- Член од
- 28 мај 2006
- Мислења
- 80
- Поени од реакции
- 6
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
eve edna slika, zavcera staviv odbojnici, sega ne se kako amortizeri, ali sepak vrsat golema rabota i mislam deka toj zvuk sto se prenesuvase na zidot, recisi se izgubi vo celost. Za komentarive na beko, sakam da kazam deka koristam nivni kujnski aparati dve god i sum zadovolen, lani se rasipa nekoj termoprekidac od furnata, se javiv vo servisot posto imaat 5 god gar, si dojdoa ekspresno si go zamenija, se na se zadovolen od servis kako servis. Прегледај го приврзокот 150889
Izberi si ovde, a mozes da gi poracas ovde spored shifrata za Artiklot (Art.No.), ako nema na lager se ceka okolu 2 nedeliДали може информација колку и од каде ги зема одбојниците?
Koja e taa Midea od ST, ja po oznakite nemozam da ja najdamПочитувани пријатели
ми треба помош во избор на клима наменета за ладење и загревање во октомври и април (преодни периоди, зимно време се грее со парно). Добро изолирана нова зграда, во дневата имам Тошиба Сузуми 13 и сум презадоволен но заради парното не ми се инвестира многу за другите соби кои се помали (9 и 12 квадратни метри, плафон нешто под 2.5м).
Разгледував и видов интересни понуди за околу 20.000 плус монтажа. Наводно се работи за инвертери а би преферирал заради комодитет (да не паѓа и качува темп. премногу туку да се одржува). Главна цел е ладење, споредна греење во период кога не би требало да оди под нула (обично пор или околу 10 степени). Според тоа сметам дека релативниот квалитет би играл најголема улога:
- Gree Change 2.5kW GWH09KF-K3DNA5J - 20.000 + монтажа - ГрееМак и АгроТехна
- Vivax Z-design ACP-09CH25AEZI - 23.000 со монтажа - Паком и дилери (пр. екупи)
- Fuego FG 120 ASW INV - 3.5kW - 20.000 (плус монтажа не знам дали беше гратис) - Нептун
Сите три би требало да се инвертери, првите 2 со капацитет од 2.5kw / 9000 BTU, третиот појак 3.5/12000. Со оглед на намената и големината на собите сметам дека всушност 2.5кв се најоптимална димензија.
Прашањето е кој какви искуства има и дали има нешто да препорача? За Тошибата изборот ми беше полесен, со евтиниве не се снаоѓам толку добро.
Во групава најверојатно би влегол и НЕО, а нешто поскап 3.5кв е и ST by Midea (што и да значи тоа) и Heier од Сет. Но не би давал повеќе кеш од што треба.... Препораки?
Dopolna za Save(Energy Save-SE) kaj Change kako se aktivira so Health/Save kopceto...fala na @yamaha10 sto ne napisa deka ja imaKoja e taa Midea od ST, ja po oznakite nemozam da ja najdam
A posto od site 3 sto gi navede niedna nema eurovent ili bilo kakov test za da go dokazat sprotivnoto mozam da go kazam slednoto....samo ednata od tie 3 odnosno Change ima Elektomagneten Ventil(otvorena i pokazana tuka), i ima i Save(ECO) mod za ladenje sto vodi kon A+....a drugive (ako citaat) da si gi soberat partalite i da si gi spustat cenive na Vivaks Fuego ili neka gi otvorat edinicive da vidime dali i sto imaat vnatre, EEV ili kapilari
Toa sto Trajko ili Stojko ke go napise na temava ne go zimajte za gotovo-svrseno, Daikin kompresor u bilo kakva masina nemoze da bide poslab od ebano Beko u koe bogzna sto ima sakal toa nekoj da go svari ili ne neka go dokaze sprotivnoto...makar i so merac nemora test da ima(a nema ni flaer)![]()
Ne e moZno da trosi tolku malce klima od 20 karti I od Greeубава работа е тоа SE ја преполовува потрошувачката која и без тоа е мала
тука не се пофалив ама во ПП ти пишав дека има таква функција и функционира одлично, и што ќе се фалам кога ти го откри тоа и ми го кажа![]()