Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Pisuva covekot deka kupil klima koja ete ne e GREE i odma eden mu vika sto mu davate lajkovi, drugiot mu vika za tolku KARTI oti ne si kupil od ova-ona, ne da e bezobrazno, vulgarno stanuva.
Prviot od ovie dvajca stana ekspert so 10 saati guglanje na kompjuter, a vtoriot stana ekspert so citanje na negovite postovi.

Pisuva covekot deka kupil klima koja ete ne e GREE i odma eden mu vika sto mu davate lajkovi, drugiot mu vika za tolku KARTI oti ne si kupil od ova-ona, ne da e bezobrazno, vulgarno stanuva.
Prviot od ovie dvajca stana ekspert so 10 saati guglanje na kompjuter, a vtoriot stana ekspert so citanje na negovite postovi.
Ako znaes podobro kazimu zosto isklucva jas eve neznam?

Plati pa klati...kompenzacija odbiena :D

Ako znaes podobro kazimu zosto isklucva jas eve neznam?
Isklucuva zatoa sto ja postiga zadadenata temperatura, nisto cudna za ovie uslovi, ako prodolzi so rabota na bilo kakov minimum ke ja kaci temperaturata poveke od sto mu e zadadena.[DOUBLEPOST=1476569924][/DOUBLEPOST]
Plati pa klati...kompenzacija odbiena :D
Nejkam da padnam na tvoe nivo i non-stop da ti repliciram za site lagi i dalaveri sto gi pises na forumot najmnogu oti nemam vreme. Edno vreme barem bese pritaen, demek prijatelski sovetuvas naivni masi, ama u posledno vreme epten se otvori, pocna i da gi vregas i provociras lugeto sto pola dobija ban od sto nemozat veke da te trpat. Pogovorkata vika.. od rak,merak i PROSTAK nema lek.

Последно уредено:
Nejkam da padnam na tvoe nivo i non-stop da ti repliciram za site lagi i dalaveri sto gi pises na forumot najmnogu oti nemam vreme. Edno vreme barem bese pritaen, demek prijatelski sovetuvas naivni masi, ama u posledno vreme epten se otvori, pocna i da gi vregas i provociras lugeto sto pola dobija ban od sto nemozat veke da te trpat. Pogovorkata vika.. od rak,merak i PROSTAK nema lek.
A zines Gree go spomnuvas, primetuvas ?....i banerot go trgnaa radi tebe :)
Aj shukjur so kompenzacija moze i tvoite energeticari ke gi reklamiraat ;)
A za PROSTAK mislam zasluzuvas odmor ;)

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
A zines Gree go spomnuvas, primetuvas ?....i banerot go trgnaa radi tebe :)
Aj shukjur so kompenzacija moze i tvoite energeticari ke gi reklamiraat ;)
A za PROSTAK mislam zasluzuvas odmor ;)
Stvarno??? bravo be mome, i daj ziti se kazi koj se tie moi energeticari bas me zanima !!!
A zines ustvari ti go spomnuvas Grrreee, daj kazi jas sto spomnuvam, epten ze zbrka nesto, panika pocna da te faka, ne znaes ni od kaj si pocnal, ni sto veke si kazal, ni so kogo zboruvas,site se isti veke ze tebe ako te napadnat, bolna rabota!!!

Stvarno??? bravo be mome, i daj ziti se kazi koj se tie moi energeticari bas me zanima !!!
A zines ustvari ti go spomnuvas Grrreee, daj kazi jas sto spomnuvam, epten ze zbrka nesto, panika pocna da te faka, ne znaes ni od kaj si pocnal, ni sto veke si kazal, ni so kogo zboruvas,site se isti veke ze tebe ako te napadnat, bolna rabota!!!
Dezuras tuka da me isprovociras da ti vratam prostacki kako sto ti napagjas ama ne nasedam na tvoite provokacii lepi...zivej so toa :)
Idi ti kupi konacno merac i termometar pa dokazi se sto ti moze klimata, ke donirame ako treba za tvojata golema "investicija" od zelen pazar....ne tuku filozofiraj....od filozof do prevarant malku ima...seirot ke bide moj ko ke te zapicat so merenja Hansolite u ladnoto koga kaj tebe ke bide 21C (a i toa na zimi majka) nit merac nit supelka imas pokazano.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Isklucuva zatoa sto ja postiga zadadenata temperatura, nisto cudna za ovie uslovi, ako prodolzi so rabota na bilo kakov minimum ke ja kaci temperaturata poveke od sto mu e zadadena.

Edno e da raboti na 450-500w minimum drugo e da bidi minimumot primer kako na tvojata Panasonik 160w ili kako na Hansolot 110-120w I da ne isklucuva a drugo e da ti isklucva celo vreme i da ti duva ladnicko dodeka se ladi izmenuvacot I da vrti celo vreme ventilatorot I povtorno pak taka vo Krug. Jas eve mu pisav I togas deka nema komotna rabota lg ama toa e toa
http://forum.kajgana.com/threads/Најекономично-греење-затоплување.39011/page-673#post-7857585

Dezuras tuka da me isprovociras da ti vratam prostacki kako sto ti napagjas ama ne nasedam na tvoite provokacii lepi...zivej so toa :)
Idi ti kupi konacno merac i termometar pa dokazi se sto ti moze klimata, ke donirame ako treba za tvojata golema "investicija" od zelen pazar....ne tuku filozofiraj....od filozof do prevarant malku ima...seirot ke bide moj ko ke te zapicat so merenja Hansolite u ladnoto koga kaj tebe ke bide 21C (a i toa na zimi majka) nit merac nit supelka imas pokazano.
Aj nemam vreme da si go ladam sega so tebe, a tocno go najde praviot zbor koj te opisuva, tezok prevarant so umisla si. Merac si imam odamna, si meram ona sto me zanima mene a ne tebe, niti mi e celta ne nekoj nesto da dokazuvam so toa, nema greska pa sliki ke se macam da stavam espesali for ju :vozbud:, Aj guglaj me i ponatamu.

Aj nemam vreme da si go ladam sega so tebe, a tocno go najde praviot zbor koj te opisuva, tezok prevarant so umisla si. Merac si imam odamna, si meram ona sto me zanima mene a ne tebe, niti mi e celta ne nekoj nesto da dokazuvam so toa, nema greska pa sliki ke se macam da stavam espesali for ju :vozbud:, Aj guglaj me i ponatamu.
Nemoj da se macis da ne ti padne od stud :D
Sea ti poveruvaa zasto nema da gi udostois so sliki i merenja....kako se vikase ona nemas sto?...neso na M bese ? :D
Ke te guglam so servisni....i lazni tvinovi....poveli i drugpat filozofe

• Ми се допаѓа
Imeno za Mits. Electric msz-fh cenata se odnesuva za 25ka (9000btu) ili 35ka (12000btu)

Malku e gresno napisano vo rekamata kade pisuva deka gre do -25C.

Inaku ovaa MSZ-FH e vrvniot model, dodeka Mits. Heavy e osnovniot model.
Ako komparirame MSZ-FH 35 so 45ka od Mits. Heavu, iako e 45ka topl. kapacitet e gore dole ist, ali cop i dr. karakteristiki se na stranata na MSZ-FH.

Moj predlog za MSZ-FH, bez dvoumenje

Nemoj da se macis da ne ti padne od stud :D
Sea ti poveruvaa zasto nema da gi udostois so sliki i merenja....kako se vikase ona nemas sto?...neso na M bese ? :D
Ke te guglam so servisni....i lazni tvinovi....poveli i drugpat filozofe

Eve malce i jas da pofilozofiram vo slobodno vreme i da ukazam na nekoi raboti koi sto mnogu od korisnicie, segasni i idni, niti se svesni niti ke bidat svesni koj i kako gi dupci. Celta mi e da im otvoram oci i ako sakaat nesto i da naucat od mene kako korisnik koj dobro ja procesla materijata za da ne frli pari vo vetar.
Imeno sekoja klima e sostavena od vnatresen i nadvoresen del koi si odat so posebni oznaki za sekoja od niv. Toa e kako ime i prezime vo koe sekoja bukva i brojka e vazna i treba da se pazi da ne ti podmetnat nesto so drugi oznaki, zatoa sto toa po defolt znaci drugi karakteristiki. Veke ima diskutirano mnodu okolu toa i pocituvaniot korisnik @Strelec ja branese i obrazlagase sekoja bukva i brojka deka nekogas e mnogu bitna, a nekogas i bogami ne bila bas mnogu bitna posto oznacuvala nesto mnogu bitno a nekogas nesto mnogu sporedno demek neli.
Eve za pocetok primer od edna firma, ne e bitno koja, kade ako vnimatelno poglednete ke primetite edna nelogicnost, ali prvo poglednete dobro
screenshot.3.jpg
Daikinot e so normalni oznaki i taka izgleda najnormalnata ponuda na klima, ima ime i prezime i nema nisto cudno, no veke kaj Mideata ima nesto cudno, prvata oznaka koja ja oznacuva vnatresnata edinica e ista za site 3 nadvoresni, znaci vnatresna koja treba normalno da odi samo so 12-kata e iskoristena i kaj 18-ka i duri kaj 24-ka. Protokot na vozduh, jacinata na duvanje potrebna za edna 24-ka e znaci limitirana i takva edna vnatresna bi trebako da ja gusi nadvoresnata. Ne deka nema da raboti, no mislam deka ne e vo red da se prodava na ovoj nacin. Sepak prodavacot barem posteno ja oznacil vo ponudata pa na kraj kraeva neka si otvori oci kupuvacot.
Koga ke kupite znaci klima dobivate set od 2 kutii na koi ima oznaki kako za vnatresnata, taka i na nadvoresnata, so proveruvanje na ovie oznaki vie ste sigurni deka ste go dobile toa sto treba.
E sega imame slucaj na proizvoditel koj ne gi poznava izgleda nitu ovie osnovni pravila da mu dade ime i prezime na proizvodot i misli izgleda deka potrosuvacite se epten prosti i namerno ili nenamerno si igra majtap so tolkava neozbilnost. Aj da pocnam so primeri !!!
screenshot.4.jpg screenshot.5.jpg
Imame slucaj 2 klimi so ista oznaka na nadvoresna edinica, razlika u cena samo iljadarka, bi trebalo da e ista nadvoresnata poradi prezimeto K3DNC4D no ete ne e demek, se razlikuvaat vo tezina za 2,5 kg, se razlikuva vo gabarit, se razlikuva vo potrosnja, a interesno vnatresnata e razlicna a isto tezi?????? I sega nekoj ke kaze vo odbrana ama ne e mozno da se isti, a ja bi rekol a zasto da ne se isti, stavas istiot materijal vo druga kutija so pogolem gabarit i dobivas +2.5 kg na tezina, a razlikata za zelezoto ke si plati nekoj budala so taa iljadarka plus. Drugo prasanje, poracuvam jas edna od tie dve i doaga kutijata so taa oznaka K3DNC4D i sega treba da ja meram li ? sto treba sega jas da pravam za da znam koja demek sum ja dobil, prvata ili vtorata i sto potrosuvacka ima ako veke nesto e tocno uopste od toa deklariranoto ??? ili treba da sum prezadovolen sto za tie pari sum kupil uopste nekakov inverter, treba li sega @yamaha10 da zeme da ja meri za da znae sto dobil??
Aj za ovie eftini modeli da se stedi i da se stava koj znae sto pod ista oznaka, ne mozam da se nacudam kako e mozno i za tolku faleniot Hansol da se desava istata situacija
screenshot.8.jpg screenshot.9.jpg screenshot.10.jpg
12-ka i 18-ka so ista oznaka no so razlicni karakteristiki, 18-ka i 24-ka se 2 iljadi razlika, site se demek hansol, 24-kata raboti samo do -20, zosto e togas hansol se prasuvam a ima i razlicna nadvoresna od prvite dve, corba kasa, a ima demek i hansol so uste 5-6 drugi oznaki, koga rabotel na -15, koga na -20, sega duri i do -30 stigna, evolucija na delo so servisni ko od nasite fakulteti diplomi, citam skoro Panasonik razvil klima so rabota do -30 i kosta preku 3000 evra, ovie ni sram ni perde se falat so -30 za 600 evra. SMESNO

I na kraj slag na tortata vrvot od ponudata U-CROWN so slika od eden bg sajt
screenshot.1.jpg
Racunam i ne mi se veruva SAMO i pak SAMO 140 leva ili po naski 70evra razlika od 9-ka do 18-ka, razlika od samo 4000 denari za duplo pojaka klima, i tuka sigurno ne e ista ke kaze nekoj nadvoresnata edinica, e ne e garant :tapp:, budala e kinezot, ustvari nekoj e budala samo ne znam koj. Bas bi sakal da cujam so ke e komentarot na vakvo svetsko cudo

Vo red e a ventilatorot vrti uste sporo koga e podzatvoren difuzerot?
Imam pisano ovde za nea kako raboti I na nekoi drugi mesta baraj lg d12ak-s12ak na prebaruvacot
A nadvoresnata bucna e malku taka?
Za 50 karti Hansolot e top vo odnos na lg to
Bas deneska primetiv,kako sto rekov difuzerot e polu zatvoren i duva slab ama laden vozduh a nadvoresnata edinica voopsto ne raboti ni brci ni vrti,ova vaka traj tocno 5 min i pak si prodolzuva toplo da duva. Resenie ima nekoe ili takov i e principot na rabota nema sto da se pravi ?

Na koja temperatura ja rabotis? @rukio
Toa 5 min ne e nesto merodavno ako e potoplo so sati moze da vrti ( inace non stop vrti taka ventilatorot mozes da probas ako zadavas 25 stepeni I vo sobata e tolku namalija na primer 20 stepeni samo ke si vrti ventilatorot nema da se uklucva ke si sedi podzatvorena. Takva e rabotata na Lg.

Kako sto ti pisav kreni go difuzerot na vtora pozicija od gore I pustija na 3-4 brzina poretko ke isklcva.
Koga ke bide poladno nema da isklucuva.
Inace kolku ti e brzina na fan posilna tolku pomalku trosi.
Na Auto fan poveke trosi. I ne mu e pogoden auto fan.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom