Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ridley Scott:
Gladiator
Alien
Blade Runner
Kingdom of Heaven
Prometheus
American Gangster
Black Hawk Down
Body of Lies

James Cameron:
The Terminator
The Terminator 2: Judgment Day
Titanic
True Lies
The Abyss
Aliens

Stanley Kubrick:
The Shining
Full Metal Jacket
Eyes Wide Shut
2001: A Space Odyssey
A Clockwork Orange

Ај доста се овие, да не ги набројувам сите режисери кои ги сакам а повеќето веќе сте ги опфатиле.

Prvpat denes mi se pojavi ovoj error E8
Gree lomo sto znaci ova?

Gi iscistiv filtrite sea e dobro.
Drugo sto mi se desava vo skoro vreme e koga ke ja uklucam klimata na 2 pati mi pravi tik tak onaka bucno pa ke ukluci klimata da duva, pred toa ne mi pravese taka ko nekoj osigurac iskluci ukluci pravi.
Sto maka imalo ovie gornite rebra 1457299503861-496607059.jpg sto mi se iskrivile?

Samo sto gi izvadiv filtrite odma na oko mi padna toa. Predtoa sum gi cistel ama ne sum primetil.
Vidi, takvi zakrivuvanja mali kaj sakjeto na nekoj mesta ima i kaj mojava klima, imase i kaj starata klima taka da ne mislam deka toa e problem..ama neka kazat poiskusnive za sigurno..

Samo sto gi izvadiv filtrite odma na oko mi padna toa. Predtoa sum gi cistel ama ne sum primetil.
Toj sto ja sklapal brzal da ispuni norma i baska znae i da gi spleska malce , nema da se primeti dur nekoj ne ja kupi :)
Nemaj gajle toa se percata od aluminium zakaceni za bakarniot izmenuvac, nema klima sto ima idealen raspored na tie perca, sekade se malce nakrivo, ke ti ja slikam utre mojata da te uveram vo istoto. A so filtrive neznam dali me svati, pri neiscisteni filtri doolgo vreme, toplinata vo vnatresnata edinica namesto da izleze nadvor slobodno (so cisti filtri) so jako prljavi filtri mozda pola od toplinata ostanuva vo vnatresnata i kacuva nerealna T na senzorot na izmenuvacot, a tokmu taa nerealna i visoka T na senzorot ti ja javuva greskata. Baska sto za gjabe ti arcela struja sto toplinata slabo ti iskacala od vnatresnata. Toa e isto kako da stavis eden sifonjer pred vnatresnata, nema kaj da ide toplinata i samo ke kacuva T na senzorite, bilo toj na izduv ili toj na izmenuvacot.
Ili porazbirlivo, so dodatniov filter (sostaven od debel sloj prasina) koj go sopira izduvot, namesto 800m3 si imal primer 700m3 u 4ta brzina, vo 3ta brzina namesto 650 si imal 500m3, itn itn. Logicno deka i prostorot posporo si go greel, zatoa spomnav arcenje struja u prazno.

Последно уредено:
Мене ми е тука негде во квалитет со Django, овој е посериозен и поквалитетен додека Django беше малце поинтересен т.е. поразновиден дека дејството се одвиваше на повеќе локации вклучувајќи повејќе ликови.

Дури сме на тема на Tarantino да му удриме еден ранкинг?
Pulp Fiction
Reservoir Dogs
The Hateful Eight
Django Unchained
Inglorious Basterds
Kill Bill 1/2
Нијанси се во прашање.
Може сум субјективен ама Hateful е доста подобар од Django само ако гледаме по тоа како е напишан, тука некаде е со Reservoir, mas o menos...:coffee:
1.Pulp Fiction
2.Reservoir Dogs
3.Hateful Eight
4.Inglorious Basterds
5.Django Unchained

Ептен ме насмеа сцената во хејтфул кога самуел џексон и влепи шамар на таа кога му го плукна писмото па излета надвор од кочија заедно со неа и курт расел пошто беа врзани со лисици:pos:

Tim Burton
1.Big Fish
2.Batman
3.Batman Returns
4.Edward Scissorhands
5.Ed Wood
6.Sleepy Hollow
7.Sweeney Todd

Francis Ford Coppola
1.The Godfather
2.Apocalypse Now
3.The Godfather II
4.Dracula
5.The Godfather III
6.The Rain People
7.Rumble Fish

Darren Aronofsky
1.Requiem for a Dream
2.The Fountain
3.Black Swan
4.The Wrestler
5.Pi
6.Noah

Stanley Kubrick
1.A Clockwork Orange
2.Full Metal Jacket
3.The Shining
4.Eyes Wide Shut
5.Spartacus
6.2001: A Space Odyssey
7.The Killing

Секако дека е подобар The Hateful 8 од Џанго. Кај Џанго уживаш но кога ќе сумираш горе доле остануваш рамнодушен. Кај Hateful 8 осеќаш доста работи, се создава јака тензија врз одличен дијалог.
Ај да си дадам и ја ранкинг на Квентин, ќе ја ставам осумкава пред кучињата бидејки сепак ми има некој позрел пристап. Али да тука се некаде.

1. Pulp Fiction
2. The Hateful Eight
3. Reservoir Dogs
4. Inglorious Basterds
5. Kill Bill Vol1/Vol2 (Ако Тарантино ги смета ко еден дел зошто па да не и ја) :D
6. Django Unchained
7. Jackie Brown
8. Death Proof
Како и да е сите се јаки. Нема лош, па и Death Proof не е за фрлање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom