Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
нека им е со среќа и со убаво нека си ја користат твоите пријатели климатаSe namontira Hansolkata, pozdrav od monter Zoki do @2ogledala))

Da ti kazam pravo za srekja ja zalivme dobro pa valjda ke bide dobraнека им е со среќа и со убаво нека си ја користат твоите пријатели климата
кога сме кај монтерите, прашај го мајстор Зоки кој му ја поправа електрониката кога има проблем некаде![]()
Dilemata bese Lomo 5.5 ili ovaa za slicna cena, kvadraturata e 40m2 pa gi ubediv za ovaa....ako iskoci slaba go ebav ezot, i ne mi baksuziraj sea so eletroniki 
а што мислиш по твое за нашево поднебје, цела зима Т над нулата, што е подобро, јака 12-ка како хансолот или 2 слаби 9-ки како моите ?Da ti kazam pravo za srekja ja zalivme dobro pa valjda ke bide dobraDilemata bese Lomo 5.5 ili ovaa za slicna cena, kvadraturata e 40m2 pa gi ubediv za ovaa....ako iskoci slaba go ebav ezot, i ne mi baksuziraj sea so eletroniki
![]()
Znaev deka te kompka toaа што мислиш по твое за нашево поднебје, цела зима Т над нулата, што е подобро, јака 12-ка како хансолот или 2 слаби 9-ки како моите ?

да, неото е во иста соба, а другата ќе биде во посебна просторија, сеуште не сум одлучилZnaev deka te kompka toa
Ama u 20m2 i nad nula cela zima so ke ti e hansol so 4Kw?....ne si mi jasen i zasto zema 2komada mesto edna, plus NEOto ti e mislam seuste tamu vo toj prostor....vtorava za spalna li ja zema ?
Sve si ima i za i protiv, generalno ubedebn sum deka edna pojaka nadvoresna pomalku trosi od 2 poslabi edinici, ima tuka diskusii deka bolje e dve zasto ako se rasipat ke se rasipe ednata a drugata ke raboti pa ke se grees na taa ednata, a sto ako dvete se rasipat vo isto vreme koi vo isto vreme i si gi zemal? Posto imam multisplit znam deka za potrosuvackata e taka i tuka nikoj nemoze da me razubedi....1Kw prosek potrosuvacka so 3komada 12ki e epten eftino greenje i nemoze da go zamenat 3 posebni 12ki(edino ako ne se nekoi od po 1000evra 12ki).да, неото е во иста соба, а другата ќе биде во посебна просторија, сеуште не сум одлучил
прашањето беше, за просторија над 30м2 дали е подобро hansol12 за 45К или 2 х change 9 за 40К ?
Баш ќе видиме, ќе биде сличен на Аватар само со далеку покомплексна и поширока сторија - доволно да се продаваат кино сали. Иначе да, all in for the Horde.И мене ме одвраќа што ќе се ослонува премногу на CGI и што ќе биде живописен (преферирам gritty сетинг) али не го менува фактот што ќе се радувам како мало дете со LEGO коцки кога ќе го гледам, па макар и да биде фејл од епски пропорции.
Ќе биде For the Horde дерење во Cineplexx а?![]()
ти можеби имаш gree change што велиш дека мин. потрошувачка и е 900 вати ?Kupuvanjeto na inverter kaj nas e primarno za greenje, duri kako vtora opcija doaga poekonimcno ladenje koe nikoj niti go racuna u povratot na pari od klimata, edno e potrosuvacka od 1kw od obicnata, a drugo e 250w na saat od inverterot. Polemikata vi e totalno promasena so ovie diskusii za Gree 9-ka, bez pari da ja davaat ne vredi, nominalna potrosuvacka od 900w za grenje-ladenje e nonsens, maksimalna 1550w, ludnica, poglednete na visokiot brend klimi kolku e nom-maks. na edna 9-ka, tolku vreme ste na forumot i pak ja gubite poentata, dali vredi ili ne vredi sprema potroseno-isporacano. Ako veke ne vi e bitno toa togas uopste ne kupuvajte inverter, kupete on-off klima i ke imate greenje- ladenje em za eftini pari, em ke bide kolku tolku ekonomicno
Znaci po tolku postovi i pak nisto da ne se kopca, a mislam deka se obiduvav da objasnam najprosto sto moze. Ne rekov minimalna tuku nominalna od 900 vati, dodeka kvalitetni klimi 9-ki imaat nominala 450-550 vati. A za tvoeto kupuvanje gree moze da ti kazam samo deka nema da primetis nikakva razlika u odnos na neoto u potrosuvackata. Slobodno meri koga ke fati zimata kolku ke potrosi ednata, kolku drugata za 24 casa i moze da se iznenadis i da izleze deka greeto trosi i poveke. Zivi bili pa videli, ustvari ti ke vidis pa mozda i ke svatis.ти можеби имаш gree change што велиш дека мин. потрошувачка и е 900 вати ?
јас на кратко само ја пробав на греење пошто многу беше топло овие денови, ама ако лаже апаратот од анхоч лажам и јас, минимално што видов пред да се исклучи беше 280w