Најекономично греење и ладење

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Член од
9 јуни 2016
Мислења
33
Поени од реакции
8

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Дечки ај мала помош:

Дали е во ред да се земе инвертор Vivax ACP-12CH35AEVI ? (цена 31.000ден.)

Спецификации линк.

Енергетска ефикасност:

Ulazna snaga hlađenja [W]1095
Ulazna snaga grijanja [W]1117
Protok zraka [m3/h]500
Kapacitet odvlaživanja [l/h]1,2
Buka - UJ [dB(A)]36
Buka - VJ [dB(A)]55
Područje rada-20°C?T?50°C

@Strelec и останатите ве молам погледнете горе и дајте ми помош.

Член од
25 април 2008
Мислења
56
Поени од реакции
84
Нема помош се знае gree и статистика плус ќе ти шуштат колку се добри и тоа гратис. Србите викаат : Теоретски љубав много лепо звучи.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

Член од
25 април 2008
Мислења
56
Поени од реакции
84
Нема помош се знае gree и статистика плус ќе ти пуштат колку се добри и тоа гратис. Србите викаат : Теоретски љубав много лепо звучи.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

Член од
5 декември 2015
Мислења
216
Поени од реакции
266
Drugar ako sakas da odberes klima koja ke vredi za parite najdi vreme i izcitaj nanazad barem 100 strani posto si iskusen forumdzija ke znaes da gi eliminiras trolanjata i favoriziranjata od realnite iskustva..
Za pocetok procitaj nekolku i ke uvidis deka bez da navedes prvenstveno za koja namena ti e klimata, za kolkav i kako izoliran prostror ti e, kukja sprat stan vo zgrada etc nikoj nemoze da ti kaze mislenje!

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
E Za Samsungot ti vredese ova sto go pusti.Jas preska gi razgleduvav.Ama kaj nas go nema.Cenata mu e okolu 70k
Ziti sve...ako go nema ovoj model kaj nas kako togas cenata ja znaes?
Za 70k 2 ke zemam....samo znaes koa ke stignat ovie kaj nas? 2025 mozda....i ke kostaat barem 100ce...ND se ovie(so greaci) ne se obicni....jaka masina ;)

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Член од
9 јуни 2016
Мислења
33
Поени од реакции
8
Ziti sve...ako go nema ovoj model kaj nas kako cenata ja znaes?
Za 70k 2 ke zemam....samo znaes koa ke stignat ovie kaj nas? 2025 mozda....i ke kostraat barem 100ce...ND se ovie(so greaci) ne se obicni....jaka masina ;)
E pa toa e problemot sto ne gi nosat kaj nas inace cenata vo litvanija,Estonija im e okolu 1100 evra so se danok.Pa i 80k da kostaat bolje toa ke go zemam nego u crawnot.Kako sto razbrav do pred izvesen period nemase prodsdeno nitu eden vo mk.I toj e macka vo vreka kako Hansolot

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
E pa toa e problemot sto ne gi nosat kaj nas inace cenata vo litvanija,Estonija im e okolu 1100 evra so se danok.Pa i 80k da kostaat bolje toa ke go zemam nego u crawnot.Kako sto razbrav do pred izvesen period nemase prodsdeno nitu eden vo mk.I toj e macka vo vreka kako Hansolot
Ti prvo kupi Hansol pa posle zbori ;)
Ja otupevte temava i ti i tie okolu tebe so toj Hansol...daj najdete si druga zanimacija, fudbal glejte malce :)[DOUBLEPOST=1465937746][/DOUBLEPOST]
Moze info da ti dadam, pomos drugite neka ti dadat poso mene mi e zabraneto da sugeriram
Link1 Link2 Link3

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Член од
9 јуни 2016
Мислења
33
Поени од реакции
8
Ja otupevte temava i ti i tie okolu tebe so toj Hansol...daj najdete si druga zanimacija, fudbal glejte malce :)[DOUBLEPOST=1465937746][/DOUBLEPOST]
Moze info da ti dadam, pomos drugite neka ti dadat poso mene mi e zabraneto da sugeriram
Link1 Link2 Link3
Link1 Link2 Link3
Ok utre ke kupam uste eden i ke gi vrzam paralelno da dobijam Samsung nordic.

GT1

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.207
Ne Gi biva ovie Toshiba artik po 44 kg se nadvoresnite sigurno imaat staveno zelezo :)[DOUBLEPOST=1465940484][/DOUBLEPOST]
http://forum.kajgana.com/posts/7537511/
Eve ti Ucrown vo zivo. Mozis da kontaktiras so lugeto dali i kako gree., I so monterot isto taka od prva raka da ne bidi rekla kazala.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom