Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@Strelec
........
Pokazuvas isklucitelno poznavanje na site tehnicko-komercijalni parametri na GREE klimite, daleku , daleku podobro i od tie sto gi prodavaat. S e n a m e t n u v a zaklucok, samiot od sebe ( do sega ne veruvav) deka si tamu i VRABOTEN. Inaku koj pameten bi se zatepuval i bi gi branel tamu nekoja firma od P.R.C .....Ako ne e taka tek togas ne te razbiram.
.........
Toa e toa, najbitnoto.
Ako ne e nikako povrzan so gree, kako sto samiot strelec vika, togas mnogu nesta ne se za razbiranje (ili ne se vo red):yid:

Akademsko mislenje za tebe e paga vo nesvest.................... I slicno
Za tebe ocigledno ispdnalo podobro sto samo si pominuval pokraj akademski zdania. Toa e cista sreca inaku vo sprotivno, ne bi ni mozel da kupis dva HANSOL-a, kako sto ne mozat ni 90 % od makedonskovo naselenie. Kaj nas ludje sto znaele da pravat avtobusi i seuste itekako znaat to a da go pravat, vozat TAXI, a vladata istovremeno si kupuva avtobusi od P.R.C.
Ne go svacaj ova licno GT1, ama vo mene vrie.............

Za tebe ocigledno ispdnalo podobro sto samo si pominuval pokraj akademski zdania. Toa e cista sreca inaku vo sprotivno, ne bi ni mozel da kupis dva HANSOL-a, kako sto ne mozat ni 90 % od makedonskovo naselenie. Kaj nas ludje sto znaele da pravat avtobusi i seuste itekako znaat to a da go pravat, vozat TAXI, a vladata istovremeno si kupuva avtobusi od P.R.C.
Ne go svacaj ova licno GT1, ama vo mene vrie.............
Bev na ovie akademski zdania ama koga ke razmislam podobro pominaja tie vo bugarskite zdania, a denes ne treba ni da odis samo kes treba.
A I vo Bitola kade edno vreme se pravea kompresori vo 70sta God uste raboti toj kompresor i denes, kakov danfost, expera .....
Ama poeftino gi kostalo da kupvat od stranstvo, stanva zbor za frinko so alatnica, learnica spremena za oruzje da pravi. Sega mozea I inverter kompresor da pravat I klimi.
A hansolot ke si tera na rati.

Eh FRINKO- Bitola, Za toa vreme si pravese sosema pristojni frizideri i ja imaa usvoeno celosno seta tehnologija, go pravea kosturot od lim, gi leea izolaciite so purpen vo specilalna presa ( ova e i najgolemiot problem ka friziderite a tie go praea toa ko bombona), duri imaa i edna linija za pravenje na izmenuvacot ( mene ova najpovece me inpresionirase). Se pravese so zavaruvanje na dva lima eden na drug, rebrata gi izvlekuvaa so komprimiran vozduh na specijalna presa. Ova e sosema druga tehnologija od klasicen klima ured, ne bi mozel so postoeckata oprema da gi pravi, sto ne znaci deka i ne bi mozel so dopolnitelni investicii, no toa e prikazna za drugi ludje i izgleda za drugi drzavi, drugi politicari i nekoi drugi vreminja.
Inace da ti se pluknam vo drzavata na koja ne i trebaat dipl.mas. koj MORAAT i se PRINUDENI da rabotat kako mene nesto sosema drugo, nesto sto treba da raboti nekoj drug, a ne jas da im go zemam lebot.............................................................

Posledno imase I glanc nova farbara.
Nisto od toa skoro ne posti mozi mal del se drugo se isprodade za staro zelezo. A mozam da go slikam kompresor od skoro 50God made in Macedonia
Sto togas se proizveduvse.[DOUBLEPOST=1464278108][/DOUBLEPOST]I vo zlatnite godini togasen koncar ( frinko) proizveduvse frizideri za Philips.
A denes ke bese arcelik ako rakovodstvoto mu ja dadese fabrikata pa mozi I inverter ke pravese. Inace gazdata na arcelik e po poteklo od makedonija.

Последно уредено:
Вакви се во глобала првите впечатоци од Warcraft, до некаде очекувани. Lifeless.

Рано е да коментирам вака на негледано, ама без разлика на тоа што ќе излезе од Warcraft (секако не LOTR), очигледно е дека филмската индустрија иде надолу во брзо темпо.

Во време на феноменални и пакувани стории и скрипти, изведени на секакви платформи од книги и стрипови до видео игри, Холивуд е пренатрупан со глупави и безидејни режисери, сценаристи и "директори" на фотографија кои служат само да носат бокс офис резултати. :busi:
И мене ме одвраќа што ќе се ослонува премногу на CGI и што ќе биде живописен (преферирам gritty сетинг) али не го менува фактот што ќе се радувам како мало дете со LEGO коцки кога ќе го гледам, па макар и да биде фејл од епски пропорции.

