Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Dali 3,5 ili 5,5 najbitnoto prasanje e kako bi ja koristel, dali ke ja gasis ili ke ti raboti non-stop.
Ako ti treba samo od 16-24 togas imas osnova da odis so 5,5.[DOUBLEPOST=1463423165][/DOUBLEPOST]A kazi mi dali mu spomna nesto na monterot za nisko postavuvanje pod prozor?
Pa za koristenjeto ne bi rabotelo verojatno koga nema nikogo doma odnosno koga i decata se na uciliste. Neznam kako ce odat od dogodina, ako se razlicni smeni ce e ukluceno celo vreme.
Ne mu spomnav zasto mi rece deka ne bi bilo problem visokata pozicija, a i nekako bese pokonzervativen deckoto. A ovie so nisko postavuvanje kako funkcioniraat za ladenje? Za greeenje se cini OK, ama za ladenje da duva od dolu e verojtano neprijatno.
Inaku i ti kako i poveceto na forumot go spomna gree kako opcija. Toa sto gi preferirate e poradi toa sto gi imate kupeno i ste zadovolni od niv, a se najeftini ili ste kolegi od firma :) ?[DOUBLEPOST=1463425495][/DOUBLEPOST]
За таа собичка купи си еден уљен радијатор и крај...
Pa ne e bas sobicka i ne e bas edna ama ajde, inaku do sega ce imav zavrseno rabota[DOUBLEPOST=1463426144][/DOUBLEPOST]
Ogledalo ti kaza panelni iako mislam deka oficijalniot izraz e parapetni vnatresni edinici i problemot so niv e sto se poskapi a nema nikakva pricina barem kupuvacot ne glea zasto. Ja prvo takva sakav da stavam gi ima i Daikin ama koga mi lupnaa cena so zdrava razlika vo odnos na klasicniot model so ista jacina i nemaa odgovor zasto e tolku poskapa osven deka e ponov izum se otkazav. Mozda kroz nekolku godini i niv ke im padne cenata ama za greenje se definitivno podobri poradi niskoto postavuvanje a i poradi vgraduvanjeto vo prostorot vo tvojov slucaj.
http://icsgroup.mk/icsgroup/files/FVXS-F.pdf
A imas i od ovie najnovive (citaj najsoleni) flexi sto se postavuva kade i kako sakas,
http://icsgroup.mk/icsgroup/files/FLXS-B---HR---pamflet-FLEXI.pdf
Inace ubavo ti vika @Strelec nema J3 Daikin 5ka, GV se 5kite..
Ce razgledam kaj ICS za Daikin sto ponuda imaat povtorno verojatno uste utre. Ti Daikin zede na kraj ili nesto drugo?

Последно уредено:
Jas imam gree hansol i za greenje e zver. Lani zimoto na -13 do -15 duvase vrukj vozduh, najtoplo duvanje sto imam oseteno. Na magla-najjgolemiot neprijatel na klimite, nemalo problem. Preklani mislam bese koga nedela dena ne se krena maglata i temperaturata nad 0, najnormalno si ja odrzuvase temperaturata.
Poeftinite modeli na gree neznam kako se, no sigurno se prosecni-Lomo ili podprosecni-Cozy.
No prosecen bi bil i Toshiba Avant, i Daikin-neznam tocno oznaki-J3 da receme, Fujitsu LLC.
E sega ako cenata na soodveten Gree i Toshiba-Daikin-Fujitsu-i sl. model e dosta bliska, normalno deka e podobro so nekoj od brendovite da se odi.
Jas go zemav hansolot 45000 so montaza, najjak model. Za okolu taa cena mozev da zemam prosecen Toshiba-Fujitsu-odnosno Panasonic ke zemev ako ne bese hansolot, modeli sto se vo rang na Lomo.

