Најекономично греење и ладење

Член од
18 август 2015
Мислења
213
Поени од реакции
420
@wiksa u redu e druze, nema sto da se izvinuvas dovolno im pokaza...neli ti e cudno sto "novopodnovenive" ne gi pokazaa svoite novi a i namontirani klimi, a ne pa nekoja slika od merac da pokazat?....moze Anhoch neznaat kade e :)
zatoa uzivaj i ne si zimaj obrvrska da reportiras
Немој да го одвраќаш. Нема обврска, секако, но со тоа на многу ќе им помогне, знаејќи дека секоја информација може да биде од помош и да се најде во конкретна ситуација. Затоа го охрабрувам и го поддржувам со праксата што ја воведува. Можеби и ние другите треба нешто од него да научиме и да го следиме неговиот пример.
Во секој случај неговиот пример е за поздравување.
Само напред,
Поздрав.

Член од
1 ноември 2013
Мислења
616
Поени од реакции
529
Има ли некој приметено на надворешната единица под горниот капак кај што е инвертерскиот дел, електрониката, дали свети одвреме навреме нешто како лед диода внатре ? баш сега пиев кафе надвор и ја загледав пошто на тераса ми е над глава, одвреме навреме светнува нешто внатре :D
морам да одам сега пак надвор да не почне да смрди, да се запали, не дај боже

Член од
5 декември 2015
Мислења
216
Поени од реакции
266
Se askas ili ozbilno? Tesko deka sijalicka ima vnatre iskrenje nekoe da ne e. So laserce da ne te zeza nekoe dete od komsii :D

Член од
1 ноември 2013
Мислења
616
Поени од реакции
529
Se askas ili ozbilno? Tesko deka sijalicka ima vnatre iskrenje nekoe da ne e. So laserce da ne te zeza nekoe dete od komsii :D
озбилен сум, еве сега пред малку ја намалив Т и се исклучи надворешната, ама пак светнува одвреме навреме, само сега е зелено светло а кога работи компресорот жолто.
убаво се гледа баш кај што се спојуваат горниот капак со предната маска над компресорот, тука е целата електроника
неможам да го снимам со телефонот да видите, треба некоја професионална камера
ја искористив климата на @vedar за да знаете кај да видите ако ви се климите на доста темно место, од тоа заокруженото излегува пригушено светло одвреме навреме
Chrysanthemum.jpg

Последно уредено:
Член од
5 декември 2015
Мислења
216
Поени од реакции
266
Eve ti kaj mene pod toj kapakot kaj so si obelezil sto ima (so crvenoto zaokruzeno kaj sto e) ama ja svetlenca ne gleam kaj daikinot. Edinstveno da ima poradi dijagnostika nekoja za serviserive ama toa nekoj od niv da kaze..
za yamaha.jpg

Член од
27 август 2016
Мислења
161
Поени од реакции
155
Има ли некој приметено на надворешната единица под горниот капак кај што е инвертерскиот дел, електрониката, дали свети одвреме навреме нешто како лед диода внатре ? баш сега пиев кафе надвор и ја загледав пошто на тераса ми е над глава, одвреме навреме светнува нешто внатре :D
морам да одам сега пак надвор да не почне да смрди, да се запали, не дај боже
Таа лед диода најверојатно е за дијагностика.Кај мене таква има во внатрешната, претпоставувам и во надворешната.Како и да е не се замарај со тоа се додека климата работи ок. Таа е наменета за сервисери за полесно локализирање на евентуален дефект(секој различен мод/ритам на трепкање на диодата означува одредена грешка).

Член од
1 ноември 2013
Мислења
616
Поени од реакции
529
Таа лед диода најверојатно е за дијагностика.Кај мене таква има во внатрешната, претпоставувам и во надворешната.Како и да е не се замарај со тоа се додека климата работи ок. Таа е наменета за сервисери за полесно локализирање на евентуален дефект(секој различен мод/ритам на трепкање на диодата означува одредена грешка).
да да баш така е, не свети она цело време него трепнува на 2-3 секунди, инаку климата работи одлично сега за сега, ја пуштив пак во погон 23с. па што сака нека биде :D

Член од
26 септември 2016
Мислења
166
Поени од реакции
190
да да баш така е, не свети она цело време него трепнува на 2-3 секунди, инаку климата работи одлично сега за сега, ја пуштив пак во погон 23с. па што сака нека биде :D
Извини ако сум испуштил но за кој модел на клима се работи, да може по спец некаде на нет да провереме дали има диода за диагностика.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Shukjur ednas i da ja pofalis :)
Veruj mnogu pozafrknato e koga ke dades mnogu pari za klima a ke iskoci so mani.
Inace taa tvoja klima ima mnogu dobar kompresor....kolku za info ;)

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Немој да го одвраќаш. Нема обврска, секако, но со тоа на многу ќе им помогне, знаејќи дека секоја информација може да биде од помош и да се најде во конкретна ситуација. Затоа го охрабрувам и го поддржувам со праксата што ја воведува. Можеби и ние другите треба нешто од него да научиме и да го следиме неговиот пример.
Во секој случај неговиот пример е за поздравување.
Само напред,
Поздрав.
A ja bi te ohrabril i ti konecno da postiras so sliki kako wiksa....tolku vreme si na Fujitsu redno e da vidime nesto slikovito i od tebe ;)
Usput od kaj gi donese tie modeli sto gi nema tuka ako ne e tajna ? (moze i na PP)
a Anhoch imas u GTC, Ramstor, Jumbo....ajt ke najdes...da ne vadam i mapi :)

Член од
27 август 2016
Мислења
161
Поени од реакции
155
Badzo ti koga ja kupi koga pocna da ja otvaras :D
Фала богу уште не сум ја отворил:). Кога ја монтираше монтерот ја приметив диодата како светка под капачето кај што се приклучува кабелот што оди кон надворешната единица;).

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
@Pero007 Kolku baterii koristi toj termometrot sto go imas zemeno....znam kaj go ima nego za bateriite me interesira dali se mnogu na broj i kolku se....i nadvor i vnatre ?
Go imas sporeduvano so nekoj zivin termometar dali tocno meri temperaturi ?

Член од
27 август 2016
Мислења
161
Поени од реакции
155
@Pero007 Kolku baterii koristi toj termometrot sto go imas zemeno....znam kaj go ima nego za bateriite me interesira dali se mnogu na broj i kolku se....i nadvor i vnatre ?
Go imas sporeduvano so nekoj zivin termometar dali tocno meri temperaturi ?
Внатрешниот има 2х1,5в АА, а надворешниот 2х1,5в ААА .Немам друг термометар за споредба.По спецификација има точност +/- 1С.

Kajgana Shop

На врв Bottom