Ќе биде For the Horde дерење во Cineplexx а? :D

Препорачајте Клима уред 3.5 kw инвертер, ги разгледував haier tundra и Gree lomo, која е подобра помеѓу овие две?

Препорачајте Клима уред 3.5 kw инвертер, ги разгледував haier tundra и Gree lomo, која е подобра помеѓу овие две?
ако си спремен да дадеш 35К доплати уште 5000 ден и земи си 2 вакви, сигурно повеќе ќе бидеш згреен него било која да ја земеш до 40-45К
DSC00897.JPG

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Se namontira Hansolkata, pozdrav od monter Zoki do @2ogledala :)))
Da ne bide naglo info, vo narednite epizodi ke imate info kako ladi i kako gree
IMG_0945.JPG

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Se namontira Hansolkata, pozdrav od monter Zoki do @2ogledala :)))
нека им е со среќа и со убаво нека си ја користат твоите пријатели климата
кога сме кај монтерите, прашај го мајстор Зоки кој му ја поправа електрониката кога има проблем некаде ;)

нека им е со среќа и со убаво нека си ја користат твоите пријатели климата
кога сме кај монтерите, прашај го мајстор Зоки кој му ја поправа електрониката кога има проблем некаде ;)
Da ti kazam pravo za srekja ja zalivme dobro pa valjda ke bide dobra :) Dilemata bese Lomo 5.5 ili ovaa za slicna cena, kvadraturata e 40m2 pa gi ubediv za ovaa....ako iskoci slaba go ebav ezot, i ne mi baksuziraj sea so eletroniki :)

Da ti kazam pravo za srekja ja zalivme dobro pa valjda ke bide dobra :) Dilemata bese Lomo 5.5 ili ovaa za slicna cena, kvadraturata e 40m2 pa gi ubediv za ovaa....ako iskoci slaba go ebav ezot, i ne mi baksuziraj sea so eletroniki :)
а што мислиш по твое за нашево поднебје, цела зима Т над нулата, што е подобро, јака 12-ка како хансолот или 2 слаби 9-ки како моите ?

а што мислиш по твое за нашево поднебје, цела зима Т над нулата, што е подобро, јака 12-ка како хансолот или 2 слаби 9-ки како моите ?
Znaev deka te kompka toa :)
Ama u 20m2 i nad nula cela zima so ke ti e hansol so 4Kw?....ne si mi jasen i zasto zema 2komada mesto edna, plus NEOto ti e mislam seuste tamu vo toj prostor....vtorava za spalna li ja zema ?

Znaev deka te kompka toa :)
Ama u 20m2 i nad nula cela zima so ke ti e hansol so 4Kw?....ne si mi jasen i zasto zema 2komada mesto edna, plus NEOto ti e mislam seuste tamu vo toj prostor....vtorava za spalna li ja zema ?
да, неото е во иста соба, а другата ќе биде во посебна просторија, сеуште не сум одлучил
прашањето беше, за просторија над 30м2 дали е подобро hansol12 за 45К или 2 х change 9 за 40К ?

да, неото е во иста соба, а другата ќе биде во посебна просторија, сеуште не сум одлучил
прашањето беше, за просторија над 30м2 дали е подобро hansol12 за 45К или 2 х change 9 за 40К ?
Sve si ima i za i protiv, generalno ubedebn sum deka edna pojaka nadvoresna pomalku trosi od 2 poslabi edinici, ima tuka diskusii deka bolje e dve zasto ako se rasipat ke se rasipe ednata a drugata ke raboti pa ke se grees na taa ednata, a sto ako dvete se rasipat vo isto vreme koi vo isto vreme i si gi zemal? Posto imam multisplit znam deka za potrosuvackata e taka i tuka nikoj nemoze da me razubedi....1Kw prosek potrosuvacka so 3komada 12ki e epten eftino greenje i nemoze da go zamenat 3 posebni 12ki(edino ako ne se nekoi od po 1000evra 12ki).
Baska kaj se 3 montazi, kaj se 3 redovni servisi, 3 kompresora sto nekogas ke treba da se zamenat mesto eden.
Ama treba da se gleda i sto klimata ima u sebe vgradeno kako hardwer, konkretno za ovaa sporedba sto ja pravis za slicni pari pre bi zemal Hansol posto pred se e so dvorotoren kompresor, panelot i daljinskoto e so site nisani, horizontalen i vertikalen swing, plazmi tajmeri cuda...snagata e da receme ista so dvata Change ama drugite extra opcii gi nemas sto gi dobivas so Hansolot za tie 5-6000 razlika.
30m2 mislam se premalku prostor za 2 klimi, za 2 sobi e drug muabet, so dvete ti mozes 2 prostora da resis i realno edna pojaka i ne ti ni treba.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom