Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
да да баш така е, не свети она цело време него трепнува на 2-3 секунди, инаку климата работи одлично сега за сега, ја пуштив пак во погон 23с. па што сака нека биде :D
Shukjur ednas i da ja pofalis :)
Veruj mnogu pozafrknato e koga ke dades mnogu pari za klima a ke iskoci so mani.
Inace taa tvoja klima ima mnogu dobar kompresor....kolku za info ;)

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Немој да го одвраќаш. Нема обврска, секако, но со тоа на многу ќе им помогне, знаејќи дека секоја информација може да биде од помош и да се најде во конкретна ситуација. Затоа го охрабрувам и го поддржувам со праксата што ја воведува. Можеби и ние другите треба нешто од него да научиме и да го следиме неговиот пример.
Во секој случај неговиот пример е за поздравување.
Само напред,
Поздрав.
A ja bi te ohrabril i ti konecno da postiras so sliki kako wiksa....tolku vreme si na Fujitsu redno e da vidime nesto slikovito i od tebe ;)
Usput od kaj gi donese tie modeli sto gi nema tuka ako ne e tajna ? (moze i na PP)
a Anhoch imas u GTC, Ramstor, Jumbo....ajt ke najdes...da ne vadam i mapi :)

Badzo ti koga ja kupi koga pocna da ja otvaras :D
Фала богу уште не сум ја отворил:). Кога ја монтираше монтерот ја приметив диодата како светка под капачето кај што се приклучува кабелот што оди кон надворешната единица;).

@Pero007 Kolku baterii koristi toj termometrot sto go imas zemeno....znam kaj go ima nego za bateriite me interesira dali se mnogu na broj i kolku se....i nadvor i vnatre ?
Go imas sporeduvano so nekoj zivin termometar dali tocno meri temperaturi ?

@Pero007 Kolku baterii koristi toj termometrot sto go imas zemeno....znam kaj go ima nego za bateriite me interesira dali se mnogu na broj i kolku se....i nadvor i vnatre ?
Go imas sporeduvano so nekoj zivin termometar dali tocno meri temperaturi ?
Внатрешниот има 2х1,5в АА, а надворешниот 2х1,5в ААА .Немам друг термометар за споредба.По спецификација има точност +/- 1С.

Внатрешниот има 2х1,5в АА, а надворешниот 2х1,5в ААА .Немам друг термометар за споредба.По спецификација има точност +/- 1С.
Pa so brojot na bateriite e odlicno,,,,ima modeli sto koristat i po 5baterii za vnatresnata...aj toa, nego i tocnosta na merenjeto e dosta bitna, ja imam edni eftini od Loging po 500den zemeno ama se somnevam kolku se precizni....eden clen tuka (nema da go imenuvam) me ubi u pojam deka ima Engleska Oregon Scientific vremenska stanica pa na sve sto kaj nas se prodava se somnevam vo tocnosta i preciznosta na uredite. Ima i Hundai kaj nas nekoi interesni vremenski stanici ama soznam so da odberam, dali Hyndai, dali Konrad ili nesto kako ova tvoeto, za od nadvor da poracuvam za tolku da go tupam nemislam, ama barem nakako da se ima podatok kolku se tocni mi e bitno.

Pa so brojot na bateriite e odlicno,,,,ima modeli sto koristat i po 5baterii za vnatresnata...aj toa, nego i tocnosta na merenjeto e dosta bitna, ja imam edni eftini od Loging po 500den zemeno ama se somnevam kolku se precizni....eden clen tuka (nema da go imenuvam) me ubi u pojam deka ima Engleska Oregon Scientific vremenska stanica pa na sve sto kaj nas se prodava se somnevam vo tocnosta i preciznosta na uredite. Ima i Hundai kaj nas nekoi interesni vremenski stanici ama soznam so da odberam, dali Hyndai, dali Konrad ili nesto kako ova tvoeto, za od nadvor da poracuvam za tolku da go tupam nemislam, ama barem nakako da se ima podatok kolku se tocni mi e bitno.
Hundai ми ги пофалија на два пати дека се добри а и несе нешто скапи.

Како бе Коенови не ви се свиѓаат, лелееее :eek:

Heil можеби еден од најслабите нивни, но во никој случај лош, мене ниту еден нивен не ми е лош.

No Country ми е врвот, ќе ги репризирам за скоро со There Will Be Blood обавезно, и тогаш ги гледав едно по друго некако во сличен период, и сега ќе ги репризирам. Едни од најдобрите холивудски од 21-ви век.

