Елф
of Northern Mirkwood
- Член од
- 31 јануари 2008
- Мислења
- 1.373
- Поени од реакции
- 148
После долго време како пасивен посматрач и јас да се убацам во дискусија.
Ладното помина, па дојде време да се размислува за греење за наредна сезона.
За загревање имам цирка 38 m2, кујна, тарпезарија, дневна + мало ходниче, висина на плафон 2.6m, PVC столарија.
Станот е свртен на северна страна, без фасада, со сендвич ѕидови, под мене се на градско парно, околните станови кој се грее кој е празен.
Изборот сега за сега се сведе на 2 клими.
GWH18QD-K3DNA1G<LCLH>, Lomo-во изгледа како примамлива варијанта но, неможам да најдам сервисно, иако мислам дека е со капилара, што не ми се бандисува баш. Иако цената е ок.
GWH12TB-S3DNA3D, Цената е слична, башка оваа е со сите салтанати. Освен што е послаба + помал компресор.
Совет?
@Strelec
Ладното помина, па дојде време да се размислува за греење за наредна сезона.
За загревање имам цирка 38 m2, кујна, тарпезарија, дневна + мало ходниче, висина на плафон 2.6m, PVC столарија.
Станот е свртен на северна страна, без фасада, со сендвич ѕидови, под мене се на градско парно, околните станови кој се грее кој е празен.
Изборот сега за сега се сведе на 2 клими.
GWH18QD-K3DNA1G<LCLH>, Lomo-во изгледа како примамлива варијанта но, неможам да најдам сервисно, иако мислам дека е со капилара, што не ми се бандисува баш. Иако цената е ок.
GWH12TB-S3DNA3D, Цената е слична, башка оваа е со сите салтанати. Освен што е послаба + помал компресор.
Совет?
@Strelec

) идентични Виола-Нордик и тој податок им е објавен на сајтот (
Замислете колку топлина може да извади кога ке го заврти на 100Hz компресорот
....тоа тестoт на TUV го кажува