Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
@tzlatko Заради ова мислење те прашав.Обичните клими работат исто како и инверторите
Јас имам три обични клими и на најниска температура на која работеа досега беше минус 22. Работеа без проблеми. Тоа е опишано и на овој форум, да не барам страна
Разликта помеѓу клима со инвертер и без инвертер (обична ) нема врска со надворешната температура
Еве и јас можам истото да ти го потврдам @Смрт за зони и пајак воз.И ако фати -10 C° што правиме со обичните клими?
Sent from my SM-A310F using Tapatalk
Да бе да...[emoji12]Јас до лани имав клима на R22 и точно дека грее, бидејќи се греам на парно сум ја уклучувал понекогаш за догревање, и баш сум им зборел на луѓе кои викаа дека на минус не греат On/Off климите.Во дефрост идеше негде на секои 15 мин по 5 мин.
Точно дека лани имаше блага зима, инаку заради местоположбата на климата и јас за догревање кога ќе го исклучат парното имам панел.
зависиМуабетот ми беше дека само на On/Off неможеш да се ослониш.
Kлимите се мали потрошувачиМис
Другар,не си во право. Инвертерот клими се фреквентно регулирани. Фреквентни регулатори се уреди кои се користат се почесто кај што има ел.мотори. Многу се корисни кај големи потрошувачи,го нема почетниот удар и пофино го вози ел.моторот,се продолжува животниот век и помала е потрошувачката. Прост пример,колите да немаат гас,туку да работат на on/off принцип,колку би трошеле и колку би траеле?
Zoolander 2 ти се допаѓа?Па не баш... Правев селекција јас сам од фестивалите. Тоа што не ми се допаѓаше, не го ставав.