo i ove sto se prodaju u Makedoniji nisu iste.