Nego, stom monteri sto go videle prostorot ti vikaat 5-ka da stavis, mozes da gi poslusas. Sepak ovde na nevideno zborime :toe:

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Jas imam gree hansol i za greenje e zver. Lani zimoto na -13 do -15 duvase vrukvozduh, najtoplo duvanje sto imam oseteno. Na magla-najjgolemiot neprijatel na klimite, nemalo problem. Preklani mislam bese koga nedela dena ne se krena maglata i temperaturata nad 0, najnormalno si ja odrzuvase temperaturata.
Poeftinite modeli na gree neznam kako se, no sigurno se prosecni-Lomo ili podprosecni-Cozy.
No prosecen bi bil i Toshiba Avant, i Daikin-neznam tocno oznaki-J3 da receme, Fujitsu LLC.
E sega ako cenata na soodveten Gree i Toshiba-Daikin-Fujitsu-i sl. model e dosta bliska, normalno deka e podobro so nekoj od brendovite da se odi.
Jas go zemav hansolot 45000 so montaza, najjak model. Za okolu taa cena mozev da zemam prosecen Toshiba-Fujitsu-odnosno Panasonic ke zemev ako ne bese hansolot, modeli sto se vo rang na Lomo.

Nego, stom monteri sto go videle prostorot ti vikaat 5-ka da stavis, mozes da gi poslusas. Sepak ovde na nevideno zborime :toe:
Ako hansolot e sver togas U-Crown2 znaci cudoviste e :)[DOUBLEPOST=1463434824][/DOUBLEPOST]
Порачани се два GWH09KF-K3DNA6J од гримак нека има, ако едната не задоволи ќе се монтира и другата :D
So zdravje da se rabotat

Последно уредено:
...Ce razgledam kaj ICS za Daikin sto ponuda imaat povtorno verojatno uste utre. Ti Daikin zede na kraj ili nesto drugo?
Da daikin zemav zasto vo toj moment bese najdobra ponuda za mene, prolistaj nanazad imam dovolno postovi pisano za da izvleces zaklucok za modelot..

Пристигнаа најновите инвертер модели за 2016 / 17 година за CARRIER, TOSHIBA, HAIER и AUX програмата, со нов модерен дизајн и подобрени карактеристики (зголемен капацитет на греење/ладење, подобра енергетска класа) и со намалени цени!!!

Обратете се на info@energija.com.mk или телефонските броеви подолу за најновиот ценовник.

Прегледајте ја кампањата http://eepurl.com/bYxdCb

Лондонска 1А
1000 Скопје, Р. Македонија
Тел: +389 (0)2 3061 466
+389 (0)2 3061 467
Факс: +389 (0)2 3061 468
Моб: +389 (0)72 213 590

info@energija.com.mk
www.energija.com.mk

Zosto ne go stavite cenovnikot ovde?
Taka nema da mora na 100 lugje posebno da go pustate.
A sekako ovde ke se pisat cenite, ili nekoj sto go dobil od vas cenovnikot ke go prikaci.
Ili poradi "namalenite ceni" ne se osmeluvate.

Toshiba mirai 13 ka so pdizajn h 2800w I nadvoresnata 22kg I cena sigurno 40000den ke gree odlicno vo 10-15 kvadrati :).
Avant 13ka e 33 kg
Koj e za brend marka ova e odlicna prilika. :facepalm:

Change 9ka e podobra opcija so 28 kg nadvoresna a so cena odlicna

Последно уредено:
Pocituvani,

Toshiba Mirai e zamena za Avant modelot na Toshiba i e nov model od 2016 godina.
Podobrenite karakteristiki vo odnos na performansite na Avant moze da Vi gi pratam na email poedinecno.
Vo prilog gi prakam tehnickite karakteristiki od katalog.

Kolku m2 ke gree i ladi normalno zavisi od goleminata i izvedbata na prostorot i temperaturata koja se odrzuva vo istata.

http://energija.com.mk/wp-content/uploads/2016/05/Datasheet_MIRAI_NEW.pdf

Za podetalni informacii i soveti obratete se na info@energija.com.mk.

Toshiba mirai 13 ka so pdizajn h 2800w I nadvoresnata 22kg I cena sigurno 40000den ke gree odlicno vo 10-15 kvadrati :).
Avant 13ka e 33 kg
Koj e za brend marka ova e odlicna prilika. :facepalm:

Change 9ka e podobra opcija so 28 kg nadvoresna a so cena odlicna
Ти и едно пет други не се трпите веќе во темава, апла се гледа дека рекламирате и очигледно сте вработени во фирмата што продава GREE.

Ти и едно пет други не се трпите веќе во темава, апла се гледа дека рекламирате и очигледно сте вработени во фирмата што продава GREE.
Vidi Sega Toshiba Avant 13ka bese 33kg nadvoresna a ovoj mirai 13ka e 22kg pa vidi Sega koja e razlikata ako realno gledas.
A so Gree imam vrska same sto koristam Hansol12ka
A ti slobodno kupisi Toshiba mirai a jas ke si zemam gree change 9ka

Gledam na eurovent stoi deka ima i Mirai 05. Prvpat da vidam tolku mala/slaba klima. No bas takvo nesto bi mi odgovaralo. Kazete mi dali moze da se poraca.[DOUBLEPOST=1463475569][/DOUBLEPOST]
Vidi Sega Toshiba Avant 13ka bese 33kg nadvoresna a ovoj mirai 13ka e 22kg pa vidi Sega koja e razlikata ako realno gledas.
A so Gree imam vrska same sto koristam Hansol12ka
A ti slobodno kupisi Toshiba mirai a jas ke si zemam gree change 9ka
Tezinata na nadvoresnata moze/no nemora da znaci deka e poslaba klima.
Imase pisuvano kako se usteduva na tezina, so upotreba na aluminium namesto bakar, plastika namesto metal...

Gledam na eurovent stoi deka ima i Mirai 05. Prvpat da vidam tolku mala/slaba klima. No bas takvo nesto bi mi odgovaralo. Kazete mi dali moze da se poraca.[DOUBLEPOST=1463475569][/DOUBLEPOST]
Tezinata na nadvoresnata moze/no nemora da znaci deka e poslaba klima.
Imase pisuvano kako se usteduva na tezina, so upotreba na aluminium namesto bakar, plastika namesto metal...
11 kilogrami e namalena a suzumito 13 Novoto od 2015 God ostana 33kg I so malku podobri performansi od staroto suzumi, tuka e cudno ovaa mirai lici na vivaks-mideja 2016- vo kilazata uste cenata da ja znaeme na toshiba mirai 13ka pa ke vidime.

Пристигнаа најновите инвертер модели за 2016 / 17 година за CARRIER, TOSHIBA, HAIER и AUX програмата, со нов модерен дизајн и подобрени карактеристики (зголемен капацитет на греење/ладење, подобра енергетска класа) и со намалени цени!!!

Обратете се на info@energija.com.mk или телефонските броеви подолу за најновиот ценовник.

Лондонска 1А
+389 (0)2 3061 467

info@energija.com.mk
www.energija.com.mk
Зошто посебно обраќање?????? Од што се плашите, ако немате некои тајни калкулации???? Или си оставате простор за различна цена за секој заинтересиран, па некој ќе плати и за друг??? Кого ќе заколете, така ли???? Уште не се освестивте.[DOUBLEPOST=1463476766][/DOUBLEPOST]

Лондонска 1А
+389 (0)2 3061 467

info@energija.com.mk
www.energija.com.mk
Зошто посебно обраќање?????? Од што се плашите, ако немате некои тајни калкулации???? Или си оставате простор за различна цена за секој заинтересиран, па некој ќе плати и за друг??? Кого ќе заколете, така ли???? Уште не се освестивте.

EVe gi pratija.
Kolku gledam vaka na prva, cenive se lanskite?

Attachments

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom