Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки ај мала помош:

Дали е во ред да се земе инвертор Vivax ACP-12CH35AEVI ? (цена 31.000ден.)

Спецификации линк.

Енергетска ефикасност:

Ulazna snaga hlađenja [W]1095
Ulazna snaga grijanja [W]1117
Protok zraka [m3/h]500
Kapacitet odvlaživanja [l/h]1,2
Buka - UJ [dB(A)]36
Buka - VJ [dB(A)]55
Područje rada-20°C?T?50°C

02356099_21_1_hrv.jpg

@Strelec и останатите ве молам погледнете горе и дајте ми помош.

Нема помош се знае gree и статистика плус ќе ти шуштат колку се добри и тоа гратис. Србите викаат : Теоретски љубав много лепо звучи.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

Нема помош се знае gree и статистика плус ќе ти пуштат колку се добри и тоа гратис. Србите викаат : Теоретски љубав много лепо звучи.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

Drugar ako sakas da odberes klima koja ke vredi za parite najdi vreme i izcitaj nanazad barem 100 strani posto si iskusen forumdzija ke znaes da gi eliminiras trolanjata i favoriziranjata od realnite iskustva..
Za pocetok procitaj nekolku i ke uvidis deka bez da navedes prvenstveno za koja namena ti e klimata, za kolkav i kako izoliran prostror ti e, kukja sprat stan vo zgrada etc nikoj nemoze da ti kaze mislenje!

E Za Samsungot ti vredese ova sto go pusti.Jas preska gi razgleduvav.Ama kaj nas go nema.Cenata mu e okolu 70k
Ziti sve...ako go nema ovoj model kaj nas kako togas cenata ja znaes?
Za 70k 2 ke zemam....samo znaes koa ke stignat ovie kaj nas? 2025 mozda....i ke kostaat barem 100ce...ND se ovie(so greaci) ne se obicni....jaka masina ;)

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Ziti sve...ako go nema ovoj model kaj nas kako cenata ja znaes?
Za 70k 2 ke zemam....samo znaes koa ke stignat ovie kaj nas? 2025 mozda....i ke kostraat barem 100ce...ND se ovie(so greaci) ne se obicni....jaka masina ;)
E pa toa e problemot sto ne gi nosat kaj nas inace cenata vo litvanija,Estonija im e okolu 1100 evra so se danok.Pa i 80k da kostaat bolje toa ke go zemam nego u crawnot.Kako sto razbrav do pred izvesen period nemase prodsdeno nitu eden vo mk.I toj e macka vo vreka kako Hansolot

E pa toa e problemot sto ne gi nosat kaj nas inace cenata vo litvanija,Estonija im e okolu 1100 evra so se danok.Pa i 80k da kostaat bolje toa ke go zemam nego u crawnot.Kako sto razbrav do pred izvesen period nemase prodsdeno nitu eden vo mk.I toj e macka vo vreka kako Hansolot
Ti prvo kupi Hansol pa posle zbori ;)
Ja otupevte temava i ti i tie okolu tebe so toj Hansol...daj najdete si druga zanimacija, fudbal glejte malce :)[DOUBLEPOST=1465937746][/DOUBLEPOST]
Moze info da ti dadam, pomos drugite neka ti dadat poso mene mi e zabraneto da sugeriram
Link1 Link2 Link3

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Ja otupevte temava i ti i tie okolu tebe so toj Hansol...daj najdete si druga zanimacija, fudbal glejte malce :)[DOUBLEPOST=1465937746][/DOUBLEPOST]
Moze info da ti dadam, pomos drugite neka ti dadat poso mene mi e zabraneto da sugeriram
Link1 Link2 Link3
Link1 Link2 Link3
Ok utre ke kupam uste eden i ke gi vrzam paralelno da dobijam Samsung nordic.

Ne Gi biva ovie Toshiba artik po 44 kg se nadvoresnite sigurno imaat staveno zelezo :)[DOUBLEPOST=1465940484][/DOUBLEPOST]
http://forum.kajgana.com/posts/7537511/
Eve ti Ucrown vo zivo. Mozis da kontaktiras so lugeto dali i kako gree., I so monterot isto taka od prva raka da ne bidi rekla kazala.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom