Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Не е за мене, ми брка работа Хитачито сега за сега.
Пријател мој се заинтересирал за Виваксов и за Грее-то. Е сеа со попустот се 6 "пива" разлика.
Затоа барам ако некој има сервисно да видиме дали ја бива.
Прехтодно само 2к беја разлика и воопшто не влегуваше во споредба.
Сега некако се избалансирани. И двете се добри. Ако ти е битна цената Vivax е изборот. Ако ти менува -20, поголемиот проток и гаранцијата од 5г тогаш gree е изборот. Неможеш да згрешиш со било која.

Мала дигресија али да не се наоѓа торентче за Crisis in Six Scenes на Вуди серијава или сум смешал датуми нешто?

Мала дигресија али да не се наоѓа торентче за Crisis in Six Scenes на Вуди серијава или сум смешал датуми нешто?
Не си. Вчера и беше premiere date, ако наjдеш прати ми и мене

Ломото крај на октомври.
Инаку ако макс буџет е 40к зошто не земеш во предвид конзолна имаш и од вивакс и од грее кој влегуваат во буџетот ?
Макс. Буџет е 500, сосе монтажа преку сила 600 еур... Пред пар месеци можда ќе закрпев уште некоја илјадарка, сега што знам, малку веројатно... Нејсе, до 15.10. морам да најдам чаре.

Затоа и кажав сега е голема разлика, а пред тоа беше 95% за гри.
Ако може да ми најдете сервисно би било супер. Мора да провериме што има во тој Вивакс, јас на нет неможам ништо да најдам.

Прехтодно само 2к беја разлика и воопшто не влегуваше во споредба.
Сега некако се избалансирани. И двете се добри. Ако ти е битна цената Vivax е изборот. Ако ти менува -20, поголемиот проток и гаранцијата од 5г тогаш gree е изборот. Неможеш да згрешиш со било која.

@mt07485 барај од @klimi.mk сервисно и тестови, може и еуровент ќе ти даде да видиш колку топлина дава на различни температури, и нормално каков COP има

Eksperti, najdete mu maana na inverterov 18 000btu za 30k

http://setec.mk/Heating-Cooling/Air...split-systems/ST-CS-55AINV-M150-18000BTU65623

Pishuva Hitachi compresor ako ne e laga posto @Strelec sigurno ne veruva
Za kompresorot neznam ama golema lazga im e potrosuvackata :)
Ne e ni za smeenje ova so potrsouvackata, na vakvi podatoci nasednuvaaat golem broj kupuvaci sto ne gi razbiraat rabotite.
Pisuva deka godisno ke potrosi "Annual Energy Consumption: 780kwh" sto e adekvatno za nekoja 9000btu klima, daleku od potrosuvacka za 18ka.
A toa znaci deka ili mnogu slabo gree klimava t.e ima slab PdesignH, ili slab SCOP ....ili i dvete komplet.....posto i najstedlivata 5,5ka kako Mitsubishi FH50VE trosi skoro duplo (1372Kwh) no i dobro gree so PdesignH=4,5
MSZ-FH50VE.JPG

zdravo jas sum na forumov, sakam da zemam WHIRLPOOL SPIW 412 za soba od 30 kvadrati vo kuka izolirana ve molam za mislenje
Pretpostavuvam toa e istata klima sto ja zemal @Neokhor za koja napisa ovde deka se zafrknal..

Последно уредено:
Ok mozebi im e greska, se fakas i ti vednas za slamka, neka e eve duplo, za parite e odllicna.
Nemozam nikade da najdam podetalni specsifikacii za nea. Znam deka ST gi sklopuvaat u garaza no mora da ima nesto podetalno za nea nekade

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom