- Член од
- 21 октомври 2016
- Мислења
- 527
- Поени од реакции
- 677
Какво хитачи какви пич мајчини, само хансол и ништо друго [emoji1]
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
... ми пречи е млакото дување...Далечинското кога ќе ја исклучам климата не се исклучува екранчето..
Фала,кабелот е привременоSo zdravje da te sluzi.. nego te gleam vaka meraklija si za majstorlak greota e vnatre kabelon od dolen steker da zjae, ukopavaj go i steker gore desno do klima ko sto valja i trebujeili barem u kanalce samoleplivo toa e najlesno..
Бидна и монтажата. Како што пишав и претходно еве неколку слики од монтажата и работата на климата. Надворешната единица е многу габаритна и е поставена на претходно направено постоље, а додека внатрешната очекував да биде многу поголема (но е подебела
) , па така да супер си легна на ѕидот. Климата ја монтираше мајстор Златко и топла препорака до некого ако му треба монтер. Должината на бакарните цевки ми излезе 2.5 м. Исто така беше извршено и вакумирање, како и поставување на гумени парчиња (не бафери) помеѓу надворешната единица и постољето. Далечинското е перверзија, така да тек сега ќе го проучувам. Знам дека далечинското има можност за пресметка на потрошувачка но не знам колку е меродавна и отприлика е вака - пуштена да работи од 18.00 не покажуваше ништо. Во 19.00 пишуваше 0,4кв и околу 21.00 1.1кв. Сега (22.10ч)повторно проверив и пишува 1.4кв, но понекогаш па несака да покаже (22.40ч) колку потрошила туку само трепкаат цртички. Целокупната работа на климата е доста тивка, со појачување на звукот при најголема брзина, но не е нешто страшно. За многу кратко време ја постигнува температурата и понекогаш ептен слабо дува или скроз не дува , се исклучува. Сега за сега толку, па деновиве ќе го прочитам упатството и ќе пишам уште нешто. Сликите од надворешната не се којзнае што бидејќи веќе се стемни кога ја сликав, така да утре задутре ќе пуштам пак.
Прегледај го приврзокот 158771 Прегледај го приврзокот 158772 Прегледај го приврзокот 158773 Прегледај го приврзокот 158774 Прегледај го приврзокот 158775 Прегледај го приврзокот 158776
јас само би прашал зошто 2,5м? монтерот не ти кажа за минималната должина на цевки од 3м?Бидна и монтажата. Како што пишав и претходно еве неколку слики од монтажата и работата на климата. Надворешната единица е многу габаритна и е поставена на претходно направено постоље, а додека внатрешната очекував да биде многу поголема (но е подебела
) , па така да супер си легна на ѕидот. Климата ја монтираше мајстор Златко и топла препорака до некого ако му треба монтер. Должината на бакарните цевки ми излезе 2.5 м.
Telefonite od site monteri ti se napisani na garantniot list kaj sto treba da ti udrat pecat.[DOUBLEPOST=1477560453][/DOUBLEPOST]Има ли некој тел. број од монтериве за продолжување на гаранцијата за климите од Греемак реон Скопје.
@macci Zavisi kako gi merel, ako 2,5m mu se od nadvoresnata edinica do zidot, uste 50cm sigurno ima vo vnatresnata i ke fati tocno 3m.Telefonite od site monteri ti se napisani na garantniot list kaj sto treba da ti udrat pecat.
Tolku e, pred nekoj mesec bev na gosti vo okolinata na varazdin ima drva po 35-40 evra kubik, a ima pilanski otpad naseckan na 30 santima 4 kubika 100 evra.интересен напис за оваа проблематика од Хрватска... ме изненадува ниската цена на дрвото таму, 250 до 350 кн по метар ?? да не е некоја друга единица нивниот со нашиот метар ??
Stotinjak pulskih kućanstava "pobjeglo" od Plinare, drva još uvijek najpovoljnija
da, i bratučedmi potvrdi...tamu e skapo pilenjeto, a drvata se duri i poeftini od kaj nas...Tolku e, pred nekoj mesec bev na gosti vo okolinata na varazdin ima drva po 35-40 evra kubik, a ima pilanski otpad naseckan na 30 santima 4 kubika 100 evra.
Vo Srbija se naogja drva i za 30 evra kubik, buka i dab normalno.
Zosto se javuvase vo oficijalniot servis pa vo toj katalogot od lg imase za site lg do koja dolzina se poveketo se 5 metri ( mislam tolku e za tvojot model so 950 gr freon ) I nekoi 7.5metri kako mojata( so 1 kg freon) . LG Staval freon ne stedel ako za drugo ne go biva bas mnogu.јас само би прашал зошто 2,5м? монтерот не ти кажа за минималната должина на цевки од 3м?
или кога монтираат монтерите со нивни бакарни цевки може и помалку од минималните 3м.или толку му било парчето
плус оваа твојата е 5ка клима,голема е.требало подолги цевки.
да не те разочарувам ,дај боже да ти се погоди климата,без проблем да ти тера
јас за мојата прашав во официјалниот сервис во србија,ми рекоа минимум е 3м,максимум 15м.до 7,5м може да тера со фреонот што е внатре,после тоа се дополнува,но максимум 15м. и обавезно вакумирање.
си купив цевки 3м и тоа е тоа.
Mozi da ti buci vnatresnata da se slusa preku cevkite nekoj zvuk koga ke raboti na pogolemi hz vo najladnoto.
Со здравје да ја користиш. Долго да ти врши работа.Бидна и монтажата. Како што пишав и претходно еве неколку слики од монтажата и работата на климата. Надворешната единица е многу габаритна и е поставена на претходно направено постоље, а додека внатрешната очекував да биде многу поголема (но е подебела
) , па така да супер си легна на ѕидот. Климата ја монтираше мајстор Златко и топла препорака до некого ако му треба монтер. Должината на бакарните цевки ми излезе 2.5 м. Исто така беше извршено и вакумирање, како и поставување на гумени парчиња (не бафери) помеѓу надворешната единица и постољето. Далечинското е перверзија, така да тек сега ќе го проучувам. Знам дека далечинското има можност за пресметка на потрошувачка но не знам колку е меродавна и отприлика е вака - пуштена да работи од 18.00 не покажуваше ништо. Во 19.00 пишуваше 0,4кв и околу 21.00 1.1кв. Сега (22.10ч)повторно проверив и пишува 1.4кв, но понекогаш па несака да покаже (22.40ч) колку потрошила туку само трепкаат цртички. Целокупната работа на климата е доста тивка, со појачување на звукот при најголема брзина, но не е нешто страшно. За многу кратко време ја постигнува температурата и понекогаш ептен слабо дува или скроз не дува , се исклучува. Сега за сега толку, па деновиве ќе го прочитам упатството и ќе пишам уште нешто. Сликите од надворешната не се којзнае што бидејќи веќе се стемни кога ја сликав, така да утре задутре ќе пуштам пак.
Прегледај го приврзокот 158771 Прегледај го приврзокот 158772 Прегледај го приврзокот 158773 Прегледај го приврзокот 158774 Прегледај го приврзокот 158775 Прегледај го приврзокот 158776
Ти благодарам.Со здравје да ја користиш. Долго да ти врши работа.