Shukjur ednas i da ja pofalis :)
Veruj mnogu pozafrknato e koga ke dades mnogu pari za klima a ke iskoci so mani.
Inace taa tvoja klima ima mnogu dobar kompresor....kolku za info ;)
има една многу голема маана, а тоа е дека е многу бучна надворешната, плехот од десната страна кај што е компресорот ептен дрндори и на ладење и греење. И ставив и тврда гума на носачите ама нема некое фајде, НЕОТО е за нијанса потивко од оваа, џабе кога е инвертер

Не знам колку е прецизен,го споредив со термометарот од далечинското од беко инвертер(ако е некој репер) покажа исто.Имам чувство дека малку е спор во регистрирање на промените на температурата.

има една многу голема маана, а тоа е дека е многу бучна надворешната, плехот од десната страна кај што е компресорот ептен дрндори и на ладење и греење. И ставив и тврда гума на носачите ама нема некое фајде, НЕОТО е за нијанса потивко од оваа, џабе кога е инвертер
Za montazata barem znam deka drugar ti ja montirase....jivi.mk nekoj bese taka ? Gjon od konduri neka namesti sledniot put a ne tvrda guma, on neka ti ja sredi sea i 5,5metrite bakari so ti gi ucukal. Slusnal toj bafer za klima sto e ?
Za drugata istata za kaj sestrati sto ja zema nesto ne se bunis....taa ko sat si raboti, samo tvjava e so mani ;)[DOUBLEPOST=1478215844][/DOUBLEPOST]
Не знам колку е прецизен,го споредив со термометарот од далечинското од беко инвертер(ако е некој репер) покажа исто.Имам чувство дека малку е спор во регистрирање на промените на температурата.
Ima nekoj so netatmo vremenska stanica mnogu blisku do moeto mesto na ziveenje...coekot si e registriran na WU i po nego se orientiram....ama ako primer kaj nego e 6C kaj mene e 8 ili 9 a meram na terasa koja ne e na sonce ili nesto klimatski optovarena. Denski se i pogolemi razlikite...a 2-3 stepena ili jace e golema razlika posebno za kriticnite momenti okolu tocka na bivalencija....dali e -7 -10 ili -2 e golema razlika.

Последно уредено:
Za montazata barem znam deka drugar ti ja montirase....jivi.mk nekoj bese taka ? Gjon od konduri neka namesti sledniot put a ne tvrda guma, on neka ti ja sredi sea i 5,5metrite bakari so ti gi ucukal. Slusnal toj bafer za klima sto e ?
Za drugata istata za kaj sestrati sto ja zema nesto ne se bunis....taa ko sat si raboti, samo tvjava e so mani ;)
гума ставив јас накнадно, иначе беше ептен катастрофа
е да таа кај сестра ми не се слуша и не дрндори ич, може и до метражата да е, таа е на 3 а мојата дупло. Ке ги извадам утре гумите и ќе видам да не стегаат нешто држачите па ќе ви јавам

гума ставив јас накнадно, иначе беше ептен катастрофа
е да таа кај сестра ми не се слуша и не дрндори ич, може и до метражата да е, таа е на 3 а мојата дупло. Ке ги извадам утре гумите и ќе видам да не стегаат нешто држачите па ќе ви јавам
Можно да е и до ѕидот каде што е монтирана.На работа имам два Беко инвертори едниот е монтиран на дилатација помеѓу два столба.Кога работи поготово на ниски вртежи целиот ѕид вибрира и се слуша непријатна бучава, изгледа влегува во резонанса. А другиот е монтиран на ѕид најверојатно цигла не се слуша кога работи.[DOUBLEPOST=1478216844][/DOUBLEPOST]
Za drugata istata za kaj sestrati sto ja zema nesto ne se bunis....taa ko sat si raboti, samo tvjava e so mani ;)[DOUBLEPOST=1478215844][/DOUBLEPOST]
Ima nekoj so netatmo vremenska stanica mnogu blisku do moeto mesto na ziveenje...coekot si e registriran na WU i po nego se orientiram....ama ako primer kaj nego e 6C kaj mene e 8 ili 9 a meram na terasa koja ne e na sonce ili nesto klimatski optovarena. Denski se i pogolemi razlikite...a 2-3 stepena ili jace e golema razlika posebno za kriticnite momenti okolu tocka na bivalencija....dali e -7 -10 ili -2 e golema razlika.
Што користиш за мерење?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom